Kosár: még üres a kosarad
Tripp-Lite SMX1500LCDT
  • Tripp-Lite SMX1500LCDT
  • Tripp-Lite SMX1500LCDT
  • Tripp-Lite SMX1500LCDT
  • Tripp-Lite SMX1500LCDT
  • Tripp-Lite SMX1500LCDT
  • Tripp-Lite SMX1500LCDT

Tripp-Lite SMX1500LCDT

900 W-os szünetmentes tápegység

64 780 Ft Akciós ár! Tripp-Lite
Kedvezmény: 10 000 Ft
Garancia: 1+1 év
Elérhető: raktárról
» Budapest: raktáron
» Szeged: 1-2 nap

Ezt is nézd meg: APC Back-UPS BE550G-GR 330 W-os szünetmentes tápegység

USB interfészen kommunikáló (USB-kábel tartozék), torony kivitelű szünetmentes tápegység, amely maximum 900 watt fogyasztású eszközök működését biztosítja áramkimaradás esetén még több percig, vagy akár egy óráig is. Túlfeszültség (pl. villám) és áramingadozás ellen is védelmet nyújt, nem csak a 230V-os hálózaton, de akár az ethernet hálózaton keresztül is! Teljes (900 Wattos) terhelés mellett kb. 2,3 percig, 400 Wattos terhelésnél pedig kb. 12,83 perc a működési ideje, így pl. egy kétlemezes NAS-nak bizonyosan több órán túl is képes biztosítani a tápellátását. A Synology NAS-okkal is együttműködik, azokat időben leállítja, ha már kezd kimerülni az akkumulátora, és még mindig nem állt vissza a hálózati áramellátás.

 

A Tripp Lite egy 1922-ben alapított amerikai vállalat, amely mára már 3000-nél több terméket gyárt, egyik fő termékkörük a szünetmentes tápegység. 

Az SMX1500LCDT ideális otthoni és irodai tápegység, amelyre tetszőleges számú eszközt köthetünk, ha azok együttes fogyasztása nem haladja meg a 900 Wattot. Így általában elegendő a router, NAS, switch, számítógép, tintasugaras nyomtató, internet-modem megszakítás nélküli működtetésére áramkimaradás esetében. Természetesen, a használati idő az eszközök áramfelvételétől függ.

Ezen szünetmentes táp különlegessége a nagyméretű, informatív előlapi LCD-kijelző. Itt azonnal leolvasható, hogy éppen a hálózati áramot vagy a készülék akkumulátort használják-e csatlakoztatott eszközeink, adott pillanatban szükség van-e a túlfeszültség csökkentésére vagy éppen erősítésre van szükég. Folyamatosan látható az akku töltöttségi szintje, a terhelés, amit a csatlakoztatott eszközeink az adott pillanatban jelentenek, vagy éppen a túlterhelésről is kapunk infót, ha a 900 Wattot meghaladó az összfogyasztás. Megjeleníthető a bemenő és kimenő áram feszültségszintje, frekvenciája, a hátralévő üzemidő percben. Végül egy ikon jelezheti a kijelzőn azt is, ha a belső akkumulátorok megöregedtek és cserére szorulnak már.

Fontos és hasznos funkciója az SMX1500LCDT-nek a bekapcsolható néma üzemmód, amit az olcsóbb UPS-eken nem találunk meg. Ekkor nem fogunk a készülék sípolására felriadni éjszaka csak azért, mert pár percre esetleg áramszünet van.

Ha egy NAS biztonságos működését szeretnénk megoldani (plusz a folyamatos webkapcsolat – FTP, torrent – miatt a router és mondjuk egy switch is csatlakozva lenne), még a legnagyobb fogyasztású (max. 85 watt körüli) modell esetében is 60–65 perces áramkimaradásig biztosított a zavartalan működés és online elérés. Ha pedig egy igazán takarékos 1–2-lemezes NAS fogyasztásával kalkulálunk, akár 2,5 óránál hosszabb áramkimaradást is átvészel a rendszerünk. A gyári adat szerint kb 50%-os (440 Wattos) terhelésnél 11,32 percig biztosít elegendő áramot a készülék. Részletes táblázat terhelés és működési idő adatokkal: link...

Mivel az SMX1500LCDT USB-n is képes kommunikálni (USB-kábel tartozék) nem csak a számítógépekkel, de a Synology NAS-okkal is, akkor sem történik baj, ha a tápegység áram nélküli működési idejénél is hosszabb az áramszünet. A szünetmentes táp folyamatosan mutatja a számítógép vagy NAS számára az akkumulátor töltöttségi állapotát, így ha az egy általunk beállítható kritikus érték alá csökken, a készülékek még időben kikapcsolják magukat, megakadályozva a sérülést a fájlrendszerben.

Az SMX1500LCDT hátlapján 8 darab számítógéptáp-aljzatot (IEC 320 C13 female) találunk. Ebből 2 csak túlfeszültség – pl. villámcsapás – ellen védett, zajszűrős kimenet, 6 pedig az áramkimaradás esetén is biztosítja a 220–240V-os váltóáramot a hozzájuk csatlakoztatott eszközökhöz. A számítógép vagy NAS saját tápkábelével tudjuk biztosítani a szünetmentes tápegységünk áramellátását, majd a készülékhez kapott vezetékkel táplálhatjuk meg a NAS-t és/vagy a számítógépet. Ha praktikusabb számunkra egy hagyományos elosztó használata, akkor a tartozék kábel végére egy normál elosztót szerelhetünk (ez nem tartozék), amely már szabványos konnektorokat tartalmaz.

Mivel a szünetmentes tápegységek egyben túlfeszültség ellen is védenek, így villámcsapástól és abnormális áramingadozástól sem kell többet féltenünk drága berendezéseinket. Sőt, az SMX1500LCDT hátulján lévő ethernet-csatlakozókon átvezetve a lakásba/házba/irodába érkező internet-kábelt, vagy a modemből/routerből kijövő ethernetet, a mögötte lévő hálózati eszközeink is védve lesznek a számítógép-hálózatunkon megjelenő túlfeszültségtől.

A gyártói oldalról ingyenesen letölthető PowerAlert szoftver Windows és Linux operációs rendszereken is lehetővé teszi a szünetmentes táp és a számítógép közötti USB-s kommunikációt, így a gépünk időben elmenti a megnyitott dokumentumokat, ha szükséges, és kikapcsol, még az SMX1500LCDT teljes lemerülése előtt.

Két év garanciát vállal a gyártó erre a szünetmentes tápegységre. Ha az akkumulátor meghibásodna, az külön is cserélhető, természetesen.

Méretek (szélesség/magasság/mélység): 146 x 203.2 x 393,7 mm
Tömeg: 12,34 kg


A termék weboldala: link...
Többnyelvű kézikönyv: link...
Angol nyelvű adatlap: link...
PowerAlert szoftver Windows-ra és Linux-hoz: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» APC Back-UPS BE550G-GR – 330 W-os szünetmentes tápegység

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Szünetmentes tápegység

igen  USB-port
igen  Ethernet-védelem
nem  Villásdugó (Schuko) aljzatok CEE 7
igen  Computer aljzatok IEC 320 C13
nem  RS-232-es (DB-9) port
igen  Synology-kompatibilis
igen  Windows szoftver
nem  Mac OS X szoftver
nem  Rack házba szerelhető kivitel

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Újabb szünetmentesek akciósan [2018-09-25]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu