Köszönöm a gyors választ!
Megnéztem, Digital Audio in van a lejátszóban (
http://thumbs.picclick.com/00/s/ODEwWDE ... er-_57.jpg). Tehát ha jól értem maradna ez a rendszer egyben, Audio in-nel rákapcsolnék egy lejátszót a már linkeltek közül (kivéve a Dune, mert azon nincs optikai) audiokábelel és a multimédialejátszót meg HDMI-vel tv-hez, USB-vel külső HDD-hez, de ez utóbbi fakultatív, mert a PC-vel össze tudom kötni más kábellel/wi-fivel és akkor a külső HDD kiiktatható.
Androidos telóm van, de biztos, hogy nem használnám ki játékra és webböngészésre, szóval elég, ha mindent lejátszik (ettől még a HiMedia eddig a nyerő). Belső HDD nem feltétel (annak mi funkciója lenne, ha nem akarok rögzíteni adásokat?). De ha PC-vel össze lehetne kötni, akkor a külső HDD-nek sem lenne értelme (örülnék neki, mivel az sincs most, meg mindig cipelgetni sem kényelmes). Szóval ha csak annyi, hogy a routert összekötöm a multimédiával/vagy erős wi-fi van a lakásban (van, UPC-s középgyors, de nem tudom 802.11ac-s mit jelent és tudom-e ellenőrizni, hogy van-e) és a PC-re felrakok egy programot, és onnantól látja és jássza a multimédialejátszó az összes mkv+srt kombót és hasonlót, akkor azt tudnám támogatni. (amúgy a tv egy 5-6 éves plazma, teljesen jó a képmínősége, amíg nem megy tönkre és remélem még jópár év, nem nagyon cserélném, pláne, hogy ugyanez az 51-es képátló még mindig többszázezer ft lehet LCD-ben, ugyanakkor ha ennek a HiMedia-s lejátszónak jelentősen rosszabb képe van, mint amit már megszokhattam az LG XF2-essel, akkor lehet mégsem jó választás, de nem tudom, ezt, hogy tudnám ellenőrizni).
Egyszó, mint száz, ha úgy van, ahogy fent gondoltam, akkor a HiMedia jónak tűnik, ha mégse úgy van, akkor tovább gondolkodom, de köszönöm a segítséget és akár hamarost megy a rendelés.