Kosár: még üres a kosarad
Tripp-Lite AVRX550U
  • Tripp-Lite AVRX550U
  • Tripp-Lite AVRX550U
  • Tripp-Lite AVRX550U
  • Tripp-Lite AVRX550U
  • Tripp-Lite AVRX550U
  • Tripp-Lite AVRX550U
  • Tripp-Lite AVRX550U

Tripp-Lite AVRX550U

300 W-os szünetmentes tápegység

15 900 Ft (utolsó ár) Tripp-Lite
Kedvezmény: 8590 Ft
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

Ezeket is nézd meg:

USB interfészen kommunikáló szünetmentes tápegység, amely maximum 300 watt fogyasztású eszközök működését biztosítja áramkimaradás esetén még több percig, vagy akár egy óráig is. Túlfeszültség (pl. villám) és áramingadozás ellen is védelmet nyújt, nem csak a 230V-os hálózaton, de akár az ethernet hálózaton keresztül is.

A Synology NAS-okkal is együttműködik, azokat időben leállítja, ha már kezd kimerülni az akkumulátora, és még mindig nem állt vissza a hálózati áramellátás.

 

A Tripp Lite egy 1922-ben alapított amerikai vállalat, amely mára már 3000-nél több terméket gyárt, egyik fő termékkörük a szünetmentes tápegység. 

Az AVRX550U ideális otthoni, irodai tápegység, amelyre tetszőleges számú eszközt köthetünk, ha azok együttes fogyasztása nem haladja meg a 300 Wattot. Így általában elegendő a router, NAS, switch, internet-modem megszakítás nélküli működtetésére áramkimaradás esetében. Természetesen, a használati idő az eszközök áramfelvételétől függ.

Ha egy NAS biztonságos működését szeretnénk megoldani (plusz a folyamatos webkapcsolat – FTP, torrent – miatt a router és mondjuk egy switch is csatlakozva lenne), láthatjuk, hogy még a legnagyobb fogyasztású (max. 85 watt körüli) modell esetében is kb. 10 perces áramkimaradásig biztosított a zavartalan működés és online elérés. Ha pedig egy igazán takarékos 1–2-lemezes NAS fogyasztásával kalkulálunk, akár 1 óránál hosszabb áramkimaradást is átvészel a rendszerünk. A gyári adat szerint 50%-os (150 Wattos) terhelésnél 5,1 percig biztosít elegendő áramot a készülék. Részletes táblázat terhelés és működési idő adatokkal: link...

Mivel az AVRX550U USB-n is képes kommunikálni nem csak a számítógépekkel, de a Synology NAS-okkal is, akkor sem történik baj, ha a tápegység áram nélküli működési idejénél is hosszabb az áramszünet. A szünetmentes táp folyamatosan mutatja a gép vagy NAS számára az akkumulátorok töltöttségi állapotát, így ha az egy általunk beállítható kritikus érték alá csökken, a készülékek még időben kikapcsolják magukat.

Az AVRX550U-n 6 darab számítógéptáp-aljzatot (IEC 320 C13 female) találunk. Ebből 3 (Surge and Noise Protected Outlets) túlfeszültség – pl. villámcsapás – ellen védett, zajszűrős kimenet, 3 pedig (Battery, Surge and Noise Protected Outlets) az áramkimaradás esetén is biztosítja a 220–240V-os váltóáramot a hozzájuk csatlakoztatott eszközökhöz. A csomagban két darab monitor tápkábelt (IEC 320 C13/C14) találunk. A számítógép vagy NAS saját tápkábelével tudjuk biztosítani a szünetmentes tápegységünk áramellátását (mivel egy lengő C13-as aljzattal van felszerelve), majd a készülékhez kapott két vezetékkel táplálhatjuk meg a NAS-t és/vagy a számítógépet. Ha praktikusabb számunkra egy hagyományos elosztó használata, akkor az egyik tartozék kábel végére egy normál elosztót szerelhetünk (ez nem tartozék), amely már szabványos konnektorokat tartalmaz.

Mivel a szünetmentes tápegységek egyben túlfeszültség ellen is védenek, így villámcsapástól és abnormális áramingadozástól sem kell többet féltenünk drága berendezéseinket. Sőt, a UPS oldalán lévő telefoncsatlakozón átvezetve a lakásba/házba/irodába érkező telefonkábelt, a modem, telefonközpont is biztonságban lehet.

A gyártói oldalról ingyenesen letölthető PowerAlert szoftver Windows és Linux operációs rendszereken is lehetővé teszi a szünetmentes táp és a számítógép közötti USB-s kommunikációt, így a gépünk időben el,enti a megnyitott dokumentumokat, ha szükséges, és kikapcsol, még az AVRX550U teljes lemerülése előtt.

Két év garanciát vállal a gyártó a tápegységre. Ha az akkumulátorok meghibásodnak, csavarozás nélkül egyszerűen nyitható a készülék alja, és cserélhetőek a cellák.

Méretek (szélesség/magasság/mélység): 279,4 x 88,9 x 147,3 mm
Tömeg: 3,86 kg

A termék weboldala: link...
Többnyelvű kézikönyv: link...
A falra szereléshez szükséges sablon: link...
PowerAlert szoftver Windows-ra és Linux-hoz: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» APC Back-UPS BE550G-GR – 330 W-os szünetmentes tápegység
» Brand C14 - Schuko adapter – Schuko adapter kábel

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Szünetmentes tápegység

igen  USB-port
nem  Ethernet-védelem
nem  Villásdugó (Schuko) aljzatok CEE 7
igen  Computer aljzatok IEC 320 C13
nem  RS-232-es (DB-9) port
igen  Synology-kompatibilis
igen  Windows szoftver
nem  Mac OS X szoftver
nem  Rack házba szerelhető kivitel

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Újabb szünetmentesek akciósan [2018-09-25]
» Ne várd meg, amíg beüt a ménkű! [2018-06-21]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu