Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Megjelent az OS X Lion GM

Megjelent az OS X Lion GM

2011. július 3.  10:48
|

Péntek éjjel érkezett a fejlesztőkhöz az OS X Lion elvileg utolsó kiadás előtti változata a Golden Master. Ha az Apple követi az évek alatt tartott menetrendet, illetve a GM verzióban nem találnak súlyosabb hibát, akkor a végleges OS X Lion akár július 14-től már elérhetővé is válhat.

Az Apple eetében a GM, azaz Golden Master verzió annyit takar, mint az egyéb gyártók esetében az RTM verzió. Azaz ez már a gyártásra kész, véglegesnek tekintett verzió, amelyben ha nem találnak hirtelen súlyosabb hibát, már csak a végleges, kereskedelemben is elérhető verzió fog követni. A cupertinoi cégnél általában a GM verzió 14 nappal előzi meg a véglegest, így annak legkorábbi megjelenési dátuma július 14, ami természetesen még csúszhat.

A GM verzióban sok változást első nekifutásra már nem találtunk. Ami egyből szembetűnő, hogy bejelentkezés után elmagyarázzák a görgetés új irányát, illetve hogy a gesture-ökhöz bekerültek a videók, magyarázatok.

 

Görgetés a Lion-ban

 

Így két nap használat után valamivel gyorsabbnak is tűnik, mint a Developer Preview 4, amelyre ugyancsak nem lehetett panaszunk.

Szóval, lehet visszaszámolni a napokat!


Címkék:   OS X Lion   Apple   Gesture   Golden Master   GM   RTM  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu