Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új Apple hardverek is jelentek meg a Lion mellett

Új Apple hardverek is jelentek meg a Lion mellett

2011. július 21.  9:02
|

Mint erről már hetekkel ezelőtt is írtunk, várható volt, hogy az AppleLion kiadásával új hardvereket is fog bejelenteni. Ez a várakozásnak megfelelően meg is történt, lássuk a részleteket!

Heteken keresztül ment a találgatás, hogy vajon az új gépek megjelennek e a Lion előtt, vagy csak azzal együtt, esetleg azt követően. Logikusnak tűnt, hogy a Lionnal jelennek meg ezek, szerencsére az Apple is így látta.

OS X LionAz új OS X Lion


MacBook Air

Ahogy vártuk, Core i processzorokkal kerülnek ezentúl kiszállításra, illetve gazdagodtak egy Thunderbolt porttal. A pontos specifikációkat az Apple oldalán meg lehet tekinteni. Minek sokan fognak örülni, hogy a billentyűzet világítás visszakerült, így erre sem lehet panasz ezentúl.

MacBook Air 2011Az új MacBook Air 2,5x gyorsabb lett


MacBook

A MacBook-ról pár hete felreppent a pletyka, hogy el fog tűnni. Nem igazán hittünk ebben, hisz hihetetlen sikereket tudhatott maga mögött, de a lépés mégis logikus volt. A 13-as MacBook és a MacBook Air üti egymást. Az Apple pedig nem az a cég, aki házon belül, magának konkurenciát állít. Egyedül azok keseredhetnek, akik 13-as MacBook-ot szerettek volna venni, elérhetőbb áron. Az, hogy ez mennyire jó lépés, nehéz megmondani, hisz a 13-as MacBook Pro ár/érték aránya sokkal jobb. Csak épp kicsit vastagabb.

 

Mac Mini

Az Apple legkisebb asztali gépe is kapott frissítést. Ugyancsak főleg processzor területen, hisz bele kerültek a Sandy Bridge lapkák, illetve a Thunderbolt port. Ami még érdekes, hogy a Mac Mini Server-hez hasonlóan a hagyományos Miniből is eltűnt az optikai meghajtó. Ez tegnap este kisebb vitát is váltott ki a baráti társaságban, de végül csak-csak belátta mindenki, hogy az elmúlt évben az optikai meghajtót 2–3 alkalomnál többször senki sem használta, és teljes mértékben meglenne nélküle. Őszintén szólva, hordozható gépeknél ez érthető, és logikus lépés, asztali gépeknél lehet, kicsit korai döntés, de valamikor, valakinek el kell kezdenie. (Technikai részletek itt!)

Akinek pedig hiányzik az optikai meghajtó, az pár ezer forintért vehet külsőt. Ez pont ellenkezik azzal az elvvel, hogy az Apple gépekkel nincs kábelrengeteg az asztalon…

Mac mini 2011
Mac Mini most már optikai meghajtó nélkül


Thunderbolt Display

A Cinema Display-t váltja, és ahogy az Apple oldalán is olvasható, ez igazából egy teljes körű dokkoló hordozható Mac-ünkhöz.

A megjelenítőn keresztül csatlakozik MacBook-unk a hálózathoz is, a képernyőtől kapja a szükséges tápfeszültséget, illetve mindent amire szükségünk lehet, így azt már csak egy Thunderbolt kábellel kell hordozható gépünkhöz csatlakoztatni. Remélem most, hogy az Apple megmutatta, más gyártók is készítenek majd Thunderbolt alapú dokkolókat, képernyő nélkül! Tudj meg többet az Apple Thunderbolt Display-ről!

 

Thunderbolt DisplayApple Thunderbolt Display - talán a legizgalmasabb frissítés


A Mac Pro nem frissült, bár ennek is meglehet az oka, hisz jelenleg a Sandy Bridge alapú processzorok nem nyújtanak még annyival többet, hogy itt a váltás indokolt lenne. Meglátjuk mit hoz a jövő…


Címkék:   Apple   Lion   Mac Mini   MacBook   MacBook Air   Thunderbolt display  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu