Kosár: még üres a kosarad
Tripp-Lite OMNIVSINT1500XL
  • Tripp-Lite OMNIVSINT1500XL
  • Tripp-Lite OMNIVSINT1500XL
  • Tripp-Lite OMNIVSINT1500XL
  • Tripp-Lite OMNIVSINT1500XL
  • Tripp-Lite OMNIVSINT1500XL

Tripp-Lite OMNIVSINT1500XL

940 W-os szünetmentes tápegység

66 980 Ft Tripp-Lite
Garancia: 1+1 év
Elérhető: raktárról
» Budapest: 1-2 nap
» Szeged: raktáron

Ezt is nézd meg: APC Back-UPS BE650G2-GR 400 W-os szünetmentes tápegység

USB interfészen kommunikáló (USB-kábel tartozék), torony kivitelű szünetmentes tápegység, amely maximum 940 watt fogyasztású eszközök működését biztosítja áramkimaradás esetén még több percig, vagy akár egy órán túl is. Túlfeszültség (pl. villám) és áramingadozás ellen is védelmet nyújt, nem csak a 230V-os hálózaton, de akár az ethernet hálózaton keresztül is! Teljes (1500 VA-es) terhelés mellett kb. 4,5 percig, 750 VA-es terhelésnél pedig kb. 13 perc a működési ideje.

 

A Tripp Lite egy 1922-ben alapított amerikai vállalat, amely mára már 3000-nél több terméket gyárt, egyik fő termékkörük a szünetmentes tápegység. 

Az OMNIVSINT1500XL ideális otthoni és irodai tápegység, amelyre tetszőleges számú eszközt köthetünk, ha azok együttes fogyasztása nem haladja meg a 940 Wattot. Így általában elegendő a router, többlemezes NAS, switch, asztali számítógép, tintasugaras nyomtató, internet-modem megszakítás nélküli működtetésére áramkimaradás esetében. Természetesen, a használati idő az eszközök áramfelvételétől függ.

Ha egy NAS biztonságos működését szeretnénk megoldani (plusz a folyamatos webkapcsolat – FTP, torrent – miatt a router és mondjuk egy switch is csatlakozva lenne), még a legnagyobb fogyasztású (max. 85 watt körüli) modell esetében is kb. másfél órás áramkimaradásig biztosított a zavartalan működés és online elérés. Ha pedig csak egy igazán takarékos 1–2-lemezes NAS fogyasztásával kalkulálunk, akár 5 óránál hosszabb áramkimaradást is átvészel a szerverünk. A gyári adat szerint kb 50%-os (750 VA-es) terhelésnél 13 percig biztosít elegendő áramot a készülék. Részletes táblázat terhelés és működési idő adatokkal: link...

Mivel az OMNIVSINT1500XL USB-n is képes kommunikálni (USB-kábel tartozék) a számítógépekkel, így akkor sem történik baj, ha a tápegység áram nélküli működési idejénél is hosszabb az áramszünet. A szünetmentes táp folyamatosan mutatja a számítógép számára az akkumulátor töltöttségi állapotát, így ha az egy általunk beállítható kritikus érték alá csökken, a készülékek még időben kikapcsolják magukat, megakadályozva a sérülést a fájlrendszerben.

Az OMNIVSINT1500XL hátlapján 8 darab számítógéptáp-aljzatot (IEC 320 C13 female) találunk. Ebből 4 csak túlfeszültség – pl. villámcsapás – ellen védett, zajszűrős kimenet, 4 pedig áramkimaradás esetén is biztosítja a 220–240V-os váltóáramot a hozzájuk csatlakoztatott eszközökhöz.

Mivel a szünetmentes tápegységek egyben túlfeszültség ellen is védenek, így villámcsapástól és abnormális áramingadozástól sem kell többet féltenünk drága berendezéseinket. Sőt, az SMX1500LCDT hátulján lévő ethernet-csatlakozókon (10/100 Mbit) átvezetve a lakásba/házba/irodába érkező internet-kábelt, vagy a modemből/routerből kijövő ethernetet, a mögötte lévő hálózati eszközeink is védve lesznek a számítógép-hálózatunkon megjelenő túlfeszültségtől.

A gyártói oldalról ingyenesen letölthető PowerAlert szoftver Windows és Linux operációs rendszereken is lehetővé teszi a szünetmentes táp és a számítógép közötti USB-s kommunikációt, így a gépünk időben elmenti a megnyitott dokumentumokat, ha szükséges, és kikapcsol, még az SMX1500LCDT teljes lemerülése előtt.

Két év garanciát vállal a gyártó erre a szünetmentes tápegységre. Ha az akkumulátor meghibásodna, az külön is cserélhető, természetesen. Sőt, az SMX1500LCDT-hez csatlakoztatni lehet a külső BP24V28-2U és BP24V15RT2U rackes akkukat is, megnövelve így teljesítményüket.

Méretek (szélesség×magasság×mélység): 182,88×299,72×190,5  mm
Tömeg: 14,51 kg


A termék weboldala: link...
Többnyelvű kézikönyv: link...
Angol nyelvű adatlap: link...
PowerAlert szoftver Windows-ra és Linux-hoz: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» APC Back-UPS BE650G2-GR – 400 W-os szünetmentes tápegység

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Szünetmentes tápegység

igen  USB-port
igen  Ethernet-védelem
nem  Villásdugó (Schuko) aljzatok CEE 7
igen  Computer aljzatok IEC 320 C13
nem  RS-232-es (DB-9) port
nem  Synology-kompatibilis
igen  Windows szoftver
nem  Mac OS X szoftver
nem  Rack házba szerelhető kivitel

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Bővülő szünetmentes-kínálat [2018-12-17]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu