Kosár: még üres a kosarad
REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2
 • REVO K2

REVO K2

Wifi/ethernet/FM/DAB zenelejátszó

92 900 Ft (utolsó ár) REVO
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!
Windows Macintosh Linux

Ezt is nézd meg: REVO SuperConnect (dió-ezüst) WEB/FM/DAB/Bluetooth rádió és zenelejátszó

High-tech, felhőkarcoló kinézetű internetrádió, hálózati (wifi) zenelejátszó, FM-rádió, DAB/DAB+ rádió. Az előlap alján található motoros iPod/iPhone/iPad dokkba az Apple mobiljai csatlakoztathatóak, azokról nem csak zene-, de filmlejátszásra is képes a hátlapi kompozit-videó és sztereó analóg kimenetek segítségével. Aktív hangszóróként gyakorlatilag bármilyen készülékkel használható (3,5 mm-es jack vonalbemenet hátul).

Perforált alumínium borítású készülékház basszreflex nyílással a hátlapon, OLED kijelző elől, tartozék infra távvezérlő, iOS távvezérlő alkalmazás. D-osztályú digitális erősítők belül 2×20 watt teljesítménnyel, optikai digitális és sztereó fülhallgatókimenettel. Ébresztőóra funkció két időponttal, sleep és szundikálás funkciók.

A REVO K2 a világ második legmagasabb hegycsúcsáról elnevezett sokoldalú hálózati (wifi és ethernet) zenelejátszó, rádióvevő és digitális aktív hangszóró akár iPad-hez is. Tökéletesen megmunkált alumínium borítása alatt 2 pár (sztereó) hangszóró található, ezeket dupla D-osztályú digitális erősítő hajtja meg. Műanyagot csak a legszükségesebb helyen találunk – ott is puha, kellemes tapintású bevonattal látták el őket – a fedlap kezelőgombjai és a talpazat pedig gumiból készültek. A jobb oldalán fülhallgatót, a hátulján lévő optikai digitális kimeneten akár házimozi-ersőítőt is csatlakoztathatunk hozzá. A K2 mellé ingyenes iOS távvezérlő alkalmazást is letölthetünk az App Store-ból (RadioControl).

A K2 megalkotásával a skót gyártó minden korábbi termékénél jobb hangzású készüléket kívánt megalkotni. Nem volt kérdés, hogy a torony szerű dizájn mellett már sztereó hangképet érdemes létrehozni, amely a kisebb modellekre eddig nem volt jellemző. Teljes sávú, a high-tech világából érkező Balanced Mode Radiator™ elven működő hangszórókat (4 darabot) választottak, melyek egyesítik a hagyományos sugárzók komolyabb mély hangjait a flat panel hangsugárzók minimális helyigényével, és igen széles frekvenciatartomány leadására képesek. Ideális megoldás akkor, ha kis helyről, apróbb dobozból kell jó minőségű hangot kiadni. A K2 hangsugárzói a föld mágneses erejét és az úgynevezett bending waves technológiát (a magas hangok szórtabb terjedése érdekében) is a hangminőség szolgálatába állítják. Az eredmény közel 360°-os hangterjedés, amely szinte bármely hallgatói pozícióban élvezhetőbb zenét eredményez.

Az analóg forrásból származó hangokat a K2 a zenei CD-lemezeknél jobb minőségben (44,1 kHz-nél nagyobb mintavételezési frekvenciával) digitalizálja 16-bites Audium erősítője számára, majd egy digitális jelfeldolgozó processzorral szükség szerint manipulálja. Ezen beavatkozás a K2 akusztikai laboratóriumban történt bemérése alapján történik, és célja, hogy kompenzálja a készülékház fizikai adottságaiból fakadó behatásokat a hangzásban. Így biztosítható, hogy az adott méretű készülékből a lehető legjobb minőségű és térhatású hang jusson a fülünkhöz.

A K2 perforált alumínium borítása alatt üvegszállal töltött ABS lapokból készült extra merev vázat találunk (lásd a jobb oldali képet), amely szilárdság elengedhetetlen a minőségi hangzáshoz. A hátlapi basszreflex nyílás kialakítása garantálja a mély hangok megfelelő erősítését, de megakadályozza a belső turbulenciát.

Ennyi kedvcsináló után lássuk végre az előlapi OLED kijező és a távirányító, távirányító alkalmazás segítségével kiválasztható működési módokat, funkciókat:

1. FM-rádió. Mint egy hagyományos FM-rádió, a kihúzható antenna segítségével bármelyik rádióadás hallgatható az éterből, a kijelzőn pedig megjelennek a csatorna RDS-információi is. Akár 10 rádiófrekvenciát is elmenthetünk a kedvencek közé, így ezekből bármikor bármelyikre válthatunk.

2. DAB és DAB+ digitális rádió. Magyarországon sajnos még gyerekcipőben jár a földfelszíni digitális rádiózás, de jelen írás pillanatában – 2013 júniusában – Budapesten és környékén 7 csatorna már elérhető a CD-lejátszókon megszokott tökéletes minőségben is (MR1 Kossuth Rádió, MR2 Petőfi Rádió, MR3 Bartók Rádió, Klub Rádió, Mária Rádió, Lánchíd Rádió, Class FM).

3. Internetrádió. Internetes adatbázisból kiolvasott rádiók és podcastek listájából választhatunk a Heritage G2-n is. Mint valamennyi REVO, ez a modell is regisztrálható – egyedi kódjával – a Frontier Silicon portálon. Ekkor saját internetes rádiókat is hozzáadhatunk a lejátszónkhoz (ha az oldal által összegyűjtött, folyamatosan frissülő több, mint 16 ezer nemzetközi és 130+ magyar rádió között nem találnánk meg kedvencünket), és több REVO lejátszó használata esetén automatikusan minden készülékünkön megjelenik a bármely lejátszón definiált kedvencek listája. A sok ezer adó kategóriák, ország és műfaj szerint rendszerezve is böngészhető, de kereshetünk akár tetszőleges névre is. Lejátszás közben az internetes adó emblémája és leírása is látható a képernyőn. Az Info gombbal az adott stream adatait (formátum, bitráta) is megtekinthetjük. Internetes rádiókból és podcastekből tetszőleges mennyiségűt felvehetünk a kedvencek közé, hogy később ne kelljen keresgélni utánuk. A K2 mellé 31 napos ingyenes Last.FM kipróbálási lehetőséget is kapunk.

4. Hálózati (wifi) zenelejátszó. Valamennyi REVO UPnP/DLNA-szervereket képes felfedezni a hálózatunkon. Ha Windows-os számítógépünkön tárolt zenéinket szeretnénk elérni, a Windows Media Player 11 (vagy újabb) alkalmazás médiaszerver funkciója kiválóan kiszolgálja a Heritage G2-t, de választhatunk egyéb ingyenes programok közül is, melyek Mac OS X és Linux alatt is futtathatóak (pl. ServiioXMBCMediaTombPS3MediaServerTVMOBiLiPLEX). Ha Synology NAS-ról játszanánk le, a NAS gyári Médiaszerver alkalmazása is hibátlanul együttműködik a REVO rádiókkal. A zenei fájlformátumok közül számos népszerűbb lejátszható: MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC, FLAC. A hangzást a magas és a mély hangok független kiemelésével/csillapításával változtathatjuk meg az Equaliser menüben. Ha Synology-ról játszunk le a Heritage G2-vel, a NAS médiaszervere szinte bármilyen formátumot MP3-ra, vagy veszteségmentes WAV-ra tud átkódolni, így még olyan fájlokat is hallgathatunk, amelyeket a lejátszó egyébként nem támogat. Ráadásul, a Heritage G2 megjelenik a Synology Audio Station-ben, mint kompatibilis hálózati lejátszó, így akár egy  webböngésző, akár a Synology okostelefonos (iOS, Android, Windows Mobile) Audio Station alkalmazásán keresztül tökéletesen vezérelhetjük a lejátszást!

5. iPod/iPhone/iPad dokkolós hangszóró és töltő. A készülék aljából gombnyomásra egy 30-pines Apple dock csatlakozó jön elő, amelyre az iPod, iPhone, de még az iPad is rádugható. Az újabb fajta (Lightning™) csatlakozóval szerelt Apple mobilok, mint pl. az iPhone 5 egy dock-csatlakozós adapter segítségével használhatóak. Az így dokkolt mobilt természetesen tölti is a K2, miközben valamennyi funkciója továbbra is használható marad. Ha azonban a REVO-t átkapcsoljuk iPod módba, a mobilon tárolt valamennyi zene lejátszása már a K2-n is irányítható (a készülék gombjaival vagy a távvezérlővel, távvezérlő alkalmazással), és a szám információi (cím, album, előadó, szám hossza, lejátszás pozíciója) láthatóak az OLED kijelzőn. Ha az iPod-on/iPhone/iPad-en videólejátszást indítunk, REVO-nk hátlapján kompozit videókimenet és sztereó RCA-aljzatok teszik lehetővé, hogy akár egy tévére is csatlakozzon a K2.

6. Aktív hangszóró. A hátlapon található 3,5 mm-es sztereó jack aljzaton keresztül bármilyen fülhallgató-kimenettel rendelkező zenelejátszó hangjának megszólaltatására is alkalmas a K2.

7. Asztali ébresztős óra. Ha zenére szeretnénk ébredni, vagy zene mellett elaludni, a REVO ebben is remek partner. Beállítható, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki (15/30/45/60 perc), és két ébresztési időpontot is meg tud jegyezni. Ébredhetünk a kikapcsoláskor utoljára játszott, vagy a kedvencek közül kijelölt internetrádióra, FM-rádióra, DAB-rádióra vagy normál csengőhangra. Az ébresztési hangerő mellett beállítható egyszeri és naponta (mindig/hétköznap/hétvégén) ismétlődő ébresztési időpont, összesen kettő is. Attól nem kell tartanunk, hogy reggel nem pontosan ébredünk, mivel az internetről is képes szinkronizálni az időt és a dátumot a készülék, így mindig tökéletesen pontos marad. Ébresztés közben kérhetünk egy kis „haladékot” a REVO-tól, a Snooze gomb megérintésével az előre beállított időtartam – szundikálás – után megismétlődik a ébresztő. A készülék készenléti állapotában is mindig jól láthatóan mutatja az aktuális időt és dátumot, valamint az is látható a kijelzőn, hogy van-e beállított ébresztésünk.

A K2 2011-es bemutatkozása óta számos elismerést kapott már a nemzetközi szaksajtótól, dizájnja pedig 2012-ben elnyerte a legrangosabb nemzetközi formatervezési díjat, a Red Dot Product Design Award-ot (a REVO termékek közül 5. alkalommal). A K2 főbb paraméterei:

 • Méretek: 106×330×106 mm
 • Súly: 1900 gramm
 • Erősítőteljesítmény: 2×20 watt
 • Kijelző: csak bekapcsolva látható grafikus OLED


Gyártó weboldala: link...
Magyar nyelvű használati utasítás: link...
RadioControl iOS távvezérlő app: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» REVO SuperConnect (dió-ezüst) – WEB/FM/DAB/Bluetooth rádió és zenelejátszó

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
nem  AC3
nem  DTS
nem  Dolby Digital Plus
nem  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
nem  DTS-HD
nem  Auro-3D
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
nem  Apple AirPlay kompatibilitás
nem  AAC
nincs adat  OGG/Vorbis
nem  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
nem  DSD
igen  WMA 9
nem  WMA 9 DRM 10
igen  Podcast
igen  FM-rádió
igen  DAB/DAB+ rádió
nem  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

igen  Wlan 11 Mbit/s (802.11b)
igen  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
nem  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
nem  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  UPNP AV
igen  DLNA
nem  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
nem  Album borítójának megjelenítése
igen  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nem  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
igen  Infra távvezérlő
nincs adat  Rádiós távvezérlő
igen  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

igen  fejhallgató-kimenet
igen  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.0
igen  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
igen  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
nem  Belső wifi-antenna
igen  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
nem  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
nem  FAT 16 fájlrendszer kezelése
nem  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
nem  NTFS fájlrendszer kezelése
nem  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
igen  Külső tápegység
nem  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
igen  iPod dock funkció
nem  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

nem  Windows program (gyári) mellékelve
igen  Windows program (nem gyári) elérhető
nem  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
igen  Mac program (nem gyári) elérhető
nem  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
igen  Linux program (nem gyári) elérhető
nem  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Árcsökkenés a díjnyertes REVO zenelejátszóknál! [2017-08-22]
» Karácsonyi akciók - NAS-tól lejátszóig [2016-12-07]
» iPod dokkolós REVO-k akciója [2014-03-08]
» Búcsúzz el a CD-től! [2013-12-13]
» Tiszta víz a pohárban: K2 bemutató [2013-07-18]
» Új zenelejátszók Skóciából [2013-06-09]

Tesztek:
» Techcorner teszt: Egy médialejátszó, ami szó szerint csúcs [2013-07-17]
» What Hi-Fi? REVO K2 teszt [2013-01-02]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu