Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Érkezik a DTS:X a Denon-ra

Érkezik a DTS:X a Denon-ra

2015. december 28.  19:27
|

Közel egy éve, január 13-án adtunk hírt arról, hogy a DTS:X hangformátummal indul a Dolby Atmos elleni harcba a DTS, Inc. Akkor azt valószínűsítettük, hogy a Dolby Atmos-képes hardveren csak szoftver kérdése, hogy DTS:X-et is dekódolni lehessen, így bármely Atmos-kompatibilis erősítő várhatóan DTS:X-et is megszólaltat egyszer. A Denon-nál január 28-án érkezik el az idő, amikortól – ingyenes firmware-frissítés formájában – az Atmos-os modellek egymás után megkapják a DTS:X feldolgozás képességét is.

 

 

Éppen ideje már, hogy a DTS:X hangsávok is megjelenjenek a Blu-ray lemezeken, hiszen a Dolby Atmos-nak lassan több éves előnye lesz ezen a téren. Bár a DTS:X papíron többet tud (tetszőleges számú hangszóróra konfigurálható és a plafonra szerelt hangszórók hiányában meglévő 5.1 és 7.1 hangrendszerünkön virtuálisan is működik – mielőtt valaki ezen mosolyogna, érdemes meghallgatnia az ITT található DTS Headphone:X demókat), nem sokat kezdhetünk mindezzel addig, amíg alig-alig találunk filmet ezzel a hangformátummal. De talán most elkezdődik majd valami, ha minél több gyártó erősítője, hangprocesszora kezeli majd a DTS:X-et. A december 15-i Denon sajtóközlemény szerint az AVR-X7200W(A) modellek január 28-tól, az AVR-X6200W és az AVR-X4200W február 18-tól frissíthetőek. Ha engedélyeztük az erősítők menüjében az „Update Notification” funkciót, akkor bekapcsoláskor (internetkapcsolat mellett) automatikusan értesítést kapunk majd az új firmware elérhetőségéről. A további kisebb modellekre 2016 során, későbbi időpontban érkezik a DTS:X. Arról nincs szó a közleményben, hogy a fejhallgatókra kihegyezett DTS Headphone:X is megjelenik-e majd e frissítéseknek köszönhetően az adott erősítők képességei között.

 

 

További részletek a Denon DTS:X frissítéséről és modellspecifikus telepítési útmutatók ITT találhatók. Az alábbi Denon AVR-ek lesznek képesek DTS:X hangsávok feldolgozására:

Dolby hangformátumok bemutatója Tudástárunkban: link...
DTS-s hangformátumok a Tudástárban: link... 


Címkék:   Denon   DTS:X   Dolby Atmos   DTS Headphone:X  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu