klacivp1 írta:...Itt van egy cikk a lejatszo.hu-n a médialejátszókról onnan ragadtam ki egy mondatot...
Hát, itt elég sok cikk van, sok mindenről, de sikerült megtalálnom. A jelenlegi Dune HD lejátszókról írtuk ezt. Továbbra is csak Airplay-t tudnak, DLNA-t még nem.
Megnéztem az erősítődet. Azon van Spotify, van DLNA-kliens. Tehát mondjuk Spotify-t rajta érdemes lejátszani, a telefonon vezérelve. A mobilon elérhető Spotify alkalmazás kell, hogy lássa, mint Spotify Connect eszközt, és ilyenkor a mobil csak távvezérlőként működik. Egy Synology NAS-ról a Synology DS audio alkalmazását használva bármit le tudsz játszani az erősítő, mivel az DLNA- és Airplay lejátszóként is elérhető a DS audio számára (a DLNA protokollt javaslom használni, az nem tömörít). Az erősítődben a digitális adatok analóg jellé alakításért egy ESS Sabre 9006-os DAC végzi. Ez egész jó hangot eredményez, bár persze lehet ennél is jobbat csinálni, pl. a
Dune HD Duo 4K-val.
A filmek lejátszása bizonyosan látványosan jobb képpel lenne lehetséges pl. a Sigma processzoros Dune lejátszókat használva, mint a TV beépített lejátszó elektronikáján keresztül, ráadásul úgy le tudnál játszani olyan formátumokat is, amiket a TV DLNA-n keresztül nem tud kezelni (3D Blu-ray, Blu-ray és DVD ISO, stb.). Tehát a mostani TV-hez és erősítőhöz én egy Dune HD lejátszót javasolnék. Bár a 4K-s képességüket a TV-n nem tudod kihasználni, de legalább 4K-s filmet is meg tudsz nézni, ha egy olyan kerül hozzád (persze 1080p-re lekonvertálva). A NAS miatt nem akarnék merevlemezt tenni a lejátszóba, hálózaton keresztül játszanék le a NAS-ról (NFS protokollt használva). Erre akár a
Dune HD Solo Lite is elég. Ha kell a DVB-T TV-tuner (bár szerintem ez a TV-ben is van), akkor
Dune HD Solo 4K Base, és ha Z-Wave alapú okosotthont is vezérelnél a lejátszóddal, a
Dune HD Solo 4K. Ha sztereó zenénél a lehető legjobb hangot akarod és nem gond az ára, akkor
Dune HD Duo 4K a high-end DAC miatt.
A TV-n nincs YouTube? Mert ha van, akkor azt a telefonoddal lehet párosítani, ezután a telefonon keresgélsz, de a TV-n lévő YouTube alkalmazás játszik le. A Dune-ökön jelenleg egyébként van YouTube, de nem hivatalos, Google-féle app, miután azt visszavonta a Google minden lejátszóról és nagyon sok tévéről. De működik, viszont telefonnal nem vezérelhető.
Az Androidos HiMedia lejátszókon van még Google-féle YouTube, szerintem az is párosítható mobillal, illetve Airplay-t használva az egész iPhone-od tökrözhető a HiMedia lejátszókra. Azok képminősége azonban elmaradt a Dune-öktől, illetve nincs bennük külön DAC, tehát az erősítődön múlik csak a hangminőség zenénél. A képük viszont 4K-s HDR-es tévét használva (ha egyszer olyanra váltasz) már jobb lesz, mint a Dune-öknek, mivel ők támogatják a HDR10-et.