Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új 3D-s médialejátszó raktárról!

Új 3D-s médialejátszó raktárról!

Dél-Afrikából, ráadásul Realtek processzorral?

2012. november 8.  19:29
|

Több tekintetben is illik az „első” kifejezés legújabb termékünkre. Az első fullHD 3D-s médialejátszónk, az első modell egy eddig idehaza nem forgalmazott márkától, a Mede8er-től, az első Realtek processzoros lejátszó, amit érdemesnek találtunk arra, hogy forgalmazzuk (és magunk is használjuk), ráadásul a TViX HD M-5000U óta az első nem szokványos külsejű készülék is...

Hozzátehetnénk az előzőekhez még azt is, hogy a Mede8er az első lejátszónk, amelyre 5 év garanciát tudunk adni! De kezdjük talán azzal, kicsoda, micsoda a Mede8er mint médialejátszó gyártó? Bár Európában ez már nem egy aktuális kérdés, hiszen a legismertebb médialejátszókkal és NAS-okkal foglalkozó fórum, az MPC Club toplistáján a második helyen áll, és az egyetlen Realtek-es lejátszó az első 5-ben. A gyártó – meglepő módon – egy dél-afrikai cég, a Sanji Electronics Ltd. A cég tulajdonosa volt korábban az idén nyáron csődbe ment, szintén Realtek chipet használó A.C. Ryan médialejátszó-márka forgalmazója Dél-Afrikában. Nem volt elégedett azonban a termékek megbízhatóságával, a különösebben nem egyedi szoftverrel és a terméktámogatással sem. Úgy döntött, az A.C. Ryan kapcsán felhalmozott tapasztalatait felhasználva egy saját márkát hoz létre, amely a legjobb ár-érték arányú és a legjobb támogatást nyújtó médialejátszókat gyártja majd a világon. Eddig meggyőzően halad kitűzött célja felé...

Akik több éve követik a Lejátszó.hu-t, nem egyszer találkozhattak már a Realtek médiaprocesszorával kapcsolatos negatív véleményünkkel, első alkalommal 2010. elején írtunk hírt az akkor botrányt okozó hardverhibáról, amely a két első processzorukat érintette. Bár a későbbi chipeknél már nem volt/nincs gond a HD-s hangokkal, de a képminőségük továbbra is elmarad a Sigma Designs processzorok által produkálttól. Bár komolyabb tévé, projektor, és főleg összehasonlítási alap hiányában ezt a legtöbb felhasználó nem érzékeli, az viszont bárki számára zavaró lehet, hogy az eddigi Realtek processzorok nem voltak képesek 60, 50 és 24 Hz-en kívül más képfrekvencia használatára. A legtöbb Blu-ray-ről érkező HD-s tartalom azonban 23,967 képkocka/másodperc sebességű. Ezeket kerek 24 Hz-en lejátszva azt láthatjuk, hogy minden 40–41. másodpercben egy képkocka ugrás lesz a filmben. Bár való igaz, hogy egy akciójelenet közben ez szinte észre sem vehető, sőt igazából csak lassú és egyenletes kameramozgás esetén látható, sok igényes házimozizót joggal idegesít ez az apró hiba is, amely minden eddig megjelent 2D-s Realtek processzoros médialejátszót érint (Asus O!Play, Xtreamer, Hyundai, A.C. Ryan, Emtec, Eminent, eGreat, stb).

A Realtek-kel kapcsolatos fenntartásainkat csak a közelmúltban megjelent első 3D-s processzornak, az RTD1186-nak sikerült eloszlatnia. Önmagában az is dicséretes, hogy sikerült a Sigma-t pár hónappal megelőzniük a fullHD 3D-s (HDMI 1.4-es) processzorok terén, de végre megoldódni látszik a 23,967 Hz-es kérdés is. És javult a képminőség is (bár saját tesztjeink alapján még mindig nem éri el a jobb Sigma-s lejátszókét, főleg a VXP-s SMP8911-re épülőkét), valamint jelentősen stabilabb a szoftver, néhány területen pedig jobban teljesít, mint konkurense (lásd később a MED1000X3D részletes bemutatása során).

Adott tehát egy nemzetközileg már jól, de idehaza egyáltalán nem ismert médialejátszó márka, amely a legújabb 3D-s processzort használja, európai (holland) képviselettel, szervizközponttal és raktárkészlettel rendelkezik, ráadásul a firmware terén is sikerült egyedit alkotnia; saját videós és zenei jukebox-megoldásukkal kiemelkednek a továbbra is szinte egyforma képességekkel és hibákkal rendelkező Realtek-es mezőnyből. Ha pedig legújabb modelljükre, a MED1000X3D-re nézünk – pláne, ha kézbe is fogjuk azt –, azt láthatjuk, hogy nem csak a belső tartalom, de a külső is valami újat hoz: végre egy egyedi formaterv és precíz, műanyagot csak a gomboknál használó kivitelezés.

Ezen előzmények alapján úgy láttuk, megérett a helyzet arra, hogy Realtek processzoros médialejászót is forgalmazzunk, de – hasonlóan a Sigma Designs chipekre épülő eddigi kínálatunkhoz – csak olyan gyártótól, amely a minőség, terméktámogatás, garancia és szoftver terén is kiemelkedik a mezőnyből, és tőlük is csak a saját mércénket már megütő új 3D-s, 750 Mhz-es RTD1186 processzorra épített modelleket kínáljuk a hazai vásárlóknak.

A gyártó európai weboldalán már működik a magyar nyelv kiválasztása, és a weblap jelentős része máris magyarul jelenik meg, a hazai terméktámogatás és fórum 1–2 napon belül elindul a Mede8erForum.hu oldalon.

A 3D-s MED1000X3D és belső wifi-kártyás konfigurációja a MED1000X3D-WiFi pedig máris raktárról rendelhető, vihető! A következő oldalakon részletesen megismerheted ezt a repülő csészealjra emlékeztető lejátszót, és bemutatjuk, miért is szerettük meg a Mede8er szoftverét, és kiknek ajánljuk megvételre:

 

A cikknek nincs még vége, olvasd tovább! »


Címkék:   Mede8er   3D   Realtek   Sanji   Sigma Designs   SMP8911   RTD1186  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

A Youtube kérdés megoldódott. Felpakoltam az elérhető legfrisebb béta fw-t(1.0.3. 2012.11.12 -i kiadás, tehát még meleg), és ebben már van lehetőség a dekódolás nélkül AAC és MP3 is továbbküldésére(a nhang beállításoknál lehet bekapcsolni).
supercharley |
Köszönjük a részletes leírást supercharley-nak! Javaslom, a Mede8erForum.hu oldalon is oszd meg ezeket mindenkivel. Az optikai kimenet YouTube alatt kérdést megnézzük, ha hiba, továbbítjuk a Mede8er felé. A formával kapcsolatban: ez ízlés dolga, sokan meg üdvözlik, hogy végre nem egy fekete kis doboz! De bizonyosan a szoba berendezése sem mindegy. A magyar kézikönyv 1–2 napon belül végleges lesz, és letölthetővé válik a fórum Terméktámogatás oldaláról. a Menüben van még egy-két kiírás ami angol maradt, hamarosan javítjuk ezeket is. És ne felejtsük el, hogy eddig mindössze kb. egy hivatalos firmware jelent meg, szóval sok javítás várható még – bár javítani nem is igen van mit, inkább új funkciókban reménykedhetünk, mint a legújabb bétával érkező lehetőség, hogy dekódolás nélkül AAC és MP3 is továbbküldhető legyen.
OZs |
„70 ezer forint??? Egy Realtek chipes készülékért? Egy kissé túlzó ez az optimizmus,nem?” – 60 ezer az a 70 ezer. A belső wifi kártya egyébként egyetlen gyártónál sem úszható meg ennyiért (+10), sőt, nem is jellemző, hogy van ilyen opció. Az eddigi Realtek chipért mi sem adtunk volna semennyit sem, de ha egyszer a mostani jó, ráadásul a szoftver is meglepően rendben van, akkor miért lenne probléma, hogy Realtek?
OZs |
Folytatás:

Mindent összevetve számomra nagyon megérte az árát. Ha kívánhatnék valamit, akkor ugyanezt a készüléket szeretném hagyományos formával, feketében, HDD lehetőség nélkül(csak LAN), egy kicsit jobb távival, és persze kicsit olcsóbban!
supercharley |
Folytatás:
- Youtube is frankón megy, egyetlen hasfájsom hogy youtube lejátszáskor nekem az optikán(ez megy az erősítőmbe) nincs hang, de a HDMI-n kersztül a TV-ben van, de azért az erősítőn szeretném hallani!
- PICASSA: beléptem a képeimbe, mappák megjelennek, a mappákban a index képek megjelennek, de a képeket nagyban valamiért már nem jeleníti meg, hibát ír ki.
Egyéb:
- A képernyőm megjelenő billentyűzet mellett van egy tároló, ahol az előzőleg keservesen beírt szövegeket megjegyzi, és azok innen kiválaszthatóak, ez nagyon tetszik. Sok gépeléshez azért nem árt valamilyen fizikai billentyűzet hozzá.

Torrent, NAS funkciók nem érdekelnek, nem is próbáltam ezeket.

Összegzés fél nap után:
- minőségi darab,
- elhibázott forma,
- remek, szinte teljesen bug mentes firmware(ez nagy szó egy új készüléknél!)
- remek lejátszási minőség,
- a távi duplázása kicsit zavar,

Mindent összevetve számomra nagyon megérte az árát. Ha kívánhatnék valamit, akkor ugyanezt a készüléket
supercharley |
Folytatás:
- Első bekapcsolás:
- Azonnal magyarul jelent meg a menü, beállítások egyszerűek, egyértelműek.
- Távkapcsolóhoz szokott a kezem, mégis gyakran duplázok a távkapcsolójával.
- Nem mondom hogy nagyon, de azért célozni kell a távkapcsolóval.
- Miért rakták a távkapcsoló oldalára a funkcióbillentyűket tanító billentyűt? Ritkán használatos, mégis könnyen megnyomható véletlenül is.
- Szépen világít a távi, sötétben is jól kezelhető.
- A távin jól vannak elhelyezve a gombok, eléggé hasonló a többi player-éhez, nem kell ezt is megszokni.
- Menüszerkezet szép, egyszerű, egyértelmű, gyors.
- Lejátszás(LAN -on, számomra a legfontosabb):
- Hibátlan kép és hang kezelés.
- Filmekben tekerések, ugrálások hibátlan.
- Feliratkezelés részletesen beállítható, hibátlan.
- Zenelejátszás teljesen rendben.
- Jukebox kezelés gyors, rendben, tetszik, bár a rendező neve helyén XML kód jelenik meg.
- Internetes dolgok:
- Nahát, működik minden!
supercharley |
Rengeteg féle médialejátszóm volt már, jelenleg is van 4 féle a háztartásban, ez most az ötödik.

Gondoltam írok róla véleményt fél napos használat után:
- pénteken délelőtt rendeltem, szombaton(munkanap volt) már kezemben volt a készülék vidéki kiszállítással! A forgalmazóban most sem csalódtam!
- Kicsomagoláskor:
- Hú, de ez súlyos! A súlyán is érezni a minőségi anyaghasználatot.
- Nicsak, még HDMI kábel is van benne!
- A távirányítóhoz való elemért sem kell szaladni a boltba!
- Színes(!) használati útmutató! Sajnos magyarul nincs.
- Elhelyezés, bekábelezés:
- A külső csak figyelemfelkeltésre jó, egyébként semmi praktikuma sincs. Mivel a világító gombok csak a tetején vannak, így szemből soha sem tudható hogy egyáltalában be van-e kapcsolva a készülék. Egy picike led ide azért elfért volna. A formája, és mérete semmihez nem passzol, HIFI rendszerben hülyén néz ki. A gyártó helyében én nem erőltetném ezt az extrém formát!
- Hátlapon mindenhez van csatla
supercharley |
70 ezer forint??? Egy Realtek chipes készülékért? Egy kissé túlzó ez az optimizmus,nem?
tuki2 |
Hogyan kell kimondani a márkanevét ennek a készüléknek?
Mede8er = ?
supercharley |
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu