• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

AC-s router vásárlása

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

AC-s router vásárlása

HozzászólásSzerző: Vendég » 2016.02.22. 19:15

Sziasztok!
AC-s router szeretnék vásárolni. 3 jelöltem van. A Synology RT1900AC, az AppleAirportExtremeAC és a TP-Link ArcherC9, (vagyD9), nem tom mi a különbség közöttük.
A Synology azért tetszik, mert szeretem ezt a márkát, de nem tudom, hogy a routere mennyire stabil. Ami az előnye, hogy nagyon sok mindent tud, az nem lenne kihasználva. Van Synology NAS-om, azt nem akarom kiváltani routerrel.
Az Apple azért tetszik, mert most is az van, csak nem AC-s, hanem N-es. Nagyon tetszik, hogy stabil a Wifi-je sosem volt vele problémám. A negatívum az az, hogy egy alap N-es TP-link, ami töredékébe került, sokat nagyobb távolságra jó. Igaz nagyobb antennákkal, de az Airporton nem lehet cserélni.
A TP-Link pont ezért tetszik, mert cserélhető az antennája nagyobb teljesítményűre, de tudom mennyire stabil a Wifi-je.
UPC-s netem van, az a DHCP szerver, a Wifit szeretném 2,4 és 5 GHz-en szétosztani, tehát híd módban használnám. A LAN egy 16-os Gigabites switchel van szétosztva, tehát a vásárolandó routernél a preferencia nem a tudás lenne, hanem az, hogy nagyon stabil legyen a működése, s minél nagyobb területet fedjen le. Vagyis nem a terület nagyságával van gond, hanem 65 cm vastag vályog falak vannak.
Nem tudom, hogy a Synology-n lehet-e szükség esetén az antennákat nagyobb teljesítményűre cserélni. Az AppleAirportét nem lehet, de nem tudom, hogy mennyivel erősebb a N-eshez képest. A TP-Linken lehet cserélni, de nem tudom mennyire megbízható. 50-60 ezer max a keret. Milyet tanácsoltok számomra?
Üdv: Jana
Vendég

Vissza a tetejére

Re: AC-s router vásárlása

HozzászólásSzerző: OZs » 2016.02.24. 10:42

Hát, nem hiszem, hogy ebben tudunk segíteni. Sosem láttuk sem az ASUS, sem a TP-link, sem az Apple AC-s routerét. A Synology-t használjuk az egyik bemutatótermünkben azóta, hogy megjelent. Az antennája cserélhető ennek is. Az eddigi tapasztalatok alapján bátran ajánlom. Nem tudom a többi gyártó mennyire törődik a router frissítésével, de a Synologyra az elmúlt hetekben már több is kijött. Értem, hogy nincs szükséged olyan extrákra, mint a Download Station a routerben, de pl. a forgalomvezérlés és tartalomkorlátozás is nagyon profi benne, ha ez érdekes lehet. Illetve azt gondolom, egyszer ezt is eladod majd. Akkor viszont nem mindegy, hogy egy „sima” routert árulsz, vagy egy okosabbat, NAS-funkciókkal, azaz jobban tartja majd az árát, szerintem.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2016.02.24. 19:59

Köszönöm a választ.
Úgy látom, hogy 3,5dBi/5,6dBi erősségű antennák vannak rajta gyárilag. Milyen erősségűt lehet hozzájuk vásárolni, ami kompatibilis vele? Árultok azt is?
Amennyiben olyan jól működik, mit az eddigi Synology NAS-aim, akkor ez lesz a befutó.
Jana
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2016.02.25. 12:51

pjana72 írta:...Milyen erősségűt lehet hozzájuk vásárolni, ami kompatibilis vele?

Mivel a leggyakoribb antennacsatlakozó van rajta, gondolom bármilyen nagyobb antenna rátehető. De ezzel a helyedben csak akkor foglalkoznék majd, ha kevésnek érezném a hatótávolságát. Mi nem árulunk antennákat, de eddig még nem is volt igény rá.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: ferenczyz » 2018.05.29. 11:51

Szeretnék venni egy RT2600ac routert. A problémám a következő:
Van egy fix IP címmel rendelkező ipari PC-m az otthoni hálózatban. Több kipróbált - és nem olcsó - routernél találkoztam azzal a problémával, hogy vagy egyáltalán nem látszik az eszköz a hálózatban vagy csak a vezetékes hálózatban látszik. Szeretném megtudni, hogy RT2600ac routernél felléphet-e ilyen probléma, illetve, hogy ki lehet-e próbálni ezt valahol vásárlás előtt?
Sajnos a Synology oldalon csak marketing szöveget kaptam a kérdésre válaszul:
"Hello Ferenczy Zoltán,
thank you very much for your message and I will be happy to help you.
We did not experience any of mentioned issues with our router. Moreover RT2600ac was awarded as the best router in its category by SmallNetBuilder and Cnet.
You can check these reviews and if you have any further questions, feel free to contact me.
Once again thank you for choosing Synology.
Janka Chytrackova
Product Manager Synology"
Köszönöm
ferenczyz

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2018.05.29. 15:06

ferenczyz írta:...Sajnos a Synology oldalon csak marketing szöveget kaptam a kérdésre válaszul...

Miért nem a magyar fórumonunkban kérdezted ITT?
A kérdést én sem értem egyébként teljesen. Van egy PC-d, aminek nem lehet állítani az IP-címét? Mondjuk 192.168.2.100? Ez miért okozhat gondot? Beállítod a router DHCP-szerverét, hogy a 192.168.2.x tartományban osszon címeket, mondjuk 2-től 99-ig. Ha így bármi gond lenne, akkor nem a routerre fognám, hanem a PC-re. Egy router nem csinál semmit egy eszközzel, aminek fix a címe. Olyat se láttam semmilyen routernél, hogy etherneten kapcsolódó gépek elérnek egy másikat a hálózatban, de a wifin kapcsolódóak már nem.
Ha arról van szó, hogy a gépednek valamiért fix IP-t kell beállítani, akkor pedig a MAC address alapján ossza neki mindig azt a router, így is bizonyosan működnie kell. Jelen tudásommal nem gondolom, hogy bármelyen router okozhatná a gondodat, így pont annyira ajánlom ehhez a Synology routereit, mint bármi mást.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: ferenczyz » 2018.05.31. 08:50

OZs írta:
ferenczyz írta:...Sajnos a Synology oldalon csak marketing szöveget kaptam a kérdésre válaszul...

Miért nem a magyar fórumonunkban kérdezted ITT?
A kérdést én sem értem egyébként teljesen. Van egy PC-d, aminek nem lehet állítani az IP-címét? Mondjuk 192.168.2.100? Ez miért okozhat gondot? Beállítod a router DHCP-szerverét, hogy a 192.168.2.x tartományban osszon címeket, mondjuk 2-től 99-ig. Ha így bármi gond lenne, akkor nem a routerre fognám, hanem a PC-re. Egy router nem csinál semmit egy eszközzel, aminek fix a címe. Olyat se láttam semmilyen routernél, hogy etherneten kapcsolódó gépek elérnek egy másikat a hálózatban, de a wifin kapcsolódóak már nem.
Ha arról van szó, hogy a gépednek valamiért fix IP-t kell beállítani, akkor pedig a MAC address alapján ossza neki mindig azt a router, így is bizonyosan működnie kell. Jelen tudásommal nem gondolom, hogy bármelyen router okozhatná a gondodat, így pont annyira ajánlom ehhez a Synology routereit, mint bármi mást.

Sajnálom, hogy nincsenek ilyen tapasztalataid, ha akarod bármikor tudom prezentálni.
Az ipari PC azt jelenti, hogy egy ő egy célszámítógép, aminek zárt operációs rendszere van. Nem az IP címkiosztással van baj, hanem azzal, hogy nem jelenik meg az eszköz ARP táblájában (már ha tudod miről van szó).
Jelzem egy router pont vezérli a hálózati forgalmat, így az, hogy nem csinál semmit, az enyhe túlzás. A kiosztás MAC cím alapján se működik.
Így köszönömm, megpróbálom máshol.
ferenczyz

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.