Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » iOS 5 GM még a héten?

iOS 5 GM még a héten?

2011. szeptember 26.  12:31
|

Bár már írtunk róla, nem is olyan régen, hogy mikorra várható a Grand Master, az a várt időpontban, múlt hét pénteken nem jelent meg. Most újabb találgatások láttak napvilágot, de mivel van bennük logika, így mi is szentelünk ennek egy-két sort.

Előzőleg mi is megírtuk az iOS 5 megjelenésének vélt menetrendjét, de mivel az Apple-ről van szó, aki nem adott ki hivatalos dátumot, nem is csodálkozunk, hogy nem a jelzett dátumokon jelent meg a következő béta, illetve a Grand Master verzió.

A múlt héten kiszivárgott, hogy az Apple a béta fejlesztőknek szánt iCloud és iTunes Match tárhelyeket a mai napon reset-eli, azaz visszaállítja eredeti, üres állapotukba. Ez igazából nem jelenthet mást, minthogy a béta állapotot lezárják és az utolsó, nem hivatalos verzió is meg fog jelenni. A cupertinoi cég esetében ennek neve Grand Master, ami lényegében ugyanaz mint más gyártók esetében az RC, illetve az RTM kiadás. Ezekben a kiadásokban, hacsak nem találnak valami nagy hibát, már nem történik változtatás a végleges verzióhoz képest, és az Apple eddigi menetrendjét szem előtt tartva általában 10-14 nappal szokta megelőzni a kész, mindenki számára elérhető publikus változatot.

 

iOS 5

 

Ha megnézzük a többi, napvilágot látott híreket, ez még stimmelhet is, ugyanis október 4-ére várható az új iPhone bejelentése, minden bizonnyal az iOS 5-el együtt, míg október második hetében az Apple Amerikában letiltotta a szabadságolásokat, s mint tudjuk ezt mindig egy-egy új, jelentős termék bemutatásakor következik be.

Arról természetesen nincs hír, hogy Magyarországon mikor lesz kapható az új készülék, hogy ez esetleg a magyar Apple Store-on keresztül előbb elérhető lesz e, mint a szolgáltatóknál, de kíváncsian várjuk a fejleményeket.


Címkék:   Apple   iPhone   iPhone 5   iPhone 4s   iPad   iOS 5   Grand Master   GM  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu