Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Y-cam EyeBall teszt az angol MacUser magazinban

Y-cam EyeBall teszt az angol MacUser magazinban

2011. június 21.  9:28
|

„Tökéletes választás az EyeBall, ha könnyen beüzemelhető, távolról elérhető beltéri kamerát keresünk” – írja az angol Mac-es szaklap júniusi számának 49. oldalán. A maximális 5 „egérből” 4-et kapott az Y-cam legújabb modellje, melynek számos egyedi tulajdonságát kiemeli a cikk...

Sajnos nincs tele a piac Mac-kompatibilis IP-kamerákkal, így az Y-cam EyeBall ideális választás volt a MacUser-től. Nem csak az Apple számítógépeivel használható gond nélkül, de az iPhone, iPod Touch és iPad tulajdonosok mobiljairól is monitorozható, és egyre jobban menedzselhető immár valamennyi aktuális Y-cam modell. A hónap elején frissült éppen a MulitLive for iPhone alkalmazás, amely az alábbi fejlesztéseket hozta:

  • iOS4 kompatibilitás
  • Hang támogatása iOS4-től felfelé
  • Jobb kamerakezelés, az infra funkció és a riasztás vezérlése
  • A nézőképeken is frissíthető a kamerakép
  • Fejlesztett képernyő helyzet követés (álló/fekvő nézet váltása)
  • Technikai támogatás elérése az alkalmazáson belül

Az EyeBall az angol gyártó legújabb kamerája, és több szempontból is különbözik az eddigi Y-cam-ektől, miközben a jó tulajdonságokat kitűnően vegyíti. Csakúgy, mint a legkisebb modell, a White, ő sem lát teljes sötétben, viszont az infra szűrőnek köszönhetően színhelyes a képe. Most először, a kimagasló 100/75°-os vízszintes/függőleges látószöget produkálja egy Y-cam, ami ideális nagyobb helyiségek, sarkok, stb. megfigyelésére. A drágább testvéreinél meglévő Power Over Ethernet (PoE) funkció is megtalálható az EyeBall-ban, így az ethernet kábelen keresztül is megoldható szükség esetén a tápellátás, nem kell a felszerelési hely közelében 230V-os konnektornak lennie – így könnyen biztosítható az áramkimaradás elleni védelme is.

Az EyeBall az első úgynevezett „dome” kamera is egyben az Y-cam-től. Plafonra, vagy falra is szerelhető, és kimagasló védelmet biztosít az elektronikának és az objektívnek, mely utóbbit a szabadalmaztatott Push & Point™ technológia segítségével tényeg gyerekjáték beállítani – majd rögzíteni – a kívánt irányba. A MacUser tesztelője, Kenny Hemphill is kiemelte ezen funckció használhatóságát, csakúgy mint a meggyőző képminőséget és a valóban nagyon könnyű üzembehelyezést – amely utóbbihoz természetesen Mac-es és Windows-os segédprogramot is kapunk. Mint minden Y-cam-nél, az EyeBall esetében is ingyenes a 9 kamera monitorozására alkalmas MultiLive Windows, Mac OS X és – immár egy éve – a fentebb említett Apple mobil változata is, valamint az Androidos és BlackBerry-s verziók. Még külön megfigyelő alkalmazás nélküli NAS-sal is használható az egyedi NAS-Ready™ funkciónak köszönhetően, a Synology-k Surveillance Station-ével pedig szintén teljesen kompatibilis.

A teszt jelenleg – amíg friss a nyomtatott magazin – online még nem érhető el. Ha olvasható lesz a MacUser.co.uk weboldalon is, frissítjük ezen hírünket egy aktuális linkkel.


Címkék:   Y-cam   Mac   Apple   kamera   EyeBall   MacUser   MultiLive  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu