Kosár: még üres a kosarad
Netgear ReadyNAS NV+
 • Netgear ReadyNAS NV+
 • Netgear ReadyNAS NV+
 • Netgear ReadyNAS NV+
 • Netgear ReadyNAS NV+
 • Netgear ReadyNAS NV+

Netgear ReadyNAS NV+

4-lemezes NAS (hálózati merevlemez)

218 440 Ft (utolsó ár) Netgear
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!
Windows Macintosh Linux Sony PlayStation 3 kiszolgálás Microsoft Xbox 360 kiszolgálás

A ReadyNAS napjaink egyik legfejlettebb hálózati háttértára, számos előre telepített médiaszerver programmal, és utólag is installálhatunk ilyeneket. Komplett fájlszerverként, FTP-szerverként is tökéletesen használható. Legfőbb erényei felsorolásszerűen: Gigabites ethernet kapcsolat, akár 45 Mbyte/sec olvasási sebesség! Wi-Fi bővíthetőség USB-s adapterrel, vagy ethernetes access point-on keresztül (egyszerre több csatlakozás is lehetséges, pl...

A ReadyNAS napjaink egyik legfejlettebb hálózati háttértára, számos előre telepített médiaszerver programmal, és utólag is installálhatunk ilyeneket. Komplett fájlszerverként, FTP-szerverként is tökéletesen használható.

Legfőbb erényei felsorolásszerűen:

 • Gigabites ethernet kapcsolat, akár 45 Mbyte/sec olvasási sebesség!
 • Wi-Fi bővíthetőség USB-s adapterrel, vagy ethernetes access point-on keresztül (egyszerre több csatlakozás is lehetséges, pl. ethernet is és Wi-Fi is egyidőben).
 • RAID0/1/5 hardware-es RAID módok, akár keverve is.
 • X-RAID saját szabadalom, folyamatosan bővíthető RAID rendszer
 • Journaled filerendszer (akár csak a Mac OS X esetében), nincs sérülés áramszünet esetén
 • Menetközben cserélhető az elromlott merevlemez, nincs adatvesztés, nem kell leállni sem
 • Automatikus leállás túlmelegedés vagy lemezhiba esetén.
 • Email értesítés, bármilyen főbb eseményről képes email-üzenetet küldeni a ház, akár 3 emailcímre is.
 • Egyszerre akár több nagyfelbontású (HDTV) médiafile, zene, fotó lejátszása is (streaming)
 • MAC/PC vegyes hálózat támogatása, akár Mac OS9-es rendszert futtató gépek is kapcsolódhatnak
 • Beépített backup-manager, adott időpontban, vagy intervallumonként akár USB-s háttértár, akár FTP-cím (és még néhány egyéb lehetőség) és saját maga között is tud másolni mindkét irányba a ház.
 • Új lemezzel történő bővítés esetén automatikus bad block vizsgálat történik formázás közben!
 • Smart Sync: bármikor is megy el pl. az áram, újraindulás után minden folytatódik magától, akár még a lemezek formázása is!
 • A sérült lemez cseréje után a háttérben épül újra a filerendszer
 • Külső USB2-es lemezek támogatása, a lemez megjelenik a hálózaton is (akár egy pendrive is, FAT, FAT32, NTFS/Windows, Ext2, Ext3 filerendszer támogatott)
 • Külső USB-s kártyaolvasó esetén beállítható, hogy a kártyák tartalma hova másolódjon be automatikusan (az adott időpont belekerül a folder nevébe, hogy ne legyen felülírás véletlenül), tehát, egy fényképezőgépről magától felkerülnek az adatok a ReadyNAS-re!
 • Szünetmentes tápegység kezelése USB-n keresztül (pl. automatikusan leáll, ha gyenge már a telepek töltöttsége)
 • Akár 2 USB-s printer kezelése nyomtatószerverként (külső USB HUB-on keresztül akár még ennél is több nyomtatót használhatunk!)
 • Extended3 fájlrendszer: nincsenek meg a FAT32 korlátai, és Mac-en és PC-n is használható.
 • Belső óra, webről automatikusan szinkronizálható
 • Beépített DHCP-szerver
 • SNMP-management támogatása
 • Magyar ékezetek támogatása a filenevekben
 • Rendszeres fimrware-frissítés, esetleges hibák javítása, új tulajdonságok a ház belső szoftverjében (Linux alapú), automatikusan akár a gyártó weboldaláról, számítógép nélkül is
 • Optimalizálás OS X-re (beállítási lehetőség a webes felületű setup-ban), Mac-barát eszköz
 • Számos file-protokol támogatása: CIFS, NFS, AFP (pl. Mac OS9), FTP, HTTP, HTTPS, Rsync - természetesen egyidőben akár az összes!
 • Streaming protokolok médialejátszókhoz: UPnP AV, Home Media Streaming Server
 • ReadyNAS Photos, webes felületen keresztül elérhető képmegosztás
 • Torrent-kliens, FTP és torrent letöltési lehetőség
 • Snapshot (4 óránként 1-től hetente 1-ig, vagy azonnali), csak olvasható mentések készülnek a kijelölt könyvtárakról (share-ekről), azaz pillanetfelvétel készítése a lemezek aktuális tartalmáról, innen kezdve csak az új változások kerülnek mentésre. Ha később valamit véletlenül módosítunk, vagy – Windows alatt – pl. vírusos lesz egy file, elővehetjük a korábbi állapotot. A pillanatfelvétel részére szabadon állítható a lemezterület lefoglalása.

Hogy valami eredeti születhessen, az Infrant kifejlesztette a saját célprocesszorát, amely segítségével az ő háttértáruk inteligensebb, mint egy átlagos ethernetes külső ház, és gyakorlatilag egy komoly szerver funkcióit is el tudja látni. A processzor jelenlegi verziója (NSP IT310x) 280 Mhz-en működő, 32 bites RISC, 4 SATA csatorna kezelésére képes, és hardware-es RAID 0/1/5/X-RAID (ez utóbbi az Infrant saját zseniális, menetközben változtatható – bővíthető – RAID-módszere, lásd később) támogatással bír. Gigabites ethernetet kezel, ráadásul kiegészítve az un. Jumbo frame módszerrel (ha ezt a gigabites switch-ünk és számítógépünk interface-e is támogatja), amivel még több adat mozgatható egyszerre. Természetesen saját memóriája is van az elektronikának, 64 bites DDR RAM formájában 256-1 GByte (333 Mhz-es So-Dimm). Mint fájlszerver, a házak sebessége a gyártó szerint megfelel egy RAID kártyával felszerelt 2,4 Ghz-es Pentium 4-esnek!

Több USB2-es port van a ReadyNAS-en, az előlapon és a hátlapon is találunk ilyet. Ezen keresztül egyrészt külső USB-s merevlemezre menthetünk biztonsági másolatot, vagy külső lemezről másolhatunk vissza adatokat (akár automatikusan is, amint érzékeli a ház a rádugott eszközt, pl. kártyaolvasót, fényképezőgépet), másrészt USB-WiFi adapterrel vezeték nélkülivé tehetjük a ReadyNAS kapcsolatát. Szintén az USB porton keresztül képes kommunikálni pl. a szünetmentes tápegységgel a ház, illetve printszerverként itt kapcsolhatjuk rá USB-s nyomtatónkat (akár többet is), amely máris hálózati nyomtatóvá válik (OS X és Windows környezetben is).

X-RAID: a legfőbb probléma az eddig kapható hálózati házakkal az volt, hogy vagy vehettünk egy olcsó, 1–2 lemezes házat, aminek emiatt azután már be is lett határolva a használhatósága, bővíthetősége, vagy nagyon drágán, lemezekkel együtt kellett vennünk mondjuk egy 4 diszkes házat. Rossz esetben az a lehetőségünk sem maradt meg, hogy utólag cseréljük a lemezeket a nagy házban, ha már mondjuk nem elég a 4x400 GB. Az X-RAID lényege a következő:

– Vegyél csak 1 lemezt a házba, ha éppen csak ennyi pénzed van. Ezt máris használhatja bárki (már akinek jogokat adtál ehhez) a hálózaton. Azután, mondjuk amikor szükség lesz rá, berakhatsz egy második lemezt biztonsági másolatnak (automatikusan RAID1 működik 2 lemezzel) –, menet közben berakod az új lemezt: semmi setup, semmi konfigurálás! Tehát 2 lemez van bent a dobozban, mindkettő ugyan azt az információt tartalmazza, ha az egyik tönkremegy, kicserélhető, és automatikusan, a háttérben, újraépül a régi tartalom az új lemezre, még csak le sem kell állnia a file-szerver szolgáltatásnak.

Egy idő után azonban – mivel egyre több mindent mentegetünk a hálózati lemezünkre, hiszen ott biztonságban van, és rögtön elérhető – azt vesszük észre, hogy már kevés az eredeti kapacitás, mondjuk az 500 GB. Mire ide eljutunk, addigra egy 500 GB-os winyó ára már jóval 20.000 Ft alatt lesz, tehát nem nagy költség egy újabb lemezzel megdupláznunk a kapacitást, immár 1 TByte-ra. Tehát 2x500 GB-ot használhatunk, a harmadik 500-as lemez pedig lehetővé teszi, hogy ha bármelyik lemez is hal meg a 3-ból, semmilyen adatvesztés nem történik (lásd később)!
- Újra kinőttük a területet, tegyünk bele egy újabb 500-as lemezt, így már 1,5 TByte háttértárunk van, és bármelyik lemez megy esetleg tönkre a 4-ből, csak kicseréljük, a háttérben újraépül a tartalma, és semmilyen adatvesztés nem történik!

Az X-RAID segítségével a fenti bővítések úgy hajthatóak végre, hogy nem kell adatokat mentegetnünk, lemezeket formázgatnunk, csak mindig beteszünk egy újabb winchestert, ha szükség van rá. A lemezeknek nem kell egyforma méretűnek lenniük, azonban mindig a legkisebb méretű határozza meg az alapegységet. Tehát ha van bent a házban 1 darab 80 GB-os és 3 darab 250 GB-os lemez (X-RAID), akkor kb. 3 x 80 GB = 240 GB területünk lesz csak használható, lemezhiba esetén védett. Ha a 80-ast kicseréljük mondjuk 200-asra, akkor máris 3 x 200 = 600 GB területünk lesz, de csak ha mind a 4 lemez 250 GB-os, akkor tudjuk kihasználni a maximális 750 GB-ot. Tehát, ha bővítjük a rendszert egy újabb lemezzel, akkor nyugodtan vegyünk bele minél nagyobbat, de ne felejtsük el, hogy mindig a legkisebb bent lévő lemez kapacitása lesz megháromszorozva, mint hasznos és biztonságos terület!
Amikor az X-RAID rendszert újabb lemezzel bővítjük, az új lemez ellenőrzése, formázása teljesen a háttérben történik, nem zavarja a szerver-funkciót. Amint kész az új lemez beépülése, egy email-értesítést kapunk, hogy újraindíthatjuk a rendszert. Az újraindítás során fog átalakulni a lemezek tartalma, úgy, hogy már az új lemezre is kerülnek adatok.

Amikor a közeli jövőben mondjuk már emberi áron lehet kapni 1 TB-os, vagy mégnagyobb lemezeket, és minden lemezünket egyszerre ki akarjuk cserélni ezekre a nagyobbakra, akkor minden egyes lemezcsere után ki kell várnunk, amég beépül az új disk, azaz maximum 4 alkalommal le kell állítanunk a rendszert, viszont valamennyi korábbi állományunk biztonságosan átkerül így az új lemezekre.
Az NV+ csomagjában megtaláljuk az EMC Retrospect nevű backup segédprogramot is, melyet 5 számítógépes liszensszel kapunk ajándékba.

A ReadyNAS előre telepítve tartalmazza a SqueezeCenter programot, mely a SlimDevices/Logitech SqueezeBox, Transporter és a Roku/Pinnacle SoundBridge lejátszókat képes kiszolgálni. Gyárilag installált médiaszervere is van (FireFly), természetesen DLNA-komaptibilis (UPnP AV).

Fogyasztása és extra halk működése, valamint apró mérete és fejlett tulajdonságai miatt ideális alternatívája egy médiaszerverként kialakított számítógének, főleg ha olyan megoldást keresünk, amit csak ki kell vennünk a dobozból, és be kell kapcsolnunk, máris működik minden.
A ReadyNAS-ekhez elérhető (megvehető) a TwonkyMusic ReadyNAS verziója is. A Twonky-n keresztül akár a Sony PSP vezeték nélküli zenelejátszóként való használata is megoldott, ha van wifi hálózatunk.

A fenti ár merevlemezek nélkül értendő, és 2 év garanciát tartalmaz.

Kérésre tetszőleges méretű és márkájú lemezekkel is szállítjuk, a lemezekre 3 év garanciát vállalunk.

A gyártó weboldala: link...
Szoftverfrissítések a gyártó oldalán: link...
Mac OS X RAIDar widget: link...
Kompatibilis eszközök (pl. UPS, HDD, USB-WiFi adapter, stb.) listája: link...
SqueezeCenter 7.0.0 telepítő: link...
Megoldás, hogy a Mac OS X 10.5 TimeMachine használhassa a NAS-t: link...

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
NAS képességek

igen  CIFS/SMB (Windows)
igen  NFS (Linux)
igen  AFP (Apple File Protocol)
igen  FTP
igen  HTTP
igen  HTTPS
igen  Rsync
igen  Apple Time Machine háttértár
igen  Sony PlayStation kiszolgálása
igen  Microsoft Xbox kiszolgálása
nem  Videómegfigyelő-állomás


Diszk-kompatibilitás

nem  2,5"-es merevlemezek fogadása
igen  3,5"-es merevlemezek fogadása
nem  5,25"-es optikai meghajtó fogadása
nem  ATA (IDE) meghajtók kezelése
igen  SATA meghajtók kezelése
nem  SAS meghajtók kezelése
igen  1 lemez fogadása
igen  2 lemez fogadása
igen  3 lemez fogadása
igen  4 lemez fogadása
nem  5 vagy több lemez fogadása


RAID

igen  RAID0 (strip)
igen  RAID1 (mirror)
igen  RAID5 (1 lemez hibásodhat meg)
nem  RAID6 (2 lemez hibásodhat meg)
igen  online bővíthető RAID
nem  RAID0 (spanning) - különböző méretű lemezek egybeformázása
nem  Non-RAID (külön megjelenő lemezek)


Hálózati tulajdonságok

nem  Wlan 11 Mbit/s (802.11b)
nem  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
nem  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
nem  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
igen  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
nem  Internet rádió vétele
igen  UPNP AV
nem  DLNA
nem  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
igen  Jumbo frame
igen  Torrent kliens


Csatlakozók

nem  fejhallgató-kimenet
nem  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.0
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
nem  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
nem  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
igen  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
igen  NTFS fájlrendszer kezelése
igen  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
nem  Külső tápegység
igen  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
nem  iPod dock funkció
igen  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

igen  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
igen  Windows alatt program nélkül is használható
igen  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
igen  Mac alatt program nélkül is használható
igen  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
igen  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware
Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu