• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Mit vegyek?

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 8 / 18 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Re: Mit vegyek?

HozzászólásSzerző: Vendég » 2016.03.30. 14:04

Lehet, hogy ez buta kérdés. Ha nem PCM, hanem DSD a kódolás, akkor azzal mit fog tudni kezdeni a külső erősítő digitális átvitelnél? Konkrétan az előbb említett Yamaha. Annak szüksége van valami plusz tulajdonságra? Vagy ha van rajta digitális bemenet, akkor vinnie kell?
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2016.03.30. 14:22

DSD-t csak a Popcorn Hour VTEN (és majd az A-500 Pro) játszik le. Optikai kimenetén dekódolás után küldi tovább PCM formátumban a VTEN, natív módon nem tudja kezelni és kiküldeni sem. De az erősítő sem értené máshogy, mint PCM módon. De ebben a felállásban nincs értelme DSD-t hallgatni, nem lesz így jobb szerintem, mint egy FLAC akár. Csak az A-500 Pro-n.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2016.03.30. 16:05

Kemény dió.Valószínű marad a PCM.
Akkor ez lehet bármelyik általatok forgalmazott média lejátszó, és bármely erősítő, ami rendelkezik digitális bemenettel, ha jól értem?
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2016.03.30. 16:32

Bármely lejátszó, de biztosan nem bármely erősítő, mert az olcsóbbakban a DAC nem különösebben minőségi. Főleg ha házimozi-erősítőről van szó, nem pedig sztereó zenehallgatásra tervezettről. Pl. a 300-400 ezer forintos DENON házimozi-erősítők DAC-ja hallhatóan gyengébb, mint a Popcorn Hour A-410-ben lévő ESS DAC, ha zenelejátszásról van szó.
Van még alternatívaként a dedikált zenelejátszó minőségi DAC-kal, mint annó a Squeezeboxokban volt. Van még ugyanis eladó (demó darab volt) Squeezebox Duet, Touch és Transporter is a fiókjaink mélyén, hibátlan állapotban. Vagy a most is kapható DENON HEOS Link, REVO K2 és REVO SuperConnect, amelyeken van digitális kimenet egy erősítő felé. Mondjuk ezek mellé egy NAS sem árt azért...
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2016.10.19. 16:08

Vásárlás előtt állok, de minél jobban beleásom magam annál jobban rájövök, hogy semmi sem olyan egyszerű.
Felvázolom mim van:
PC, TV, ami nem smart, ami fix, hogy HDMI-vel össze lehet kötni bármivel és van egy 5.1-es hangfalrendszerem Samsung PS-DT2, ami momentán egy DVD-lejátszós házimozi része, de ezt a lejátszót kukáznám lévén kb. csak DVD lejátszásra alkalmas.
Amire szükségem lenne, amire használnám: nagyrészt mkv formátumú tartalmak hozzá srt felíratok mindez 5.1-ben, és a TV-n, kis költségvetésből.
Pluszt jelentene nyilván, ha 1. a hangfalamat nem kéne kukázni, mert megvagyok vele elégedve 2. dvd lemezeket is le tudnék játszani, merthát mégiscsak van jópár eredeti 3. esetleg megoldható lenne, hogy nem kéne minden nap le-fel szaladgálnom és kimásolnom külső HDD-re a tartalmakat, hanem valahogy (DLNA) össze lehetne kötni a PC-vel (de azt olvastam, hogy az pont az mkv-kat nem támogatja, vagy ha igen, akkor is mindenféle kódólást kéne még mire a felíratot is beleveszem, ez szintén nem kényelmes).
A költségvetés is szűkös, alá kellene menni a kész házimozi+külső HDD árnak, amit azért össze lehet hozni úgy 90-ből.
Ötletek, verziók, árak, ajánlatok? Köszönöm előre is!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2016.10.19. 17:31

kmaate írta:Vásárlás előtt állok, de minél jobban beleásom magam annál jobban rájövök, hogy semmi sem olyan egyszerű...!

A lejátszónak bármelyik jelenleg kapható médialejátszónk kiváló. Mindegyiken van optikia és/vagy koax digitális kimenet, amely az 5.1-hez elég, és gyanítom, hogy a meglévő hangrendszeren is van ilyen digitális bemenet (legalább optikai). A legolcsóbbak a HiMedia H8 Plus, a Dune HD Connect (ezen viszont nincs optikai csak koax digitális kimenet) és a Mede8er MED600X3D. Ha ismered az Androidot, és néha jól jönne a tévén is egy webböngésző vagy játékprogram, akkor a HiMedia a jó választás. Ha olyan egyszerűen kezelhető legyen, mint egy DVD-lejátszó és csak a médialejátszás a fontos, akkor a Dune vagy a Mede8er. Ha jól értem USB-s lemezt használnál, tehát nem feltétel a belső HDD, ezek amiket említettem nem tartalmaznak belső lemezfiókot. A PC-ről SMB-n (a Windows normál hálózati protokollja) érdemes lejátszani miden készülékünkön, de ehhez vezetékes ethernet kapcsolat kell. Hacsak nincs 802.11ac-s wifi a lakásban, és kiváló térerő a lejátszó közelében. Ha van ilyen, akkor a HiMedia ac sebességű belső wifije akár 4K-t is képes elég gyorsan olvasni.
Ha drágább lejátszó is belefér, akkor tudsz választani jobb képminőségűt (már ha a TV is komolyabb, vagy tervbe van véve a cseréje ilyenre), esetleg belső HDD-t fogadót, stb. Bár szerintem hosszabb távon mindenkinek az lesz a legjobb megoldás, ha lesz otthon egy NAS-a, és arról mozizik, hálózaton keresztül.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2016.10.20. 13:36

Köszönöm a gyors választ!
Megnéztem, Digital Audio in van a lejátszóban (http://thumbs.picclick.com/00/s/ODEwWDE ... er-_57.jpg). Tehát ha jól értem maradna ez a rendszer egyben, Audio in-nel rákapcsolnék egy lejátszót a már linkeltek közül (kivéve a Dune, mert azon nincs optikai) audiokábelel és a multimédialejátszót meg HDMI-vel tv-hez, USB-vel külső HDD-hez, de ez utóbbi fakultatív, mert a PC-vel össze tudom kötni más kábellel/wi-fivel és akkor a külső HDD kiiktatható.
Androidos telóm van, de biztos, hogy nem használnám ki játékra és webböngészésre, szóval elég, ha mindent lejátszik (ettől még a HiMedia eddig a nyerő). Belső HDD nem feltétel (annak mi funkciója lenne, ha nem akarok rögzíteni adásokat?). De ha PC-vel össze lehetne kötni, akkor a külső HDD-nek sem lenne értelme (örülnék neki, mivel az sincs most, meg mindig cipelgetni sem kényelmes). Szóval ha csak annyi, hogy a routert összekötöm a multimédiával/vagy erős wi-fi van a lakásban (van, UPC-s középgyors, de nem tudom 802.11ac-s mit jelent és tudom-e ellenőrizni, hogy van-e) és a PC-re felrakok egy programot, és onnantól látja és jássza a multimédialejátszó az összes mkv+srt kombót és hasonlót, akkor azt tudnám támogatni. (amúgy a tv egy 5-6 éves plazma, teljesen jó a képmínősége, amíg nem megy tönkre és remélem még jópár év, nem nagyon cserélném, pláne, hogy ugyanez az 51-es képátló még mindig többszázezer ft lehet LCD-ben, ugyanakkor ha ennek a HiMedia-s lejátszónak jelentősen rosszabb képe van, mint amit már megszokhattam az LG XF2-essel, akkor lehet mégsem jó választás, de nem tudom, ezt, hogy tudnám ellenőrizni).
Egyszó, mint száz, ha úgy van, ahogy fent gondoltam, akkor a HiMedia jónak tűnik, ha mégse úgy van, akkor tovább gondolkodom, de köszönöm a segítséget és akár hamarost megy a rendelés.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2016.10.20. 17:09

kmaate írta:Tehát ha jól értem maradna ez a rendszer egyben...

Pontosan így van. A belső HDD azért kellhet, hogy ott tároljunk filmeket, esetleg oda torrentezzen a lejátszó. Már ha nincs NAS vagy PC. A UPC által adott router bizonyosan nem AC-s. Így ethernet kábel kellene a lejátszóhoz és a PC-hez is, hogy utóbbiról lehessen lejátszani. A PC-re semmilyen programot nem kell felrakni, be kell kapcsolni az adott lemez vagy mappa megosztását a hálózaton, ennyi. Ha egy jobb plazmáról beszélünk (pl. Panasonic), akkor lehet, érdemes egy jobb képű lejátszót kötni rá, de ez csak pénz kérdése. Isten ments a plazmát LCD-re cserélni, az csalódáshoz vezetne! A HiMedia Q5 Pro-ban is van már képjavítás, egészen jó. A H8 Plus-tól nem kell jobb képet várni, mint egy jobb tablettől, amit HDMI-vel a TV-re kötünk. Nem tudom, az LG-nek milyen a képe, a mi lejátszóinkat bemutatótermeinkben össze lehet hasonlítani.
Ha megteheted (és tényleg felesleges az Android), akkor a Dune Solo Lite vagy a VTEN lenne az ideális a plazmához – szerintem. Ha azok drágák, akkor a Mede8er MED600X3D vagy a HiMedia Q5 Pro. Ezek alá már nem mennék a plazma miatt, ha árban beleférnek még a tervbe.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2016.11.25. 23:57

Szeretnék vásárolni egy lejátszót! Annyi fórumot olvastam a témában, hogy lassan kevesebbet tudok, mint előtte. :-) Kérek szépen egy kis segítséget, hogy milyet vegyek! Olyat szeretnék, ami alkalmas az alábbiakra:
Természetesen mkv fájlok lejátszása felirattal. Youtube videók a tévén. (eddig két készülékkel is próbáltam, de a azon kívül, hogy rákeresek tartalmakra, lejátszani már egyik sem tudta a videókat). Egyszóval olyat szeretnék, ami nemcsak megkeresi a Youtube videókat, de le is játssza. Nem tudom, hogy lehetséges-e, de szeretnék streameket vagy online csatornákat nézni! Ha jól tudom IPTV-nek hívják és az internetről lehet hozzá listákat letölteni. Bármilyen lehetőség érdekel, amely alkalmas arra, hogy főleg sport témájú online csatornákat nézhessek vele. Elnézést, ha láma módon teszem fel a kérdéseket, de mint az látszik, nem vagyok otthon a témában. Olvasgattam elég sok szimpatikus hozzászólást az S905 boxokról. Ha a fenti igényeimet tudja, akkor az is jó, de nyitott vagyok minden olyan készülékre, ami megbízhatóan tudja, amiket leírtam. Nagyon szépen köszönöm!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2016.11.27. 12:30

piocasember írta:Szeretnék vásárolni egy lejátszót! Annyi fórumot olvastam a témában, hogy lassan kevesebbet tudok, mint előtte...

Pedig elég lett volna csak minket kérdezni :)
Mi EZEKET a lejátszókat tartjuk érdemesnek arra, hogy manapság ők legyenek a házi mozizás forrásai. Részletesen elmondjuk, hogy miért, és be is mutatjuk őket EZEN és EZEN a nyílt napunkon, december 3-án és 17-én (szombatonként). Szerintem érdemes lenne eljönnöd. Jelenleg sem az MKV sem a YouTube nem különösebb elvárás egyik készülékünknek sem, ezeket mindegyik hibátlanul tudja. Az interneten szabadon elérhető IPTV-k közül szerintem elég kevés van olyan formátumban, amit egy lejátszó képes fogadni, de a Mede8er és a Dune HD lejátszókhoz is lehet hozzáadni ilyen linkeket. A legrugalmasabbak talán az Androidot futtató HiMedia boxok lehetnek, tekintve, hogy az Android miatt számtalan különböző alkalmazás érhető el rájuk, és a webböngészőjük is egy teljes értékű Chrome például.
A fentiektől függetlenül, inkább műholdvevőt vennék, ha külföldi sportcsatornákat szeretnék jó minőségben nézni. Az internetes streamek már csak a távolság miatt is gyakran nem megbízhatóak, akadozhatnak, megváltozhat holnapra a címük, stb. Elégedetten nem fogsz médialejátszóval ilyeneket nézni hosszabb távon.
OZs

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 8 / 18 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.