Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Ma lenne 60 éves Steve Jobs

Ma lenne 60 éves Steve Jobs

Az első valóban emberi számítógép, az egér, az operációs rendszer, amely évekkel jár a konkurensek előtt és etalonként tekintenek rá az utánzói is, és amely használatakor nem kell vírusokkal és kártevőkkel törődnünk. Az iPod és a legális online zene, az igazán okos telefon, a használható táblagép. A valóságosnak hihető számítógépes animáció, a forradalmasított szoftverértékesítés és az online videótéka. És rengeteg ízlés, finomság, részletesség.

Még nagyon sokáig vitatkozik majd a világ arról, ezek közül valójában mi és mennyiben Steve Jobs érdeme. Azonban már önmagában az is érdem, ha valakivel kapcsolatosan ilyen horderejű és ilyen mennyiségű „találmány” szóba kerül...

Ha csak a legelső iMac-re gondolunk – amely kétségtelenül Jobs nevéhez fűződik –, már megérinthet minket valami különleges gondolkodásából, filozófiájából:

 

 

Persze mindez a megjelenésekor, 1998-ban volt igazából forradalmi „alkotás”. Ha nem láttad még élőben ezt az iMac-et, ez egy újabb ok, hogy ellátogass valamelyik bemutatótermünkbe, ahol természetesen máig működő példányokat is találsz!

Meggyőződésünk, hogy Steve Jobs számos tekintetben megváltoztatta világunkat, és ezek a változások még most is tartanak, jóval túlélve őt magát. Az utóbbi napokban már pár éven belül érkező Apple-féle elektromos autóról is olvashattunk, de bizonyosan itt az iWatch immár heteken belül. Akár mit is „kapunk” azonban a jövőben az Apple-től (amely „ajándéknak” bizonyosan most is jól megkérik majd az árát), az újdonságokat remélhetőleg még nagyon sokáig körüllengi Jobs szelleme, és érezhető lesz belőlük egyedi látásmódja. Sőt, több terméket még talán ő maga is álmodott meg – vagy álmodott olyan formába, ahogy azt meg fogjuk ismerni, meg fogjuk szeretni.

Az Apple.com oldalon ITT a mai napig olvashatjuk a világ minden részéről, számtalan hálás felhasználótól érkező köszönő leveleket vagy épp részvétnyilvánításokat, de magunk is üzenhetünk a rememberingsteve@apple.com címre. Ha fogalmat kívánunk alkotni arról, milyen hatással volt az emberekre; érdemes beleolvasni! Izgalmas kérdés, mi lett volna belőle – és mi változott volna körülöttünk –, ha Jobs történetesen nem a számítástechnikáért, hanem a politikáért rajong... Akár hogy is, nem jártunk rosszul azzal, hogy így alakult, és csak sajnálhatjuk, hogy nem volt közöttünk még pár évtizedig, amit mind ő, mind mi megérdemeltünk volna :(

Steve Jobs a Wikipédián: link...


Címkék:   Apple   Steve Jobs   iMac  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu