Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új Play:5 és Trueplay

Új Play:5 és Trueplay

2015. szeptember 29.  15:05
|

Bár megjelenési dátuma még nincs, de még az idén megújul a legnagyobb saját hangszórós Sonos lejátszó, a Play:5. Még tisztább hangzás, még nagyobb hangerő, új külső és Apple mobilokkal mint kalibráló mikrofonokkal történő finomhangolási lehetőség (Trueplay szoftver). Utóbbi funkció ráadásul a Play:1 és Play:3 modellekkel is működik majd!

Az új Play:5 továbbra is fekete és fehér változatban lesz kapható, kívülről pedig igen hasonlít majd kisebb testvéréhez, a Play:3-hoz. Érdekessége, hogy fektetve, de bal és jobb oldalára állítva is használható lesz (a lenti képen jól látszanak az oldalán lévő apró gumi talpak). Méretei 364×203×154 mm lesznek, súlya pedig továbbra is tekintélyes: 6,36 kg.

 

Természetesen, a Play:5-ből is összekapcsolhatunk két darabot a szélesebb sztereó hangtér érdekében. De egyetlen készülék önmagában is igen jól szól már, hiszen 6 hangszórót építettek bele; 3 magas és 3 közép-mély sugárzót. Ezeket 6 különálló D-osztályú digitális erősítő hajtja meg.

A hátlapon analóg vonalbemenetet és ethernet-csatlakozót (10/100 Mbit-eset) találhatunk. A wifi most is beépített, ráadásul 6 belső antenna biztosítja a tökéletes vezeték nélküli kapcsolatot. Az új Play:5 igen magas páratartalom mellett is használható, így fürdőszobában is üzemelhet (40 fokos hőmérsékletig).

 

A Trueplay névre keresztelt új szoftveres megoldás segítségével tovább finomítható a Sonos Play modellek hangzása. Egészen pontosan fogalmazva, a szoba akusztikájához igazíthatjuk a hangzást, ha rendelkezünk – legalább a bemérés idejére – Apple iPad, iPhone vagy iPod touch mobillal. Ennek mikrofonján keresztül a Sonos szoftvere belehallgat a zenébe, és szükség szerint módosítja az adott Play lejátszó hangzását. Vélhetően azért csak az Apple mobilok mikrofonja használhatóak, mert ezek paramétere közel azonosak, tehát a mérést nem torzítja el egy – a szoftver számára – ismeretlen telefon mikrofonjának minősége, érzékenysége. Kíváncsian várjuk, mennyire lesz versenyképes az ilyen bemérés az erősítőknél megszokott saját kalibrátormikrofonnal szemben!

Az új Play:5 kb. 190–200 ezer forintos várható ára sajnos számottevő drágulást jelent a mostani modell 150 ezres árcédulájához képest...

 

Az új Play:5 gyártói oldala: link...
Aktuális Sonos-kínálatunk: link...


Címkék:   Sonos   iPhone   iPad   iPod touch   Apple   Play:1   Play:3   Play:5   mobil   zenelejátszó  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu