Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » 100 millió letöltés felett a Mac App Store

100 millió letöltés felett a Mac App Store

2011. december 13.  13:30
|

Nem egészen egy évvel elindulása után, 2011 januárjában, a Mac App Store túllépte a 100 millió letöltés álomhatárát, hozta nyilvánosságra az Apple. A Mac App Store az iOS eszközök esetében már jól ismert On-Line szoftveráruház, amelyben a Mac-ünkhöz vásárolhatunk alkalmazásokat, kényelmesen és gyorsan.

Az akkoriban felmerült félelmek és kétségek, melyek azt jelezték előre, hogy az áruház tönkre teszi a kiskereskedelmi eladókat. Volt, aki halálra ítélte az áruházat az Apple szigorú, engedélyezés előtti alkalmazás vizsgálata miatt. Egyik oldalnak sem lett igaza, bár az iTunes-os App Store elmúlt években elért 18 milliárdos letöltési mennyisége még igen messze van!

Ettől függetlenül ezzel a letöltési számmal a Mac App Store a világ legnagyobb és leggyorsabban növő számítógépes alkalmazásokat forgalmazó áruháza.

 

Mac App Store

 

A siker annak is köszönhető, hogy az Apple egy olyan üzleti modellt kínált sok fejlesztőnek, amely jelenleg verhetetlen. A vételár 30%-áért minden terjesztési feladatot átvállal a cupertino-i gyártó, így nem csoda, hogy egyes fejlesztő cégek, mint például a Pixelmator már kizárólagosan csak a Mac App Store-on keresztül értékesít. Ugyanakkor sok nagyvállalat, mint a Microsoft, Quark, Adobe idegenkedik az üzleti modelltől, és a hagyományos disztribúciós csatornákon keresztül értékesít. No, igen, egy már meglévő disztribúciós hálózat esetében azok a költségek jóval alacsonyabb, mint az Apple 30%-os részesedése…

Ha a felhasználói oldalt nézzük, mi csak nyertünk, mert azon kívül, hogy a fotelből, kényelmesen tudunk vásárolni, sok esetben olyan gyártók alkalmazásait is megtalálhatjuk könnyen, amelyeket netes keresés közben nem biztos, hogy megnézünk, miközben igenis jó app-okról van szó.


Címkék:   Apple   Cupertino   Mac   App Store   iTunes   Mac App Store   Microsoft   Pixelmator   Quark   Adobe  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu