• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Mit vegyek?

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 3 / 18 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Re: Mit vegyek?

HozzászólásSzerző: jpm2005 » 2014.08.01. 14:58

Sziasztok!

Szeretnék venni egy médialejátszót. A TV-m egy 2008-as HD Ready-s plazma Panasonic, amivel semmi gondom. Egyenlőre. Ebből kifolyólag a 3D, annyira nem érdekel. Viszont hosszú távra szeretek előre gondolkodni, ezért inkább a minőség érdekel, mint az ár. A lejátszókat nézegetve azt láttam, hogy szinte mindegyik eszköz a HDMI 1.4-et használja. Fogalmam sincs, hogy az én tv-mben milyen van. A korából adódóan nyilván korábbi verzió. Ez befolyásolja az eszközök illeszkedéseit, vagy a HDD-k hasonlóan lefelé kompatibiliesek (USB3-as HDD-t kezeli az USB 2.0-s port, csak lassabb az adatátvitel.)?

Igyekeztem minél több fórumot és tesztet elolvasni. Ezek alapján én a 400-as Popcorn felé hajlok. Tetszik, hogy megy bele HDD. Áradoznak a képminőségéről. (A jelenlegi tv nyilván nem képes teljesen tükrözni a képességeit.). Ha jól olvastam a feliratok mérete, elhelyezkedése, színe állítható. Van benne WiFi.

A kérdésem az lenne, hogy az mp4-es videókkal is boldogul? Láttam lejátszókat, amelyek szépen lejátszották, de például a feliratot nem tudták hozzá megjeleníteni.

Az újpesti boltban esetleg kipróbálható vásárlás előtt? Amit még néztem a Mede8er 1000-es és a Dune HD TV-303D-s.

A választ előre is köszönöm.
jpm2005

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.08.01. 16:36

Mindegy, milyen HDMI van a tévéden, ha van HDMI, az elég. A HDMI 1.2 óta semmi nem változott, amihez a tévédnek köze lenne, így ezzel nem kell foglalkoznod.
Minden lejátszónk viszi természetesen az mp4 fájlokat is, bár ugye azokban is lehet többféle videó- és hangsáv. A képminőség terén valóban az A-4x0 modellek a legjobbak, szerintem egy HD Ready plazmán is látszik a különbség a javukra. Mindkét bemutatótermünkben kipróbálható minden raktáron lévő termékünk.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: jpm2005 » 2014.08.01. 17:09

OZs írta:Mindegy, milyen HDMI van a tévéden, ha van HDMI, az elég. A HDMI 1.2 óta semmi nem változott, amihez a tévédnek köze lenne, így ezzel nem kell foglalkoznod.
Minden lejátszónk viszi természetesen az mp4 fájlokat is, bár ugye azokban is lehet többféle videó- és hangsáv. A képminőség terén valóban az A-4x0 modellek a legjobbak, szerintem egy HD Ready plazmán is látszik a különbség a javukra. Mindkét bemutatótermünkben kipróbálható minden raktáron lévő termékünk.

Köszönöm a választ! Megkönnyítetted a választást.

Még annyit kérdeznék, hogy érdemes vennem tuning tápot vagy elég a gyári is?
jpm2005

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.08.01. 17:48

jpm2005 írta:Még annyit kérdeznék, hogy érdemes vennem tuning tápot vagy elég a gyári is?

Ezt nem tudom megmondani. Függ a tévétől és az egyéni ízléstől. Azt gondolom, a képminőség látható javítása érdekében ahhoz a tévéhez felesleges. A hangon lenne érezhető javulás esetleg, ha a Popcorn analóg kimeneteit használva kötnéd jó minőségű sztereó erősítőre, nem pedig digitálisan házimozi-erősítőre. Mi főleg komolyabb projektorokhoz és analóg hangrendszerekhez javasoljuk. De az megoldható, hogy veszel egyet, és ha nem látsz akkora változást, ami megérné az árát, akkor visszavesszük pár napon belül.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: zazie66 » 2014.08.16. 19:33

Sziasztok!

25nm-es szobába 50inches tv-t tervezek venni, Samsung F7000 vagy vmilyen Ethernet-képes HD vagy UHD felbontásúra gondolok. 400ezernél nem szeretnék a tévéért többet fizetni. Plazma vagy Led? Vagy mindegy? 3D-ben semmit nem fogok nézni, már van két 3D-s tévénk, a kettőn összesen 1 db 3D filmet néztünk meg 1 év alatt.

Soundbar-okat is nézegetek, mert külön erősítőt és két sztereó hangfalat nem biztos, hogy el szeretnék rakni a tévé körül. Biztos, hogy nem szeretnék x.1-es hangzást, sztereó hívő vagyok.

Lejátszónak valószínűleg Mede8er 600-ast fogok beszerezni.

Ha soundbar/esetleg erősítő és hangfalak (Mission 792SE-t szeretnék, Marantz SR 6008-at is nézegetek) esetében is tudtok tanácsot adni, azt megköszönöm.

Köszönettel

Gábor
zazie66

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.08.18. 10:55

zazie66 írta:...Plazma vagy Led? Vagy mindegy? 3D-ben semmit nem fogok nézni, már van két 3D-s tévénk, a kettőn összesen 1 db 3D filmet néztünk meg 1 év alatt.

Megértjük, hogy ez így van, mi is azt mondjuk, hogy 3D csak nagyban, vetítve poén.
Ha tévé (és mozizáshoz), akkor szerintünk egyértelműen plazma (amíg lehet kapni), főleg, ha este, sötét szobában szoktál filmet nézni.

zazie66 írta:Ha soundbar/esetleg erősítő és hangfalak (Mission 792SE-t szeretnék, Marantz SR 6008-at is nézegetek) esetében is tudtok tanácsot adni, azt megköszönöm.

Én – bár ez sokat nem jelent – még nem hallottam olyan soundbart, ami igazi térbeli vagy akár csak széles teret adó sztereó hangzást adott volna. Mármint a normális távolságra elhelyezett hangfalakhoz képest. Így én ilyet nem vennék, max. arra, hogy a tévé halk hangszóróit hangosabbá tegyem, de arra meg drágák. Egy normális sztereó hangfalpárral és erősítővel nem csak a mozi lenne jobb, de akár zenére is használhatnád őket, én erre szavazok, ha már megkérdezted. A 4K-s tévének semmi értelmét nem látom addig, amíg az aktuális filmek nem elérhetőek ilyen felbontásban, bár akkor sem hiszem, hogy olyan közelről néném a tévét, amilyenről látnám az előnyét a fullHD-hoz képest. Inkább kivetítőn lenne értelme a több képpontnak egy több méteres vásznon.
A Mede8er-t bátran ajánlom, de ha sztereó hangfalak mellett döntesz és zenét is hallgatnál, akkor a Popcorn Hour A-410 „látványosan” szebben zenélne.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: zazie66 » 2014.08.18. 22:29

Köszönöm a választ! Az A-410-est megnéztem, jónak tűnik, mert persze, hogy hallgatok jó minőségű zenéket. Az erősítő témában még nézelődöm, de úgy tűnik nem véletlen, hogy én is a sztereó hangfal+erősítő combo-ra kacsingatok, most láttam a NAD-nak olyan sztereó erősítőjét, melybe DAC-ot is tett, így a tévé hangját Toslink-en vagy koaxon fogadni tudja. Lehet, hogy ez lesz, most is NAD-om van, elégedett vagyok vele. A drágább házimozis receiver/erősítő helyett a Popcornra bíznám az internet rádió szolgáltatást, már csak azzal kell megbarátkozni, hogy az mennyire jól kezelhető.

Van értelme a HDMI 1.4-et átkergetni az erősítőn (már ha házimozi erősítőt veszek), vagy a hang kimazsolázását a surround-os jelfolyamból meg tudja oldani a Popcorn és az már analóg hang-jelet tud küldeni a sztereó erősítő felé az erősen surround-os filmeknél? Van-e benne DAC és ha igen, az milyen minőségű? (Ez egy kicsit ostobának tűnő kérdés, bocs a tudatlanságomért...)

A Popcorn Android-os telefonról is távirányítható? Elsősorban az internet rádió és zenelejátszás funkció érdekel, a filmnézésnél megoldom vagy a tévé távirányítóval (ha elég okos) vagy vmilyen univerzális csodával (Logitech One).

köszönettel
zazie66

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.08.19. 11:57

Ha viszont az erősítőben jó DAC lesz, akkor a zene terén már nem biztos, hogy van értelme az A-410-nek a Mede8er-hez képest (ha csak emiatt választanád azt).
Az A-410-ban egy ESS Sabre sztereó DAC van (ahogy az adatlapján olvashatod). Ezen keresztül küldhető egy 5.1-es Dolby Digital hangsáv is akár, de vélhetően a NAD-ban legalább ilyen jó DAC van. Illetve ha házimozi-erősítőd lesz, akkor meg kell majd hallgatni, hogy a lejátszó DAC-ját használva, vagy az erősítő DAC-ján keresztül tetszik-e Neked jobban a zene (a sokcsatornás film bizonyosan élvezetesebb több hangfalon, nem sztereóban azért). Az ESS DAC az A-410-ben nekem szebben szól pl. mint a közel 400 ezer forintos DENON 7.1-es erősítő digitál-analóg konvertere.
A HDMI-s kérdést nem teljesen értem, vennél egy HDMI-s erősítőt és egy sztereót is? Ha 5.1/7.1-es erősítőm lenne, akkor a filmeket vélhetően így hallgatnám (és persze vennék hozzá annyi hangfalat, ahány hangsávot kezel), tehát HDMI-n küldeném tovább a hangot a lejátszóról. A zenét meg megnézném – ahogy fentebb írtam –, hogy analógon érdemes-e kiküldeni a lejátszóból vagy sem.
Igen, valamennyi lejátszónk távirányítható Androidról. Az internet rádió egyiknél sem használható viszont így, csak ha a tévé is be van kapcsolva. Ha lenne egy Synology NAS-od, akkor az ahhoz tartozó mobil DS audio alkalmazással lehetne a NAS-on tárolt zenéket és a NAS által kezelt internetes rádiókat streamelni akár a Popcorn, akár a Mede8er lejátszókra, TV bekapcsolása nélkül. (A Popconr esetében a FLAC formátummal jelenleg még gondok vannak ebben – Synology-ról streaemelés – a felállásban.)
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: zazie66 » 2014.08.19. 21:56

Köszi!!!

Most már minden tiszta, találtam nagyon komoly sztereó erősítőt DAC-kal NAD C 356DAC (link moderálva), bár az ára sem szerény. Leltem teljesen elfogadható és 21. századi kihívásokra válaszoló megoldást is a NAD-nál NAD D 3020 (link moderálva), ennek az ára is fele a fentinek, nekem mindkettő megfelel majd, nálam egyelőre az erősítő magassága tűnik korlátnak, ezek beférnek a szekrénybe. (Bár az is röhej, hogy a méregdrága elektronikus cuccokat válogatom egy 50ezer forint körüli szekrényhez!...) Vagy veszek egy fali tartót, mely a tv alatt az erősítőt is tartja.

Valószínűleg a Mede8er-en internet rádiózom majd vagy veszek egy "mindentudó" Harman-Kardon-t AVR 171 "diszkont áron (link moderálva). Még az is lehet, hogy elfogadható hangot produkál. SynoDS410-esemet is oda kötöm.

Közben tévé ügyben is rákacsintottam egy Sony 50 inches még 300 ezer alatti modellre Sony KDL-50W828B. Sajnos plazmás 50 inches okostévét nem leltem... Legalábbis nem 300ezer alatt.

Jelentkezem a Mede8er-ért, vagy ha tudtok a fentiekből is vmit beszerezni a csatolt körüli áron, szívesen veszem Tőletek.

Köszönettel
zazie66

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.08.19. 22:13

zazie66 írta:...Jelentkezem a Mede8er-ért, vagy ha tudtok a fentiekből is vmit beszerezni a csatolt körüli áron, szívesen veszem Tőletek.

Kérlek ne linkelj más webshopokat (reklámnak számít)! Ha NAD megbízható forrásból kellene, akkor ŐKET ajánlom!
A Synology + Mede8er teljesen jó párosítás lesz egy okostelefonnal, tablettel, tévé nélkül remekül lehet majd zenét és webrádiót hallgatni velük.
OZs

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 3 / 18 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.