Kosár: még üres a kosarad
Elgato EyeConnect
  • Elgato EyeConnect
  • Elgato EyeConnect
  • Elgato EyeConnect
  • Elgato EyeConnect

Elgato EyeConnect

médiaszerver program

10 160 Ft Akciós ár! Elgato
Kedvezmény: 1270 Ft
Garancia: 1 év
Elérhető: raktárról
» Budapest: raktáron
» Szeged: 1-2 nap

Médiaszerver program a Mac OS X-re (még PowerPC-s verziókra), amely DLNA (UPnP AV) kompatibilis lejátszókat képes kiszolgálni, filmmel, zenével, képpel. A számítógépen a háttérben fut (System Preference plane), a kijelölt könyvtárakban lévő médiafájlokat stream-eli a lejátszó kliensek (pl. PlayStation 3, zenelejátszók, stb.) felé http-n.

Az EyeConnect jelen pillanatban a legjobban működő médiaszerver program az Apple Mac OS X operációs rendszerére. Támogatja az UPnP AV szabványt, és minden DLNA-kompatibilis médialejátszót (pl. Helios, Noxon) remekül kiszolgál. A számítógépen a System Preferences ablak Other részében találjuk meg installálás után.
Részlegesen képes kiszolgálni a Sony PlayStation 3-at is, annak 1.93-as firmware-frissítése óta. A következő verziók során (EyeConnect 1.5-től) tovább javítja az Elgato a PS3-kompatibilitást.

A különböző képességek plug-in formájában épülnek be a programba Gyárilag az alábbi bővítmények működnek:

  • EyeTV Content Service: az EyeTV szoftverel felvett TV-műsorok, videók valós idejű transzkódolása a médialejátszó számára, tehát EyeTV felvételeink azonnal visszanézhetőek a TV-hez kötött médialejátszón is.
  • Folder Content Service: bármelyik könyvtárunk és annak alkönyvtárai elérhetőkké tehetők a médialejátszó részére.
  • iPhoto Content Service: valamennyi kép és slideshow az iPhoto programon belül elérhető lesz a médialejátszóval.
  • iTunes Content Service: valamennyi iTunes zenénk és playlist-ünk elérhető a zene- vagy médialejátszó számára.
  • Audio to WAV/LPCM Transcoding Service: Mivel a legtöbb lejátszó WAV zenéket gond nélkül megszólaltat, ez a plug-in ilyenné konvertál bármilyen egyéb hangfájlt valós időben. Így akár Apple Lossless formátumot, vagy AAC-t is lejátszhatnuk.
  • Picture to JPG/BMP Transcoding Service: a nem JPG és nem BMP képeket ezekbe a formátumokba alakítva küldi a lejátszó felé, így akár pl. TIF képek is megjeleníthetőek, még ha azokat nem is ismeri a médialejátszónk.

Egy egyszerűen bővíthető listában adhatjuk meg, hogy melyik könyvtárakban milyen tartalmakat osszon meg a médialejátszóval, majd elindíthatjuk, és leállíthatjuk a streaming szolgáltatást.
Rendszerkövetelménye: G4/500 Mhz, vagy gyorsabb CPU, Mac OS X 10.3.8, vagy újabb operációs rendszer, NEM Intel-es gépere!
Ha csak zenelejátszót akarunk kiszolgálni, akkor a program gyakorlatilag ingyenes, aktiválás nélkül is használhatjuk zenefájlokkal. A TerraTec Noxon2 Audio mellé is az EyeConnect van csomagolva, mint Mac-es program.
OS X alatt a Sharing/FireWall preferenciáknál engedélyezzük az „iTunes Music Sharing” és az „iPhoto Bonjuor Sharing” opciókat. Ezen kívül vegyünk fel egy új portot (New...) amit EyeConnect-nek nevezünk el (a „Port Name:” legördülő ablakában az „Other” lehetőség kiválasztása után tudunk saját nevet adni), és a „TCP Port Number(s)”-hez írjunk 2170-et.
Kapcsoljuk be az iTunes-ban és az iPhoto-ban a Preferences/Sharing alatt a „Share My Library on my local network” opciót.

Gyártó weboldala: link...
Angol nyelvű kézikönyv PDF-ben: link...
30-napos próbaverzió, frissítések: link...

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Támogatott operációsrendszerek

nem  Mac OS 9
nem  Mac OS X 10.6 Snow Leopard
nem  Mac OS X 10.7 Lion
nem  Mac OS X 10.8 Mountain Lion
nem  Mac OS X 10.9 Maverics
nem  Mac OS X 10.10 Yosemite
nem  Mac OS X 10.11 El Capitan
nem  iOS 7.x
nem  Windows XP
nem  Windows Vista
nem  Windows 7
nem  Windows 8
nem  Windows 10
nem  Android
nem  Linux
Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu