Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Újabb 3 Denon erősítő érkezik

Újabb 3 Denon erősítő érkezik

2015. június 18.  15:15
|

Ismét tudunk adni 100 ezer forint alatti DENON házimozi-erősítőt, és hamarosan frissül két nagyobb modell is. Teret nyer a Dolby Atmos és a DTS:X, alapfunkció lett a 4K-s HDMI-jel (és annak HDCP 2.2-es másolásvédelmének) kezelése akár 60 fps képsebességig, de a Bluetooth streamelés és távvezérlési lehetőség is. Kb. ennyi említésre méltó dolog történik a DENON most megjelent, illetve júliusban érkező új AVR-jei kapcsán.

Már jó ideje csa a nem forgalmazott termékek oldalán találnak oldalunk látogatói 5.1-csatornás DENON erősítőt. Ennek nem az az oka, hogy a gyártó úgy gondolta volna, hogy mindnekinek legalább 7.2 csatornás házimozi-erősítőre van szüksége, de valami miatt a legutóbbi 5.1-es modell túl hamar szűnt meg – vagy az utód érkezett késve.

 

AVR-X520BT lett a neve a jelenlegi „legkisebb” DENON AVR-nek, amiből kb. az sejthető, hogy az X500 frissítése, és Bluetooth képességekkel is fel van vértezve. Elődjéhez képest az említésre méltó változások:

 • Max. 5×140 watt helyett „csak” 5×130 wattos teljesítmény 6 Ω-os hangfalakkal.
 • 4K felbontású videójel továbbítása akár 60 fps képsebességgel az 5 HDMI-bemenet közül 3 esetében, HDCP 2.2 másolásvédelemmel. 4:4:4 Pure Color és 3D jeltovábbítás.
 • Kalibrátor mikrofon immár a legkisebb DENON AVR-hez is.
 • Előlapon már nincs HDMI-bemenet, helyette USB-t találunk, ami korábban nem volt.
 • Zene streamelése Bluetooth-os telefonról, tabletről, számítógépről vagy akár NAS-ról, a legutóbb használt 8 Bluetooth forrás megjegyzése és automatikusa csatlakoztatása, hogy több családtag is kényelmesen használhassa.
 • Alap funkciók távirányítása Bluetooh-on keresztül a DENON saját mobil (Android és iOS) alkalmazásával.
 • MP3, WMA, FLAC és AAC zenefájlok lejátszása USB-ről.
 • 5.1 helyett 5.2-es kimenet, hogy két mélynyomót is kényelmesen csatlakoztathassunk.

 

Az AVR-X520BT már rendelhető is a webshopunkból, jelenlegi ára 99 990 Ft.

Hamarosan frissül a még jelenleg is kapható két következő DENON AVR is, az éppen akciós X1100W-t az X-1200W, míg az X2100W-t az X-2200W váltja majd júliusban. Az AVR-X1200W újdonságai az elődjéhez képest:

 • Bluetooth streaming és távvezérlés (részletesen lásd fentebb az AVR-X520BT bemutatásánál).
 • Dolby Atmos dekódolás, és DTS:X előkészítés (ingyenes frissítéssel érkezik 2015 folyamán).
 • DHCP 2.2 védett videójel továbbítása is.

 

A fenti rövid lista láttán azt gondoljuk, hogy azok számára, akik bizonyosan nem fognak a mennyezetükre hangszórókat szerelni a Dolby Atmos vagy DTS:X hangzásért, és mobiltelefonról sem akarnak közvetlenül az erősítőre zenét streamelni (mert pl. alapvetően NAS-on tárolják a zenéiket is, ahonnan pedig számtalan módon lehet mobil alkalmazással irányítani a lejátszást bármely hálózatos DENON AVR esetében is), a készlet erejéig akciósan kapható AVR-X1100W jobb választás lehet, mint az X1200W, hiszen sem teljesítményben, sem a csatlakozók számában nincs különbség, miközben ára csökkentett – bár az X1200W árcéduláját még nem ismerjük.

 

Az AVR-X2200W is kb. azokat az újdonságokkal kíván vevőket találni magának, mint kisebb testvére. De már elődje is képes volt bármilyen videójelet 4K-ra felskálázni, így az X1200W-hez képest főleg ezen a téren és a válogatott alkatrészek, valamint a dupla HDMI-kimenet tekintetében komolyabb. A DTS:X dekódolás képességét ő is csak később, az ingyenes frissítés megjelenése után kapja majd meg.

 

Az AVR-X2200W esetében sem tudunk mér pontos árat mondani, de ismerve a gyártót és a forint árfolyamát, nem gondoljuk, hogy 200 ezer forintnál több mint 100 Ft-tal olcsóbb lesz majd. Tehát kicsit magasabban lesz árazva, mint aktuális elődje.

 

Aktuális DENON-kínálatunk a webshopban: link...
Házimozi-erősítőink: link... 


Címkék:   DENON   AVR-X520BT   AVR-X1200W   AVR-X2200W   házimozi   Bluetooth   4K   HDCP 2.2  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu