Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Mede8er: jukeboxos távvezérlő

Mede8er: jukeboxos távvezérlő

2013. február 26.  12:30
|

Február 13-án kelt hírünkben már említettük, hogy a v2-es Mede8er firmware – számos újdonsága mellett – megnyitja az utat a jukeboxos távvezérlő alkalmazások számára. Most az angol fórumban megjelent az első kép az állítólag már béta (teszt)fázisban lévő iPad-es alkalmazásról, mely jó eséllyel az első tabletes távvezérlő szoftver lesz a Mede8er lejátszókhoz – és nagy valószínűséggel nem az utolsó...

Szokatlan módon nem a gyártó vállalta fel a mobil alkalmazás fejlesztését, hanem lelkes felhasználókat bíztat erre, bár természetesen minden segítséget megadnak a programozáshoz, ami részükről elvárható. Így akár magyar jelentkezőket is szívesen fogadnak – mi pedig természetesen szívesen közvetítünk, ha szükséges. Az alkalmazás természetesen a fejlesztő tulajdona marad, és rajta múlik, hogy ingyen elérhetővé teszi, vagy az App store-okban pénz kér érte.

Már a kiadás előtti állapotban, bétaként tesztelik az első ilyen „házi” fejlesztésű iPad-es alkalmazást, amely nevéről még nincs tudomásunk, de fotó már látható róla:

 

Kattints a képre a még nagyobb méret megtekintéséért!

 

A program filmjeink között képes böngészni az iPad-en, zenéket nem kezel. Ahogy a fenti kép jobb szélén látható, a lejátszás közben előhívható a hagyományos távirányítót helyettesítő virtuális felület is, így gyakorlatilag nincs többet szükség az infra távvezérlőre sem.

Kíváncsian várjuk, milyen lesz az első jukeboxos távirányító, vajon felveszi-e a versenyt a Popcorn Hour gyári alkalmazásával? Izgalmas kérdés, hogyan, mennyire kényelmesen kezelhetőek majd a tévésorozatok, milyen lehetőségünk lesz keresésre, szűrésre? Bízunk benne, hogy mielőbb megjelenik egy, a zenei gyűjteményünket hasonlóan megjelenítő és kezelő tabletes app is (no, meg a filmes jukebox Androidra is), hiszen ekkor már a tévé bekapcsolása nélkül is teljes értékű zenelejátszóként használhatjuk Mede8er-eket – bár erre most is van már lehetőségünk egy Synology NAS és a hozzá tartozó DS Audio mobil alkalmazással.

Mint ismeretes, a Popcorn Hour lejátszói képesek jelenleg egyedül arra, hogy a jukeboxos felületet saját maguk generálják le, a Mede8er esetében ehhez számítógépünket kell használnunk minden esetben, ha újabb filmmel, zenei albummal bővül a gyűjteményünk.


Címkék:   Jukebox   Mede8er   Popcorn Hour   iPad   tablet   Android   távvezérlés   Synology   DS Audio  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu