Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Elindult az iCloud.com

Elindult az iCloud.com

2011. augusztus 2.  9:59
|

Az Apple fejlesztők már elérhetik az iCloud szolgáltatásokat, amely a cupertinoi cég következő nagy dobása. Maga az elgondolás nem újdonság, hisz az adatok a felhőben történő tárolására nem egy alkalmazás, szolgáltatás létezik aMac App Store-ban, illetve az iOS App Store-ban, viszont az Apple mindezeket be is tudja integrálni operációs rendszer, illetve alkalmazás szinten.

Maga az iCloud felülete elsőre nem sokban különbözik a MobileMe-től, bár szemmel láthatóan az iOS ikonok köszönnek vissza a főképernyőn, sőt a hibaüzenetek, vagy épp az információs kis ablakok is egy az egyben az iOS készülékekről megismert felületben pompáznak.

 

iCloud

iCloud.com

Mint várható volt, mind levelezésünket, névjegyalbumunkat, naptárunkat, és vélhetőleg az iWork-el elmentett munkáinkat is képesek leszünk elérni a felületről, ugyanakkor érdekes, sőt kifejezetten hiányolom, hogy a photostream-be töltött képeinket képeinket nem érhetjük el az on-line felületen.

iCloud CalendarA naptár erősen emlékeztet a Lion-ban megismertre


De a fejlesztők mellett a felhasználók részére is jelentek meg információk, főleg az iCloud tárhely árazásával kapcsolatosan:

 

iCloud tárhely árak

 

Kicsit csodálkozhattok, hogy vajon mire kellhet egy On-Line szolgáltatás esetében 50 GB, de figyelembe véve, hogy az iOS eszközök teljes mentését is tárolhatjuk a felhőben, ez már nem is olyan sok.

A másik újdonság, hogy az iPhoto bétájában használhatóvá vált végre a photostream, azaz nem kell már áttöltenünk fényképeinket iPhone-unkról, iPad-ünkről, azok a felhőnek köszönhetően azonnal, automatikusan megjelennek számítógépünkön is.

 

iPhoto PhotostreamA Photostream-el áttöltött képek, GPS adatokkal, és a Google térképen megjelenő POI névvel


Valljuk be ez egy nagyon kényelmes, és jól használható opció, így ha másért nem is, ezért biztosan megéri az iCloud-ot használni majd.

Az iCloud várhatóan ősszel, az iOS 5, illetve az OS X Lion 7.2 megjelenésével fog a felhasználók előtt debütálni. A jelenlegi béta is nagyon használható, bár, mint előbb írtuk, van olyan funkció, amit az on-line alkalmazásából hiányolunk…


Címkék:   Apple   iPhoto   iOS   Lion   iCloud   Photostream  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu