Kosár: még üres a kosarad
AKiTiO Node Duo
 • AKiTiO Node Duo
 • AKiTiO Node Duo
 • AKiTiO Node Duo
 • AKiTiO Node Duo
 • AKiTiO Node Duo
 • AKiTiO Node Duo
 • AKiTiO Node Duo

AKiTiO Node Duo

Thunderbolt 3 eGPU/PCIe bővítő egység

150 480 Ft (utolsó ár) AKiTiO
Garancia: 2 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

Az AKiTiO Node Lite dupla változata, akár két PCIe kártya csatlakoztatásához, Apple Mac számítógépekhez (Windows alatt alaposan nem tesztelt). Itt is két Thunderbolt3 és egy DisplayPort 1.2 csatlakozót találunk a hátlapon, de belülre nem csak egy max. 25 Wattos fogyasztású kártya, hanem kettő is beszerelhető. Sőt, a tápegységet nagyobbra cserélve, vagy külső tápegységet használva akár 75 Wattot vagy még több áramot igénylő kártyákkal is használható.

Az AKiTiO Node Duo egy Thunderbolt 3 interfészen használható PCIe bővítő egység, különböző PCI-kártyák (max. 2 darab, fél hosszú, teljes magas és dupla széles) fogadására. DisplayPort 1.2-es kimenetén akár 4K/60 Hz-es videójel is továbbítható. Két Thunderbolt 3-as (USB-C csatlakozó) portja közül az egyik 15 Wattot, a másik akár 60 Wattot is biztosít, így utóbbin keresztül akár tölteni is lehet mondjuk a MacBook számítógépünket (2016 végétől), amelyhez a Node Duo két PCIe kártya használatát teszi eközben lehetővé. 3 Amper áramerősséget biztosít a második Thunderbolt portja 5/9/15/20V mellett is, így érhető el a max. 60 Wattos áramellátás, míg első portja max. 15 Wattot tud leadni. A második, 60 Wattos portra tetszőleges Thunderbolt 3-as (max. 5 darab), USB 3.1-es (10 Gbit/s) és DisplayPort eszköz is csatlakoztatható, pont úgy, mint egy asztali számítógép Thunderbolt 3-as portjához is.

A Node Duo külső tápegysége 150 Wattos, ezzel két belső PCIe kártya max. 25–25 Wattal táplálható. Ha csak 1 kártyát telepítünk, és nem használjuk ki a második Thunderbolt port power delivery funkcióját (azaz nem csatlakoztatunk rá áramot onnan igénylő eszközt), akkor a PCIe kártya akár 75 Wattot is felvehet. Ha ez is kevés, vásárolhatunk A Node Duo-hoz 230 Wattos külső tápot is, ezzel már két 75 Wattot igénylő kártya is használható. Ha – pl. komoly videókártyák miatt – még 75 Wattnál is többet fogyasztó kártyákat szeretnénk használni, akkor a hátlap bal felső sarkában lévő fedlapot levéve egy tetszőleges külső tápegység vezetékeit bujtathatjuk be a Node Duo-ba – pl.6+2 pines tápcsatlakozókkal, közvetlenül ezzel táplálva a videókártyá(ka)t.

A Node Duo elején egy nagy ventilátor található a készülékház és a tápegység hűtésére. Utóbbi csak szükség esetén kapcsol be. A csomagban egy 2 méteres USB-C/USB-C (Thunderbolt 3) kábelt is találunk a 150 Wattos külső tápegység mellett.

Fontosabb paraméterek:

 • 2 × Thunderbolt 3 (USB-C) csatlakozó 40 Gbit/s max. sebességgel
 • 1 × DisplayPort 1.2 (max. 4K/60 Hz)
 • 2 × PCIe (×16) fél hosszú, teljes magas, dupla széles kártyahely, max. 22 × 12,5 × 5,6/6 cm kártyákhoz – az 1-es slotba max. 5,6 cm, a 2-es slotba max. 6 cm széles kártya illeszthető)
 • PCIe kártya max. fogyasztása: 25 W/kártya (1 kártya esetén max. 75 Watt, ha több csatlakoztatott eszköz tápellátására nincs szükség), illetve nagyobb tápegységgel 75 W/kártya
 • 2 × 2 sávos PCI Express 3.0 interfész, max. 40 Gbps
 • Beépített 150 W-os tápegység, cserélhető 230 Wattosra
 • Ventilátor zajszintje: 29,6 dB(A)
 • Méretek: 155×232×293 mm

Kompatibilitás:

 • Microsoft Windows alatt nem tesztelt/minősített, de Windows 10 (64-bit) alatt elméletileg a legtöbb konfigurációban működni kell
 • macOS 10.13 vagy frissebb
 • Thunderbolt 3 port

Termék weboldala: link...
7-nyelvű üzembe helyezési kézikönyv: link...
Kompatibilitás: link...

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Csatlakozók

nincs adat  Thunderbolt csatlakozó
nincs adat  Thunderbolt 2 csatlakozó
igen  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  eSATA csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
igen  USB 3.1 csatlakozó
nem  RJ45 UTP csatlakozó
nem  HDMI csatlakozó
igen  DisplayPort csatlakozó
igen  külső tápegység tartozék
nem  belső tápegység
nem  akkumulátoros üzemeltetés

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Már az Apple is árul Sonnet eGPU-t! [2019-08-20]
» Új AKiTiO Thunderbolt3 eszközök, csökkent árak [2018-08-28]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu