Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Először az OS X Lion jelenik meg, majd ezután a fr...

Először az OS X Lion jelenik meg, majd ezután a friss hardverek

2011. június 17.  7:58
|

Az Apple elég sokat tervezett a következő hetekre. Csökkenő raktárkészletek arra utalnak, hogy rövidesen megjelenik az új MacBook Air, Mac Mini és a Mac Pro is kaphat frissítést. Az említett eszközök esetében, mint arról már többször beszámoltunk első sorban a Sandy Bridge megjelenésére, új grafikus gyorsítókra és a Thunderbolt port megjelenésére lehet számítani. Emellett szoftver oldalon ott áll rajtra készen az új Final Cut Pro X is a Lion mellett. Kérdés az, mikor akarja az Apple begyújtani a rakétákat.

A megoldás feltehetőleg a Lion-nál keresendő. A kiszivárgott információk szerint az Apple tudatosan vár a többi eszköz, alkalmazás megjelenésével az OS X Lion kiadásáig. Az új gépek, ha minden jól megy, már az új Lion-nal telepítve kerülnek kiszállításra a Snow Leopard helyett. A logisztikai gépezet feltehetőleg az OS X Lion Gold Master megjelenésével fog belendülni, hisz onnantól számítva az eddigi tapasztalatok szerint átlagosan 2 hét telik el a végleges verzió kiadásáig. Mindemellett az Apple abban reménykedik, hogy az új eszközök késleltetésével, és azok OS X Lion-nal történő kiszállításával gyorsabban tud több felhasználót az új operációs rendszerére áttéríteni.

 

OS X Lion

 

Időközben az Apple az OX X Lion Developer Preview 4-hez is adott ki egy frissítést. Látványos változások nem vehetők észre, leszámítva a bejelentkező képernyőt, feltehetőleg a stabilitáson dolgozhattak sokat, illetve a felmerült hibák javításán, ami a Safari esetében, illetve az akkumulátor idő növekedésével érezhető is. A béták előző verzióiban a hordozható gépek akkumulátor élettartama a Snow Leopard alatt mértekhez képest 30-40%-ot csökkentek, ezt a mostani verzióval viszont sikerült javítani.

Ha az Apple tényleg júliusban ki akarja adni új operációs rendszerét, akkor max. 1–2 kisebb frissítésre marad már csak idő a Gold Master előtt!


Címkék:   Mac mini   Mac Pro   Sandy Bridge   Apple   Developer Preview   Snow Leopard   Final Cut Pro   MacBook Air   Thunderbolt  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu