• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Hozzászólások a korábbi Lejátszó.hu fórumból

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Téma lezárva
1 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

HozzászólásSzerző: Vendég » 2008.04.21. 16:59

A PCH érkezése elött, hogy a bizonyos esetben szükséges tápegység kihúzása a falból helyett, beszereztem egy billenõkapcsolós elosztót.
Veszek majd egy apa-apa áttevõ tagot, hogy a vinyó helyett egy IDE kábelt csatlakoztathassak az alaplaphoz. Másik végére egy mobil rack-et csatlakoztatnék. A táphoz vettem egy 30 cm-es Y elosztót, ez a hosszabitó szerepét töltheti be. Erre azért van szükségem, mert csak két 120-as vinyóm van, s ha betelik az egyik, ne kelljen a PCH-ból kitépkedni, az újat bepaszirozni. Fúrni faragni nem akarom a házat (garancia?).
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Csnorbert » 2008.04.21. 17:32

válasz frjgy944 hozzászólására:
Tehát ki akarod vezetni az IDE kábelt és a tápot belõle, hogy egy külsõ mobil rack-be rakott HDD-t kössél a Popcornra. A készülék rácsos oldallapja kiemelhetõ, így a kábeleket oldalra ki tudod hozni minden további nélkül, a garancia nem vész el.
Csnorbert

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2008.04.27. 02:48

Tervezem egy Popcorn Hour médialejátszó beszerzését, de elõtte szeretnék tudni egy-két dolgot, mert elsõsorban nemcsak netrõl letöltött HD-s mkv-s anyag lejátszására szeretném használni, hanem európai HD-s csatornákból, közvetítésekbõl rögzített anyag winyóról történõ lejátszására is. A HD-s mûsorokat (1080i25) DVB-S2 tunerkártyával rögzítem PC-re, ami h264 vagy mpeg2. A kitejesztés h264 esetében TS, mpeg2 esetében TS vagy MPG. A rögzített anyagot LAN-on átküldeném a Popcorn belsõ winyójára, ahonnan tudnám nézni egy FullHD-s LCD TV-n. A kérdés az lenne, hogy lejátssza-e ezeket az anyagokat vagy mindenképpen mkv-ra kell konvertálni? A rögzített anyagok 8 és 42 megabit/s közöttiek, többségük mp2 hanggal, de akad AC3 5.1 is. Egy német fórumon olvastam, hogy a rögzített DVB anyagokkal gondok lehetnek, fõként a h264 -el.

Fontos lenne még tudnom, hogy tudja-e az 1920x1080 -as felbontást 50Hz -val, vagy csak 60-al?

Az mpeg2 4:2:2 1080i25 formátummal elboldogul-e? Gondolom nem, csak a 4:2:0 -val.

Próbaképpen belinkelek két fél perces mintanyagot:
http://data.hu/get/202438/NationalGeographicHD_Sample.ts.html
http://data.hu/get/198726/DigitALB_HD3.ts.html
A kérésem az lenne, hogy ki tudná próbálni valaki, hogy a Popcorn le tudja-e õket játszani?
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Csnorbert » 2008.04.29. 12:18

válasz zichie hozzászólására:
A két belinkelt fájlt sajnos nem játsza le jól a Popcorn:

- a DigitALB -nál se kép se hang
- a NatGeo -nál a kép teljesen OK, de a hang idõnként kimaradozik
Csnorbert

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2008.04.29. 21:36

válasz Csnorbert hozzászólására:

Úgy tûnik orvosolható a probléma: http://www.hdd-player.de/phpBB2/index.php?topic=2779.0

Szerdán hozza a futár a Popcorn-t, utánna ki is tudom próbálni. Remélem összejön.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dylan » 2008.05.03. 17:18

Sziasztok!

Új vagyok még itt. Nagyon tetszik az oldal: A részletes, és érthetõ leírások, az adminok hozzáállása, meg minden! Pár hete még nem is tudtam hogy létezik ilyen hogy "médialejátszó"... :) Most meg hogy mindent elolvasgattam az oldalon, rájöttem hogy nekem már nagyon régóta szûkségem lenne egy ilyenre. Van egy Pioneer DVD lejátszóm, amin nagyon praktikusnak gondoltam az USB port-ot, gondolván hogy majd veszek egy külsõ HDD-t, és rákötve majd egycsapásra elérhetõ lesz az összes mp3-am, képem, meg az a pár divx-em. Hát nem így történt. Nem részletezem mennyi problémával találtam magam szemben.

Nekem nincs nagy igényem. Csak kevés letöltött filmem van, nem nagyon érdekelnek az mkv file-ok, mert az eredeti DVD illetve Blu-Ray filmek híve vagyok, viszont van egy nagyobb mp3 gyûjteményem, és azokat szeretném egy helyen tudni, és bármikor gyorsan elérni, és emellett nem árt ha le tudom játszani azt a pár avi-s sorozatot ami van, meg a családi fotókat nézegetni. A Popcorn online szolgáltatásai is marhára tetszenek, de nem sokat használnám. Mivel még nem vagyok annyira otthon a hálózati médialejátszásban, feltennék pár kérdést így vásárlás elõtt. (Mert az már biztos hogy nekem kell egy ilyen Popcorn Hour.) A helyi agytröszt biztos tud nekem válaszolni a kissé amatõrként hangzó kérdéseimre.

1.) Mivel kössem össze? Van egy notebook-om, ahhoz egy 500 gb-s külsõ HDD van kötve, egy WD My Book. Ezen nincs Enthernet csatlakozó. Itt tárolom a lejátszani kívánt anyagaimat. Ha jól értem így elég ha az USB kábelt a notebook-om helyett a Popcorn USB bemenetére kötöm, és máris böngészhetem a file-okat. Nem? Elegendõ lesz a sebesség USB kábelon keresztül?

2.) Online szolgáltatások? 8 Megabit/sec-es T-Online ADSL elõfizetésem van. Az internetet egy router osztja szét a két számítógép között. Mit kell tennem ha hálózati kapcsolatot szerenék létesíteni. Egy Enthernet kábel a router-ba, majd a Popcornba? Ezek után már elérhetõ a külsõ HDD-m is, ami a notebook-hoz USB-vel van csatlakoztatva? Nem lesz így túl alacsony az átviteli sebesség? Ezzel a megoldással már elérhetõek az online szolgáltatások is? Netrádiók, Youtube, Torrent stb?

3.) Szûkségem lesz valamilyen szoftverre a Popcorn használatához? Windows XP-m van. Kell valamilyen hálózati beállításokat is eszközölnöm a gépemen, vagy elég csak a lejátszani kívánt tartalmat megosztottá tenni?

Azt hiszem kapásból "csak" ennyi kérdésem lenne. :)
Dylan

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2008.05.04. 23:31

válasz Dylan hozzászólására:
&termid

Nem kötelezõ szoftvert használnod, a Popcorn tud samba-n és NFS-en böngészni. De ha zenéket, képeket játszanál le, akkor kényelmes lehet a myiHome vagy egyéb más http://media.lejatszo.hu/?oldal=mediaszerverek szoftver (lásd az ezekkel foglalkozó menüpontot bal oldalt a menülistában). Ezek legtöbbje ingyenes. Zenehallgatáshoz egyébként a http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop=149 -ek jobbak, mivel klasszul használható kijelzõjük is van. De persze a legprofibb megoldás valamelyik Logitech http://media.lejatszo.hu/?oldal=webshop&termid=5 modell...
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dylan » 2008.05.05. 13:08

válasz OZs hozzászólására:

NFS? Samba? Ezek médiaszerver programok? Nem ismerem õket. Melyiket érdemes használni? Ha telepítek fel ilyen szoftvert, akkor a Popcorn egybõl látja a notebookomhoz USB-vel csatlakoztatott külsõ HDD-n a megosztott tartalmat? Vagy egyéb beállításokra is szûkség van még? Bár lehet hogy erre majd vásárlás után kell visszatérni. Magyar nyelvû használati utastást kapok, vagy majd innen tudok letölteni?

Köszönöm az infokat, meg az ajánlatokat. Nagyon jól néz ki a Logitech squeeze box, tényleg! Csak az nem játszik le képet, és videot... A DVICO TViX, meg a NAS, az meg nem az én pénztárcámhoz lett szabva!
Dylan

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2008.05.05. 22:47

válasz Dylan hozzászólására:
Az NFS és a Samba (SMB) a unix-os és windows-os hálózati protokolok. Ami lejátszó tudja ezeket, az mintegy számítógép, úgy tud böngészni a géped merevlemezén. Médiaszerver programot is lehet használni, azok gyorsabb átvitelt biztosítanak, de nem minden formátumot támogatnak (pl. az mkv-t jelenleg még egyik sem kezeli).
Ha megosztod az USB-s winchestert, akkor látja akát programmal, akár anélkül. De ha USB-s, akkor közvetlenül a lejátszóra is köthetõ a lemez.
Magyar nyelvû használati és számos egyéb segítség elérhetõ vásárlóink, illetve viszonteladóink vevõi számára a zárt support oldalunkról.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dylan » 2008.05.05. 23:57

Köszönöm a segítséget, le is adok egy megrendelést a Popcornra. Melyik futárcég végzi a szállítást?
Dylan

Vissza a tetejére

Téma lezárva
1 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.