Szerző: Vendég » 2013.02.11. 17:26
Köszönöm a gyors választ.
A C-200-nál az alábbi problémáim vannak:
1) A NAS-ról NFS megosztáson keresztül a megosztott mappában állva, egy bizonyos idő után visszalép a fő képernyőre a lejátszó a megosztott mappából.
Lejátszás közben ez nem fordul elő, csak ha a lejátszás véget ért, vagy a STOP gombbal leállítottam a lejátszást. Ez sorozat nézése közben tud bosszantó lenni.
Zene lejátszása közben a playlist-en lépkedve a lejátszó kb. a harmadik, negyedik szám után átugrálja a számokat, nem játsza le. Ez, hogy ez mennyi idő elteltével történik meg, teljesen véletlenszerű.
A NAS megosztást egyébkét hozzáadtam a kedvencekhez, így megjelent a Network Browser alatt, azon keresztül érem el.
2) DLNA - NAS-ról:
- A mappa és fájl nevekben szereplő magyar betűk csak akkor jelennek meg helyesen, ha a Popcorn kezelő felületét magyar-ra állítom. (Persze más Unicode betűk ilyenkor elromlanak.)
- A navigálás a mappákban hibás. Pl: Egy képernyőnyit le, be az első almappába, onnan egy képernyő le, majd vissza gomb, és teljesen máshol vagyok, mint kéne. Ezután visszalép a megosztás tetejére a lejátszó. Akkor is ezt csinálja, ha nincsenek Unicode karakterek a mappa és fájl nevekben. Valahogy a navigáció elszáll.
- DLNA-n keresztül használva a zene lejátszót, a számok és előadók neve helyett csak 5 számjegyből álló számok jelennek meg a jobb oldalon. (Mondjuk itt legalább nem akad meg a lejátszás, mint NFS módban.)
- Ha egy mappa több film fájlt is tartalmaz, és play gombot nyomok az egyik fájlon, a lejátszó újraindul. (Enter gombbal egyébként elindul a lejátszás. Belső merevlemezről ilyenkor lejátszotta egymás után a fájlokat.)
Az NFS-TCP beállítást is kipróbáltam, de ugyanez volt a helyzet. Minden eszközön a legfrissebb firmware van. Az eszközök kábellel csatlakoznak a routerhez. Semmilyen alkalmazás nem fut, nincs HDD, egy 4GB-os PenDrive van a lejátszóban. Egy LG blu-ray olvasó van beépítve (ez korábban is megvolt). A lejátszónak és a NAS nak fix ip címe van. Korábban belső HDD-vel használtam a C-200-at, és nem voltak vele ilyen problémák.
+ még egy érdekes bug, ami már nem zavar, mert nem másolgatok a lejátszóval, de létezik:
- Elindítom a zene lejátszót, source gombbal vissza megyek a mappák közé, elindítok valamilyen fájl másolást egyik mappából a másikba (teljesen mindegy, hogy mit, csak legyen pár száz MB.) Source gombbal vissza megyek a zene lejátszóba, amíg a másolás tart, és a szám címe helyett, krix-krax-ok ugrándoznak.
Kiváncsi vagyok, vagy-e esetleg valamilyen ötlet a fentiekkel kapcsolatosan.