Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Apple TV bővítése

Apple TV bővítése

2011. november 21.  12:12
|

Most, hogy pár hete már hivatalosan is kapható az Apple TV Magyarországon, talán megér egy rövid posztot, hogy miért is érdemes esetleg második média lejátszóként választani, illetve mi kell ahhoz, hogy tényleg jól ki tudjuk használni otthon.

Az Apple TV hardverével túl sokat nem foglalkoznánk, az a hivatalos oldalán megtalálható, inkább nézzük meg egyből miért is érdemes mellette dönteni!

Apple TV

Első, és talán legfontosabb szempont az AirPlay.
Magát a funkciót nagyon bemutatni nem kell, azt bizonyára mindenki tudja, hogy Mac-ről iTunes-ból, vagy éppen iPad-ünkről, iPhone-unkról képesek vagyunk mindennemű kábelezés nélkül multimédia tartalmainkat TV-nken megjeleníteni, zenéinket erősítőnkre küldeni. Ez akkor lehet fontos, ha esetleg régi erősítőnk nem bír ezzel a funkcióval. A Denon erősítőkben is meglévő funkció annyival bővül, hogy Apple TV-n fényképeinket, iPad 2, illetve iPhone 4s esetében az AirPlay Mirroring-et is ki tudjuk használni, így akár a 42”-os tv-ken is tudjuk követni kedvenc játékunkat. Ez a funkció viszont már nagyon jópofa, így akár játék konzolként is használhatjuk hordozható készülékeinket.

AirPlay Mirroring


Mindemellett vásárolhatunk filmeket, amit azonnal meg is nézhetünk, bár az iTunes-ban ezek csak angol szinkronnal érhetőek el, így jelenleg annyira nem is nagy durranás ez számunkra.

Ha már úgy döntünk, hogy beruházunk egy ilyen készülékre, akkor érdemes is kihasználni a hardver adta lehetőségeket, s bár hivatalosan nem támogatja az Apple a továbbiakban leírt funkciókat, illetve mi sem vagyunk a törések hívei, itt mégis kivételt teszünk!

Apple TV

A FireCore jóvoltából elérhető egy teljes médialejátszó (és egyéb alkalmazásokat is tartalmazó) csomag, melynek köszönhetően kis eszközünkből egy multimédiás mindenes válik pár rövid lépéssel.

A csomag egy rövid regisztráció után, 29,95 USD-ért érhető el, ami magában foglalja az egy éves szoftver követést, azaz a frissítéseket is. Segítségével akár DVD-ket, avi, mkv filmeket is nézhetünk, elérjük a last.fm-et, lejátszhatjuk multimédiás tartalmainkat NAS-ról, PC-ről, Mac-ről AFP illetve SMB protokol segítségével. Ami számunkra a legérdekesebb funkció volt, az a Plex média szerver támogatása, így a Synology NAS-unkon futtatott Plex szerver minden funkcióját könnyen elértük, filmjeinket kényelmesen nézhettük, tartalmait a Plex-től megszokott módon el is tudtuk olvasni.

Lényegében maga a készülék alapból is elég jó, sok hasznos, kényelmes funkcióval rendelkezik, de a FireCore által készített firmware telepítése után egy teljes mértékben jól használható média mindenest kaptunk. Ettől függetlenül tartsuk szem előtt a készülék határait, legyünk tisztába vele, hogy sem Full HD sem Blu-Ray mozik lejátszására nem alkalmas. Használata során a 720p-s mkv-kkal gond nélkül megbirkózott, bár egy-egy erőteljesebben tömörített film megizzasztotta. iOS eszközökkel rendelkező felhasználók esetében már csak az AirPlay Mirroring miatt is egy megfontolandó készülék!

 


Címkék:   Apple TV   AirPlay   AirPlay Mirroring   iPad 2   iPhone 4s   Denon   FireCore   Synology   Plex  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

Hát, lassan már csak fullHD tévék vannak a boltokban, és ezért nem ugyanaz a 720p, mint az 1080p, főleg nagyobb tévén, projektoron. Így valóban, csak második lejátszó helyett látom ennek értelmét, és csak iPhone/iPad tulajoknak. Alapvetően nem a telefonon tárolom a családi fotókat, a NAS-ról meg már egy T-home set-top-box, vagy bármely hálózatos tévé is lejátsza a képeket.
FeTi |
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu