Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új béta verziók az Apple-től

Új béta verziók az Apple-től

2011. június 28.  8:49
|

A már megszokott módon, Közép-Európai idő szerint péntek éjjel érkezett az iOS 5 Developer Preview 2-es kiadása. De nem ez az egyetlen béta ami az elmúlt hetekben megjelent. Kiadásra került az iPhoto 9.2 bétája, a Remote Desktop Lion-os változata illetve az iCloud for Mac is.

Még csak készülőben volt az iOS 5-ös első verziójáról tesztünk, mikor megjelent a múlt héten a második verzió. Nem hittük volna, hogy az Apple ekkora sebességbe kapcsol, a Lion megjelenése előtt, de sebaj, mi is feljebb váltunk.

Kezdjük az elején, mit is hoz az iOS 5?

Mint már hetekkel ezelőtt kiderült, Peter Hajast magához édesgette Steve Jobs, így egyértelmű volt, hogy változni fog az értesítési rendszer. Ez meg is történ, előnyére!

 

iOS értesítésÉrtesítéseinket akár lezárt telefonnal is megkaphatjuk


Most már láthatjuk nem olvasott E-Mailjeinket, nem fogadott hívásainkat, naptári bejegyzéseinket, az aktuális helyi időjárást, illetve a tőzsde híreket. A kód elemzése után egyértelmű, hogy nyitva áll az út egyéb fejlesztők értesítésének megjelenítése előtt is.
A másik nagy újítás, ami megfogott, az az, hogy most már telefonunkon, táblagépünkön is hozhatunk létre új könyvtárakat és rendezhetjük képeinket. Az iCloud segítségével a „Fényképadatfolyam” könyvtárhoz adva fényképeinket azokat a többi iOS 5-ös eszközeinken, illetve majd az iPhoto-ban is megtekinthetjük, anélkül, hogy kábellel kellene szinkronizálnunk, vagy akár egy hálózatba lennénk.

 

Photo Stream

 

A kettes béta verzióval megjelent a vezetékmentes szinkronizáció, ami jó elgondolás, amennyiben csak 1-2 alkalmazást vagy épp pár zeneszámot szinkronizálnánk. Teljes telefon-szinkronizáláshoz jelenleg még nagyon lassú, nem tudom ez a jövőben mennyire változik, de ha valakinek 10-20 GB adata van, érdemesebb kábelen végezni ezt.

iTunes Sync over WiFi

Az eddig felfedezett összes újdonság listáját itt megtaláljátok.

Amire figyelni kell frissítésnél! Amennyiben iTunes 10.5 béta 1-et használunk, akkor az iTunes béta frissítése előtt csináljunk iOS 5 DP1-ről backup-ot, ugyanis az iTunes 10.5 béta 2 már nem hajlandó csak a 2-es Developer Preview-val szinkronizálni… Kicsit hülye megoldás, de legalább erőt vettem magamon és eltűnt  a sok, régen nem használt szemét a telefonomról.

 

iPhoto és iCloud

Letölthető állpapotba került a Lion-hoz az iClou for Mac melynek segítségével most már iCloud-os E-Mailjeinket, naptárainkat, emlékeztetőinket, feladatainkat is szinkronizálhatjuk.

 

iCloud beta for DevelopersiCloud kiegészítő letöltése Mac-re fejlesztőknek

 

iCloud settings on MacAz iCloud fiók beállítása Mac-en

 

Illetve az iPhoto 9.2-es bétája is megjelent, amelyik támogatja iOS eszközeink photo stream-jét, bár a szolgáltatás jelenleg nem elérhető.

iPhoto, iCloud download for Lion

 

A photo streamnek köszönhetően bárhol is készítjük el képeinket, azokat a photo stream mappába húzva gépünkre már nem kell szinkronizálnunk, ugyanis megjelennek azonnal az iPhoto-ban.

 

iPhoto 9.2 beta

 

Remélem ennek megfelelő kiegészítője az Aperture-hoz is meg fog jelenni hamarosan.

Összességében nézve, és eltekintve attól, hogy mind még csak béta verzió, már most körvonalazódik, hogy igen használható, jó funkciók kerülnek be mind az iOS 5-be, mind a Mac-es iCloud szolgáltatásokba, amelyek nagyrészt már most is megbízhatóan működnek.


Címkék:   OS X Lion   iOS 5   iCloud   Photo Stream   iPhoto   Developer Preview   Lock Screen Notification  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu