Szerző: Vendég » 2016.02.22. 19:15
Sziasztok!
AC-s router szeretnék vásárolni. 3 jelöltem van. A Synology RT1900AC, az AppleAirportExtremeAC és a TP-Link ArcherC9, (vagyD9), nem tom mi a különbség közöttük.
A Synology azért tetszik, mert szeretem ezt a márkát, de nem tudom, hogy a routere mennyire stabil. Ami az előnye, hogy nagyon sok mindent tud, az nem lenne kihasználva. Van Synology NAS-om, azt nem akarom kiváltani routerrel.
Az Apple azért tetszik, mert most is az van, csak nem AC-s, hanem N-es. Nagyon tetszik, hogy stabil a Wifi-je sosem volt vele problémám. A negatívum az az, hogy egy alap N-es TP-link, ami töredékébe került, sokat nagyobb távolságra jó. Igaz nagyobb antennákkal, de az Airporton nem lehet cserélni.
A TP-Link pont ezért tetszik, mert cserélhető az antennája nagyobb teljesítményűre, de tudom mennyire stabil a Wifi-je.
UPC-s netem van, az a DHCP szerver, a Wifit szeretném 2,4 és 5 GHz-en szétosztani, tehát híd módban használnám. A LAN egy 16-os Gigabites switchel van szétosztva, tehát a vásárolandó routernél a preferencia nem a tudás lenne, hanem az, hogy nagyon stabil legyen a működése, s minél nagyobb területet fedjen le. Vagyis nem a terület nagyságával van gond, hanem 65 cm vastag vályog falak vannak.
Nem tudom, hogy a Synology-n lehet-e szükség esetén az antennákat nagyobb teljesítményűre cserélni. Az AppleAirportét nem lehet, de nem tudom, hogy mennyivel erősebb a N-eshez képest. A TP-Linken lehet cserélni, de nem tudom mennyire megbízható. 50-60 ezer max a keret. Milyet tanácsoltok számomra?
Üdv: Jana