Szerző: Dylan » 2008.05.03. 17:18
Sziasztok!
Új vagyok még itt. Nagyon tetszik az oldal: A részletes, és érthetõ leírások, az adminok hozzáállása, meg minden! Pár hete még nem is tudtam hogy létezik ilyen hogy "médialejátszó"... :) Most meg hogy mindent elolvasgattam az oldalon, rájöttem hogy nekem már nagyon régóta szûkségem lenne egy ilyenre. Van egy Pioneer DVD lejátszóm, amin nagyon praktikusnak gondoltam az USB port-ot, gondolván hogy majd veszek egy külsõ HDD-t, és rákötve majd egycsapásra elérhetõ lesz az összes mp3-am, képem, meg az a pár divx-em. Hát nem így történt. Nem részletezem mennyi problémával találtam magam szemben.
Nekem nincs nagy igényem. Csak kevés letöltött filmem van, nem nagyon érdekelnek az mkv file-ok, mert az eredeti DVD illetve Blu-Ray filmek híve vagyok, viszont van egy nagyobb mp3 gyûjteményem, és azokat szeretném egy helyen tudni, és bármikor gyorsan elérni, és emellett nem árt ha le tudom játszani azt a pár avi-s sorozatot ami van, meg a családi fotókat nézegetni. A Popcorn online szolgáltatásai is marhára tetszenek, de nem sokat használnám. Mivel még nem vagyok annyira otthon a hálózati médialejátszásban, feltennék pár kérdést így vásárlás elõtt. (Mert az már biztos hogy nekem kell egy ilyen Popcorn Hour.) A helyi agytröszt biztos tud nekem válaszolni a kissé amatõrként hangzó kérdéseimre.
1.) Mivel kössem össze? Van egy notebook-om, ahhoz egy 500 gb-s külsõ HDD van kötve, egy WD My Book. Ezen nincs Enthernet csatlakozó. Itt tárolom a lejátszani kívánt anyagaimat. Ha jól értem így elég ha az USB kábelt a notebook-om helyett a Popcorn USB bemenetére kötöm, és máris böngészhetem a file-okat. Nem? Elegendõ lesz a sebesség USB kábelon keresztül?
2.) Online szolgáltatások? 8 Megabit/sec-es T-Online ADSL elõfizetésem van. Az internetet egy router osztja szét a két számítógép között. Mit kell tennem ha hálózati kapcsolatot szerenék létesíteni. Egy Enthernet kábel a router-ba, majd a Popcornba? Ezek után már elérhetõ a külsõ HDD-m is, ami a notebook-hoz USB-vel van csatlakoztatva? Nem lesz így túl alacsony az átviteli sebesség? Ezzel a megoldással már elérhetõek az online szolgáltatások is? Netrádiók, Youtube, Torrent stb?
3.) Szûkségem lesz valamilyen szoftverre a Popcorn használatához? Windows XP-m van. Kell valamilyen hálózati beállításokat is eszközölnöm a gépemen, vagy elég csak a lejátszani kívánt tartalmat megosztottá tenni?
Azt hiszem kapásból "csak" ennyi kérdésem lenne. :)