Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Mac OS X Lion és iCloud, már csak 5 nap

Mac OS X Lion és iCloud, már csak 5 nap

2011. június 2.  7:36
|

Egyre közeledünk a WWDC időpontjához, azaz június 6-hoz, amikor is a tegnapi hivatalos információk szerint maga Steve Jobs fogja a legújabb technológiákat, őrületeket bemutatni, amelyeket az iparág és a felhasználók ismét csak tátott szájjal fognak nézni. Legalábbis reméljük.

Közeledve a nagy naphoz, egyre több információ kerül napvilágra, melyek valódiságára legkorábban hétfő este 19 órakor derül fény. Az egyik ilyen információ az, hogy az iCloud feltehetőleg ingyenes szolgáltatásként fog megjelenni. Miért? Mert a híresztelések szerint (természetesen most is megbízható belső forrásokra hivatkoznak) az Apple így szeretne minél több felhasználót Mac-re, illetve Mac OS X Lion-ra átszoktatni/átcsábítani. A Windows és a Mac OS X Snow Leopard felhasználók a szolgáltatást csak pénzért érhetik el.

Továbbá úgy vélik, hogy a megjelenő iCloud fogja teljes mértékben kiváltani a MobileMe szolgáltatást, amely egyes szolgáltatásaiért eddig ugyancsak fizetni kellett. Annyi szinte bizonyos, hogy az iCloud zene streaming szolgáltatása fizetős lesz mindenki részére, de állítólag lesz ingyenes teszt időszak. Ja, és az iCloud név Európában is levédésre került az Apple által… Szóval gőzerővel folynak a héttármunkák, hogy jövő hét elejére minden elkészüljön!

Mac OS X Lion

 

A másik hír, hogy az Apple a Lion esetében hasonlóan agresszív árpolitikát fog követni, mint a Snow Leopard megjelenésekor. Arra bizonyára mindenki emlékszik, hogy anno, nem is olyan rég, pár ezer Forint-ért kapható Snow Leopard Update lemezért Magyarországon is sorban álltunk.

Számítani lehet arra, hogy a Mac App Store-on keresztüli letöltés lesz a legolcsóbb választható opció, míg a bolti vásárlás valamivel drágább lesz.

Kíváncsian várjuk, mi lesz igaz a pletykákból!

WWDC 2011San Francisco-ban is folynak az előkészítő munkák a jövő heti eseményre.


Címkék:   WWDC   Apple   Steve Jobs   Mac OS X Lion   iCloud   MobileMe   Snow Leopard   Windows   San Francisco  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu