Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Az Apple beismerte az Anobit felvásárlását

Az Apple beismerte az Anobit felvásárlását

2012. január 11.  15:42
|

A nagy cégeknél szinte már szokássá vált, hogy egy-egy új termék kifejlesztése helyett, vagy épp egy gyártótól való függőség elkerülésére inkább a kisebb, szakosodott cégek megvásárlásával tesznek szert a szükséges technológiákra, újításokra.

Ez természetesen az Apple esetében sincs másképp, s mint már korábbi hírekből kiderült, vett a Cupertino-i cég térképészeti fejlesztő cégektől kezdve sok mindent. A legutóbbi ilyen jellegű pletykát, mely szerint az Anobit-re vetették ki a hálót, végül Steve Dowling, az Apple sajtósa erősítette meg. Azt is hozzátette, hogy az Apple időként felvásárol kisebb technológiai vállalatokat, de ezeknek a felvásárlásoknak a célját már nem kívánta kommentálni.

Az Anobit egy izraeli székhelyű flash memória gyártó, amely eddig is szállított alkatrészeket az iPhone-okhoz, iPad-ekhez illetve a MacBook Air-hez is. Minden bizonnyal ezzel csökkentette az érintett készülékek előállítási költségét, illetve növelte saját hasznát – annak ellenére, hogy a hírek szerint ez a kis bevásárlás 500 millió dollárjába került az Apple-nek.

anobit


Címkék:   Apple   Anobit   Flash   memória   iPhone   iPad   MacBook Air   Steve Dowling   felvásárlás  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu