Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Y-cam frissítés az Oroszlán miatt

Y-cam frissítés az Oroszlán miatt

2011. augusztus 12.  14:32
|

Mától elérhető az Y-cam v4.23-as firmware-frissítése az aktuális kameráihoz. A legújabb Apple operációs rendszerbeli változások miatt volt szükség a módosításokra, melyek az AAC hangkodek támogatás megjelenését és a NAS-Ready funkció átalakítását jelentették most.

 

Változások:

  • AAC-LC hang engedélyezése az RTSP streamben. A kamera SETUP oldalán választható ki.
  • AAC hangkodek támogatása a háttértárra (SD-kártya, SMB megosztás) mentés közben.

Javítások:

  • Hang javítása Mac OS X Lion alatt
  • A NAS-Ready/Storage funkció hibájának megoldása

A Mac OS X Lion frissítés után eltűnt az Y-cam kamerák hangja, és az S-sorozatú modelleknél a NAS-ready funkció engedélyezésénél is problémák léptek fel. Ha 4.22-ről frissítünk, a firmware telepítése után érdemes rákattintani a gyári állapot visszaállítására (Tools/Backup or reset menü első menüpontja), mivel a NAS-Ready funkció csak ezután fog jól működni.

A legújabb Lion rendszerben az Apple megszűntette az AMR hang támogatását, így a Mac-es felhasználók a kamera admin felületének élőképén és a Mac-es MultiLive programban is csak a videót láthatták, hang nem szólt. A frissítés után A Camera/Camera Setup menün belül választhatunk immár az AAC és az AMR, mint alapértelmezett kodek között, és beállítható mindkét formátum bitsebessége is. Így ismét lesz hang az Oroszlánon belül is. Egyetlen hátránya az AAC-re váltásnak jelenleg, hogy az Y-cam saját iPhone-os alkalmazása (lásd tavalyi hírünket) még nincs felkészülve az AAC formátumra, de a következő frissítés után már azzal sem lesz gond.

 

A v4.23-as firmware-ek innen tölthetőek le: link...

Figyelem! Ezen frissítéskor lehet, hogy elvesznek a kamera korábbi beállításai, így azokat érdemes előbb elmenteni (Tools/Backup or reset menü második menüpontja). Főleg az S-sorozatnál várható ez. Akik nem használnak Lion-t (pl. Windows felhasználók – állítólag vannak még ilyenek is :), azok számára nem érdemes e frissítést telepíteni.


Címkék:   Y-cam   firmware   OS X Lion   10.7   NAS-Ready   MultiLive  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu