Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Kipróbáltuk: Parallels Desktop 7

Kipróbáltuk: Parallels Desktop 7

Bevezető

2011. szeptember 7.  12:25
|

Múlt héten írtuk: a Parallels megjelentette általános felhasználóinak szánt Parallels Desktop szoftverének 7-es verzióját. Sok minden változott, egyszerűbb lett, és belekerült az OS X Lion futtatásának lehetősége virtuális környezetben. Gondoltuk, kipróbáljuk, hisz sok nyitott kérdés van ezzel kapcsolatosan, és ha már benne vagyunk, megmutatjuk a MACtérő felhasználóknak, milyen könnyű az eddig használt Windows átvétele is.

Aki esetleg mostanság találkozott csak az igénnyel, annak pár szóban, röviden, mi is történik:

A virtuális gépek esetében nem magára a hardverre telepítjük az operációs rendszert, hanem egy keretrendszeren (programon) belül, amely a telepítendő operációs rendszer felé azt mutatja, mintha ő egy igazi hardver lenne. Előnye, hogy így nem kell adott esetben fizikailag több operációs rendszert telepítenünk, és azok között felváltva bootolnunk, ha épp egy Windows-os alkalmazásra lenne szükségünk, hanem a virtuális környezetben indítjuk el, anélkül hogy a másik operációs rendszert (gazda rendszer) meg kellene állítanunk, illetve bármely egyéb alkalmazásunkból ki kellene lépnünk. Hátránya, hogy sok esetben lassabb, mintha ténylegesen egy fizikai gépen csücsülne a rendszer közvetlenül, bár az utóbbi idők fejlesztéseinek köszönhetően ezt már csak nagyon számolásigényes grafikai feladatok vagy nagyobb rendszer igényű játékok esetében vehetjük észre. A mindennapi használat során jobb megoldás, mint több rendszer fizikai telepítése a hardverre.

 

Parallels Desktop 7

 

A legtöbb esetben Windowst futtatunk OS X alatt virtuális környezetben, így első körben azt mutatjuk meg, hogy már meglévő gépünket hogy tudjuk egyszerűen migrálni.


A cikknek nincs még vége, olvasd tovább! »


Címkék:   Apple   Microsoft   OS X Lion   Snow Leopard   Windows   Virtuaizáció   Parallels Desktop   Parallels Mobile   Linux   kipróbáltuk   teszt  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu