• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Mede8er

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
49 hozzászólás • Oldal: 4 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Re: Mede8er

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.11. 17:26

Köszönöm a gyors választ.

A C-200-nál az alábbi problémáim vannak:
1) A NAS-ról NFS megosztáson keresztül a megosztott mappában állva, egy bizonyos idő után visszalép a fő képernyőre a lejátszó a megosztott mappából.
Lejátszás közben ez nem fordul elő, csak ha a lejátszás véget ért, vagy a STOP gombbal leállítottam a lejátszást. Ez sorozat nézése közben tud bosszantó lenni.
Zene lejátszása közben a playlist-en lépkedve a lejátszó kb. a harmadik, negyedik szám után átugrálja a számokat, nem játsza le. Ez, hogy ez mennyi idő elteltével történik meg, teljesen véletlenszerű.
A NAS megosztást egyébkét hozzáadtam a kedvencekhez, így megjelent a Network Browser alatt, azon keresztül érem el.
2) DLNA - NAS-ról:
- A mappa és fájl nevekben szereplő magyar betűk csak akkor jelennek meg helyesen, ha a Popcorn kezelő felületét magyar-ra állítom. (Persze más Unicode betűk ilyenkor elromlanak.)
- A navigálás a mappákban hibás. Pl: Egy képernyőnyit le, be az első almappába, onnan egy képernyő le, majd vissza gomb, és teljesen máshol vagyok, mint kéne. Ezután visszalép a megosztás tetejére a lejátszó. Akkor is ezt csinálja, ha nincsenek Unicode karakterek a mappa és fájl nevekben. Valahogy a navigáció elszáll.
- DLNA-n keresztül használva a zene lejátszót, a számok és előadók neve helyett csak 5 számjegyből álló számok jelennek meg a jobb oldalon. (Mondjuk itt legalább nem akad meg a lejátszás, mint NFS módban.)
- Ha egy mappa több film fájlt is tartalmaz, és play gombot nyomok az egyik fájlon, a lejátszó újraindul. (Enter gombbal egyébként elindul a lejátszás. Belső merevlemezről ilyenkor lejátszotta egymás után a fájlokat.)

Az NFS-TCP beállítást is kipróbáltam, de ugyanez volt a helyzet. Minden eszközön a legfrissebb firmware van. Az eszközök kábellel csatlakoznak a routerhez. Semmilyen alkalmazás nem fut, nincs HDD, egy 4GB-os PenDrive van a lejátszóban. Egy LG blu-ray olvasó van beépítve (ez korábban is megvolt). A lejátszónak és a NAS nak fix ip címe van. Korábban belső HDD-vel használtam a C-200-at, és nem voltak vele ilyen problémák.

+ még egy érdekes bug, ami már nem zavar, mert nem másolgatok a lejátszóval, de létezik:
- Elindítom a zene lejátszót, source gombbal vissza megyek a mappák közé, elindítok valamilyen fájl másolást egyik mappából a másikba (teljesen mindegy, hogy mit, csak legyen pár száz MB.) Source gombbal vissza megyek a zene lejátszóba, amíg a másolás tart, és a szám címe helyett, krix-krax-ok ugrándoznak.

Kiváncsi vagyok, vagy-e esetleg valamilyen ötlet a fentiekkel kapcsolatosan.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.11. 18:11

1. Ez csak akkor történhet meg szerintem, ha a NAS lesleepel, így leállítja a hálózati kapcsolatokat is. Nálunk sosem áll le a NAS, és nem is láttunk még egyetlen Popcorn-nal sem ilyen gondot. A zenelejátszás hibáról sem tudok (pedig a PopcornHour.hu fórumon bizonyosan sokan panaszkodtak volna már erre az elmúlt években), nem lehet, hogy valami régi firmware-t használsz?
2. Nincs értelme DLNA-n keresztül lejátszani egy C-200-zal egy NAS-ról. A DLNA-szervertől függ egyébként, hogy milyen kódkiosztást használ az adott lejátszón. De nem érzem „kínnak”, hogy a lejátszót magyar felülettel kelljen használni. De NFS-en érdemes természetesen a zenéket is lejátszani, ott nincs hasonló kötöttség.
A hibás navigálásnak is valami fura oka lehet, mert ilyen hibáról sincs tudomásunk az aktuális C-200 firmware-ben NFS vagy SMB esetén. A DLNA-s előadó nevek szintén a szervertől függnek, miért nem NFS-en hallgatsz zenét?
NAS-ról is lejátsza a C-200 az összes fájlt az adott mappából, nem lehet, hogy újrainduljon. Ott valami hálózati probléma lesz, mivel semmi hasonló gond nincs a C-200-zal sem. Ha behozod hozzánk, szívesen megnézzük, de előtte egy gyári állapot visszaállítását nyomnék a C-200-on, amit minden frissítés után javasolt megcsinálni.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.12. 11:35

A firmware-k a legújabbak minden eszközön.
Kipróbálom még amit javasoltál, a gyári állapot vissza állítását, valamint, próba képpen - ideiglenesen - kicserélem majd a router-t, hátha az szórakozik velem.
Én is úgy érzem, hogy a DLNA nem az erőssége a lejátszónak, ezért inkább az NFS-en használom én is. Csak ott vannak ezek a leszakadás problémák.
Ha a próba után is hasonlókat produkál az eszköz, élnék a felkínált lehetőséggel, és beviszem az eszközt egy bevizsgálásra.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.12. 13:40

A DLNA-val kapcsolatosan félreértesz. A Popcornnak semmi gondja mint DLNA szerver, és remekül működik kliensként is. A korlátok a DLNA szabványból erednek, ez egy buta, vagy inkább egyszerű megoldás egyszerű lejátszókhoz. A komolyabb médialejátszókon SMB-n, illetve főleg NFS-en érdemes lejátszani, akkor semmilyen korlátozás sincs. Szívesen eladnánk Neked egy Mede8er-t, mert sok szempontból jobban tetszene, mint a C-200, de előbb talán érdemes megoldani a mostani problémáidat, mert azok nem a C-200-nál meglévő szoftveres hibákból származnak.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.13. 10:29

Végigolvastam jópár oldalt a Mede8er lejátszóival kapcsolatosan. És egyre jobban tetszik, amiket a felhasználók mondanak róla. A hivatalos support fórumon sincs annyi "bajuk" a felhasználóknak, mint a PCH-val. Úgyhogy a C-200-as állítgatása után beszerzek egyet.

A C-200-al, DLNA kliensként kapcsolódva NAS-ra, vannak fenntartásaim, bár elképzelhető, hogy az én példányommal van valami probléma. Gyári alap visszaállítás után is produkálja az alábbiakat:

1) A navigálás a mappákban hibás. Pl: Egy képernyőnyit le a mappa listában, be az első almappába a 2. képernyőn, onnan egy képernyő le a mappák között, majd vissza gomb, és teljesen máshol vagyok, mint kéne. Ezután visszalép a megosztás tetejére a lejátszó. Akkor is ezt csinálja, ha nincsenek Unicode karakterek a mappa és fájl nevekben. Valahogy a navigáció elszáll. (A fenti hiba reprodukálásának feltétele, hogy sok (legalább 2-2 oldalni) mappa és almappa legyen. Mondjuk egy sok évados sorozatnál ezt nem nehéz előállítani.)

2) DLNA-n keresztül használva a zene lejátszót, a számok és előadók neve helyett csak 5 számjegyből álló számok jelennek meg a jobb oldalon.

3) Ha egy mappa több video fájlt is tartalmaz, és play gombot nyomok az egyik fájlon, a lejátszó újraindul. (Enter gombbal egyébként elindul a lejátszás. Belső merevlemezről ilyenkor lejátszotta egymás után a fájlokat.)

Ezeket majd szívesen kipróbálnám az én C-200-as készülékemmel, ha van rá mód (DLNA-n keresztül egy másik NAS-hoz kapcsolódva), vagy megnéznék egy másik C-200-ast, ami nem produkálja ezeket a jelenségeket. Esetleg ha Nektek van kedvetek, eszközötök, időtök stb. kiváncsi lennék, hogy más C-200-as ugyanezzel a firmware-el (03-04-130115-21-POP-408-000) is produkálja-e a fentieket.

A DLNA szerver egy DS212j 4.1-es DSM-el (legfrissebb, nem béta). Persze én is NFS-el használom a C-200-ast, csak kipróbálam, mit tud DLNA kliensként. Tehát mondjuk hívjuk DLNA tesztenek a fentieket. (Átnéztem a DLNA ajánlást, ez tényleg nem sok, amit azon keresztül meg lehet valósítani, mert sok területet nem fed le a "szabvány". Pl. feliratok stb.) A PS3 egyébként teljesen jól működik DLNA kliensként, ugyanahhoz a NAS-hoz kapcsolódva. Helyesen jelennek meg a karakterek, lehet navigálni stb.

A hétvégén majd kipróbálom az összeköttetést egy új routerrel. Kiváncsian várom, hogy milyen változást hoz az NFS kapcsolat leszakadása ügyében.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.15. 15:03

Kicseréltem a routert és a hálózati kábeleket a NAS és a C-200-as között. Minden rendben működik NFS protokollon keresztül kapcsolódva a szerverhez. Nincs leszakadás, újra indulás stb. Úgyhogy a hiba nem a Popcorn lejátszóban volt, hanem a hálózatban. A DLNA kliens mizériák megmaradtak, de azt amúgy sem használja senki a C-200-as lejátszóval. Köszönöm a tippeket!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.15. 15:43

satu777 írta:...Köszönöm a tippeket!

Örülünk, hogy megoldódott, szomorúak vagyunk, hogy így nem vettél egy másik lejátszót tőlünk :)
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.15. 15:44

luigi106 írta:Kinéztem magamnak a MED1000X3D típusú lejátszót. Csak egy gondom van.
Tudom hogy létezik fekete is belőle, aminek a távirányítója is fekete.
Mikor tudok ilyet venni itthon? ...

Gond egy szál se, mától tudsz venni.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.16. 19:31

Egy második lejátszó vásárlása még napirenden van ettől függetlenül.

Egy kérdésem támadt még:
A Synology NAS-ra fel lehet csatlakozni mobil eszközről a DS Audio nevű programmal. Ennek a programnak megadható, hogy akár a NAS által a hálózaton megtalált média lejátszón játsza le a zenéket.
Így a TV bekapcsolása nélkül pl. egy tabletről tudom irányítani a zene lejátszást. Az eszközök (NAS, C-200) csak egy routerrel vannak összekötve.

A kérdésem az, hogy ugyanezt a funkciót tudja-e a Mede8er MED600X3D lejátszó is? Vagy megfordítva a kérdést, a Synology NAS, DS Audio programja látja-e a Mede8er lejátszót a hálózaton, mint opcionális lejátszó eszközt?

Az alábbi screenshot-on látszik, hogy meg lehet adni a C-200-ast, hogy azon játsza le a zenét a DS audio.

Kép
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.16. 20:32

satu777 írta:A kérdésem az, hogy ugyanezt a funkciót tudja-e a Mede8er MED600X3D lejátszó is? Vagy megfordítva a kérdést, a Synology NAS, DS Audio programja látja-e a Mede8er lejátszót a hálózaton, mint opcionális lejátszó eszközt?

Igen, tökéletesen lehet lejátszani rá, csak be kell kapcsolni a Mede8er menüjében a DLNA Renderer funkciót. Sőt akár FLAC-ot is játszhatsz így, ami valamiért a Popcornokon nem megy az Audio Station-ből.
OZs

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
49 hozzászólás • Oldal: 4 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.