Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Kipróbáltuk: Grand HD Cinema Pro

Kipróbáltuk: Grand HD Cinema Pro

2011. július 4.  22:43
|

Nem tudom ki, hogy van vele, lehet csak az én rögeszmém, hogy MacBook-omat kettő külső megjelenítővel használjam. Ez egy olyan opció, amit más, nevesebb gyártó gépeivel szinte kivétel nélkül megoldható a gyári dokkoló segítségével, de az Apple MacBook-ok egyik nagy hiányossága.

Emlékszem, mikor még MS Windowst futtattam amerikai, vagy épp ázsiai számítógép gyártók notebook-jain, volt egy funkció, ami nagyon sokat segített, kényelmes volt, és az Apple gépeiből sajnos kimarad. Ez a funkció, vagy inkább opció a dokkoló, amely egyetlen portjával a számítógépünkre csatlakozva további USB portokat, Ethernet kivezetést, VGA kimenetet kínált, és amelynek köszönhetően az íróasztalon a gépemet anno csak be kellett pattintanom a helyére, minden kábelem, eszközöm csatlakoztatva volt.

A dokkolók egyik legnagyobb előnye, hogy akár kettő külső megjelenítőt is tudtam hordozható gépemre csatlakoztatni, és ez a mai napig nagyon hiányzik. Ennek ellensúlyozására kipróbáltuk a Grand HD Cinema Pro-t.

Grand HD Cinema Pro

 

A Grand HD Cinema Pro USB porton keresztül teszi képessé bármelyik Mac-ünket második, külső megjelenítő használatára. A gyártó adatai szerint összesen négy megjelenítőt használhatunk, négy darab Grand HD Cinema Pro bekötésével, azaz a Mini Display Portot és MacBook esetén a saját képernyőt is beleszámítva ez hat megjelenítőt jelentene, amelyeket különböző módon rendezhetünk.

 

Grand HD Cinema ProMegjelenítési módok több monitorral

 

Feltehetőleg az USB portok átviteli sebességének korlátozottsága miatt a megjelenített kép szép ugyan, de gyors mozgások megjelenítésére nem igazán alkalmas, enyhén „szaggat”, illetve az egér mutató mozgása is hagy maga után kívánni valót. Egész napos, folyamatos munkára nehezen használható, legalábbis számomra zavaró volt. Filmvágásra, szerkesztésre vagy egyéb grafikailag nagyobb teljesítmény igénylő alkalmazásokra így sajnos nem alkalmas a készülék.

Mégis kinek ajánljuk? Amire biztosan jól használható, az a csoportos oktatás, illetve bemutatók megjelenítése (bár ebben az esetben egy projektor ára sem feltétlenül drágább négy eszköznél, illetve ugyan ennyi monitornál), vagy épp több kijelzőt összeillesztve nagy hirdető táblának, bemutató táblának kiválóan megfelelhet.

Annak akinek fontos mindkét kijelzőn a grafikai teljesítmény azt tudjuk ajánlani, hogy inkább várjon a vásárlással, hátha jelennek meg több kijelzőt támogató Thunderbolt kiegészítők, vagy az ilyen feladatokra használjon iMac-et második kijelzővel.


Címkék:   Grandtech   Grand HD Cinema Pro   MacBook   iMac   Thunderbolt   Apple   teszt   kipróbáltuk  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu