Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Megérkeztek az első USB3-as inXtron házak

Megérkeztek az első USB3-as inXtron házak

2010. szeptember 20.  22:27
|

A régi Apple-felhasználók még MacPower néven ismerhetik a céget (lásd év eleji hírünket a névváltásról), amely idén már újra inXtron-ként működik. A rendkívüli megbízhatóságukról híres külső merevlemezházak és médialejátszók gyártója most USB3.0-ás csatlakozókkal ellátott modelleket dobott piacra, melyek első példányai már meg is érkeztek hozzánk. Az aktuális SK-2500 és SK-3500 nevű széria (2,5"-es, illetve 3,5"-es lemezek fogadására utal a jelölés) is bővült 1–1, csak USB3-on csatlakozó típussal...

Mivel a tökéletes hűtésű és elegáns megjelenésű aluminium ház designján nem volt ok változtatni, ezentúl a fekete (sötétszürke?) külső jelzi a jelenlegi legnagyobb elméleti sebességre képes USB3-as csatlakozás meglétét. Az USB2 elméleti 480 mbites sebességéhez képest az új szabvány már 5 Gbit, azaz 625 Mbyte adat átvitelére képes másodpercenként. Bár egyetlen merevlemez nem képes jelenleg még csak megközelíteni sem ezt a gyorsaságot, de pld. RAID0-ás tömbökkel már kihasználható az új szabvány képessége. Ráadásul a winchesterek is egyre gyorsabbak és nagyobbak, így egyre jobban kihasználható lesz majd a követező években az USB3.0.

Mindkét új inXtron ház, az SK-2500 U3 és az SK-3500 U3 is fel van készülve a jövőre, így ha lesznek 2 TB-nál nagyobb kapacitású merevlemezek, azokkal is használhatóak majd. A gyártó alaposan tesztelte, így garantálja a legnépszerűbb Gigabyte gyártmányú USB3-as csatlakozókkal szerelt alaplapokkal való kompatibilitást is, de természetesen minden szabványos USB3.0 vezérlővel elméletileg együttműködnek az új merevlemezházak. Ha csak USB2-es eszközhöz tudjuk csatlakoztatni az USB3-as perifériákat, akkor is használhatjuk őket, csak természetesen az így elérhető max. 480 mbites sebességgel.

 

Mint elődjeik, úgy a most érkezett két legifjabb modell is passzív hűtéssel rendelkezik, és akár 24 órás működéshez is tökéletes biztonságot kínálnak a beszerelt merevlemeznek. Több egyforma méretű SK modell egymásra helyezhető, a stabilitást az apró gumi talpak biztosítják, a hűtést pedig a hason lévő hűtőbordák.

Az SK-2500 U3, laptop lemezt fogadó modell a legtöbb USB-portról képes elegendő áramot felvenni a merevlemez működéséhez, de külső tápbemenettel is rendelkezik. Az 1 TB-os kapacitású, átlagnál magasabb, 12,5 mm-es 2,5"-es WD és Samsung is elfér benne.

Az SK-3500 U3-nál tartozék a külső tápegység, az USB3-as kábel mindkét típus „alapfelszereltsége”.
Címkék:   inxtron   apple   usb3   merevlemez   macpower  

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu