Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » A legfrissebb OS X Lion új Mac Pro-król árulkodik

A legfrissebb OS X Lion új Mac Pro-król árulkodik

2011. december 6.  22:46
|

Bár már sokszor felreppent a hír, hogy hamarosan jönnek az új Mac Pro-k, ez a mai napig nem történt meg, így az Apple leglassabban frissített termékévé lépett elő a profi felhasználóknak szánt család. Maga a vásárlói kör nem is olyan nagy, illetve  a termék sem az a kommersz áru, aminek kisebb piaci rezdülésekre frissítéssel kelljen reagálnia.

Bizonyára sokunknak álma, hogy legyen egy Mac Pro-ja, de erőforrásait kihasználni biztosan csak annál kevesebben tudnánk. A Mac Pro családdal kifejezetten a professzionális multimédiás szakembereket célozza meg az Apple, s valljuk be elég kevesen maradnak akiknél egy iMac, vagy épp egy combos MacBook Pro ne felelne meg az elvárásoknak.

MacPro Inside

A frissítés immár több mint egy éve várat magára, de ha megnézzük, a mai napig szinte verhetetlen erőforrássokkal rendelkező gépbe nincs is nagyon mit belepakolni.

Az OS X Lion 10.7.3-as bétában talált kódrészletek szerint ez a tény hamarosan változhat, és ha minden igaz, akkor az ATI Tahiti kódnevű, jövő januárjában megjelenő grafikus gyorsító kártyája kaphat benne helyet.

Bár akár azt is elképzelhetőnek tarthatnánk, hogy az Apple csak új grafikus kártyák támogatását szeretné nyújtani a meglévő Mac Pro felhasználók számára – ennek valószínűsége azonban igen kicsi, erre eddig példa sem volt. Sokkal hihetőbb, hogy a cupertino-i gyártó új erőgépen dolgozik, ami ugyanakkor nem garancia arra, hogy ez meg is jelenik egyhamar...

Tehát összefoglalva, szemfüles tesztelők találtak egy nyomot, de senki nem tudja, hova vezet…


Címkék:   Apple   Mac Pro   ATI   Tahiti   MacBook Pro   iMac  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu