Szerző: mpeter1975 » 2018.10.24. 21:45
Sziasztok,
DS209 --> DS413 volt eddig az utam. Maradnek 4 lemezesnel. Teljesitmennyel nincs gond a 413-mal, maradna is backupnak, de ami hianyzott rola: nem minden csomag erheto el ra, raadasul a qoriq proci sem mindenki baratja (cross-compile sem mindig egyszeru). A kotelezot tudja a 413, ami pluszban jo volna: Active Directory (ez a csomag pl nincs 413-ra), illetve, ami inkabb csak vagyalom: virtualis gep(ek), illetve ha mar java van, akkor jira, confluence, de ezek tenyleg csak hab a tortan.
Tanacs az alabbiakban kellene: Keresem azt a koltseg szempontbol legjobb megoldast, ami tudja a DS413 szintjet (fototarolas, letoltes, cloud backup es sync a fo felhasznalas), es van esely AD-t mukodesre birni. Attol felek, a csomaglistak alapjan ez csak a 918+ lehet, ami eleg huzos. Esetleg egy jovobeli 19-es model? Az intel proci jo, szeressuk, de majdnem duplaert nem biztos h nekimennek. Ami nekem kellene meg ipkg-val felrakhato modon az egy friss mkvmerge.
Gondolom a 418j siman hozza a 413 teljesitmenyet. Miert nem erdemes ezt valasztani, mik a hatulutok (a 2 vs 3 ev garancia szamithat)?
A masik alternativa egy HP microserver, de oszinten szolva annyira hozzaszoktam a Synok szolgaltatasaihoz meg egyszerusegehez, hogy nincs igazan kedvem buheralni.
Koszi