Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Kaphatóak az első Thunderbolt eszközök

Kaphatóak az első Thunderbolt eszközök

2011. június 29.  11:53
|

Egy fecske nem csinál nyarat, tartja a mondás, de jó előjelnek vesszük, hogy az Apple On-Line áruházában megjelentek az első Thunderbolt eszközök. A cupertinoi gyártó év elején mutatta be a technológiát, amit az Intellel karöltve fejlesztettek ki.

A Thunderbolt technológia lényege, hogy az a mérnökök ígérte szerint 10 gigabites adatátviteli sebességre képes, mindössze 8 nanoszekundumos késleltetés mellett, és mindezt egyetlen csatlakozón mind a videó-, mind az adatkommunikáció részére.

Többször is elhangzott, hogy a nyár elején várhatóak az első megjelenések. Bejelentések már előtte is történtek, ezekről korábban nálunk is olvashattatok.

No de eljött a nyár, már az iMac is rendelkezik Thunderbolt csatlakozóval, illetve a hírek szerint a lassan megjelenő Mac Pro, Mac mini, MacBook Air is fel lesz ezzel vértezve.

Most már csak az eszközök hiányoznak, hogy ezt a lenyűgöző sebességet ki is tudjuk használni. Jelenleg az Apple Store-ban egyetlen gyártó termékei közül választhatunk tegnap óta, illetve megvehetjük az Apple Thunderbolt kábelét is.

 

Promise Thunderbolt RAID System

Apple Thunderbolt kábel

 

Ez, bárhogy is nézzük, édes kevés, s mivel itt főleg sok lemezes Raid rendszerekről van szó, elég borsos áron is vannak.

Remélem hamarosan bővül a kínálat, és egyéb, a Thunderbolt technológiát kihasználni képes eszközök is meg fognak jelenni!


Címkék:   Apple   Promise   Pegasus   Thunderbolt   Intel   Apple Store   Raid  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu