Főoldal » Hírek » Denon Home/HEOS U26 firmware-frissítés!

Denon Home/HEOS U26 firmware-frissítés!

2021. október 4.  16:04
|

Megérkezett a rég várt szoftverfrissítés a Denon Home és HEOS lejátszókra, ami több újdonság mellett az Amazon Alexa hangvezérlést is elhozta végre a mikrofont is tartalmazó modellekre, így most már nem csak hallgathatjuk azokat, de beszélhetünk is hozzájuk! A napokban új külsővel frissült a HEOS távvezérlő-alkalmazás iOS-en és Androidon is.

Az alábbi újdonságokra az első szériás HEOS eszközökön még várni kell 1–2 hónapot, de az újabbakon máris élvezhetjük mindezeket:

– A hangvezérlésre a Denon Home 150, 250, 350 és Sound Bar 550 lejátszók már elő voltak készítve, hiszen mindegyik rendelkezik beépített mikrofonnal, sőt, külön gomb is található rajtuk a „hallgatózás” aktiválásához. Az új firmware telepítése után már nincs szükségünk a lakásban más Amazon Alexa-kompatibilis készlékre, ami mikrofonnal is rendelkezik, hiszen ezek szerepét teljesen ellátják a Home lejátszók. Az előlapon található fénycsík jelzi, ha a beépített mikrofon aktív (ehhez kapcsoljuk be a szoftverben), és két új érintőgomb is aktiválódik a készülékeken. Az egyikkel némítható a mikrofon (a fénycsík rövid ideig piros lesz, majd az érintőgomb mindaddig pirosan világít, amíg a némítás tart), a másikkal az aktív hallgatás kapcsolható be. Ekkor nem kell kimondani az „Alexa” ébresztő szót, mert folyamatosan figyeli a rendszer, hogy számára értelmezhető parancsot mondunk-e ki.

 

 

– A Denon Home Sound Bar 550 köré akár 5.1-es (Dolby Atmos, DTS:X támogatással) hangrendszer konfigurálható. A Sound Bar 550 alaphelyzetben egy 3.0-ás (bal/közép/jobb hangcsatorna) hangszóró, ehhez párosíthatunk bármelyik Denon Home hangszóróból egy párat, mint surround hangszórókat (5.0-ás hangzás). A valódi mély hangok érdekében a Denon DSW-H1 hozzáadásával hozható létre az 5.1-es házimozi-hangrendszer.

 

 

– Javult a Denon Sound Bar 550 mélyhangleadási képessége a szoftveres DSP-technológiának köszönhetően. Pontosabb, precízebb és gyorsabb, jobban kontrollált basszust ígér a mostani frissítés – legyen szó zenéről vagy mozizásról.

 

– Frissebb, modernebb lett a HEOS távvezérlő app kezelőfelülete, megjelent a nappali és éjszaki téma.

Természetesen, mostantól a Denon Home lejátszókon keresztül Amazon Alexa hangvezérléssel a Denon és a Marantz házimozi-erősítőket is irányíthatjuk. Érdemes azt is tudni, hogy más-más Alexa fiókhoz is rendelhető a lakás minden egyes Denon Home/HEOS lejátszója, így pl. minden családtag kényelmesen használhatja a saját szobájában lévő készüléket.

 


Címkék:   Denon   Denon Home   HEOS   Amazon Alexa   hangvezérlés   5.1 surround  

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu