Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új mobilkiegészítők Koreából

Új mobilkiegészítők Koreából

2015. július 21.  13:28
|

Újabb termékekkel bővült a dél-koreai Skydigital mobilkiegészítőinek választéka. A már jó ideje kapható autós töltő, gyorstöltő-adapter és világító dugós adatkábelek után most megérkeztek a 2015-ös USB-kábelek Lightning™ és microUSB csatlakozókkal (MFi-minősítéssel is!), és mostantól edzett üveg képernyővédőt is kínálunk iPhone-okhoz – ráadásul a létező legvékonyabb és legerősebb fajtából!

Az USB-kábelek között az idei újdonság – a microUSB-s változatban továbbra is kapható világító dugós megoldás után – az Apple-féle Made For iPad/iPhone/iPod minősítéssel rendelkező Lightning™-csatlakozós vezeték, illetve az alumínium dugókkal készülő, teljesen fém megjelenésű Lightning™ és microUSB-s adat- és töltőkábelek. Ahogy tavaly, az első Skydigital kábelek bemutatásakor már leírtuk:

Ellentétben egy átlagos, olcsó USB-kábellel, a Skydigital termékei a legmodernebb technológiát használják. Valamennyi belső vezetéke vörösrézzel bevont – hogy minél kisebb ellenállású legyen –, így minimálisan csökken csak a feszültség, míg az áram áthalad rajta; azaz a lehető legrövidebb lesz a töltési idő. Az adatot továbbító érpár össze van tekerve, amely lehetővé teszi, hogy az adatsebesség maximális maradhasson. Mindkét ér 8 darab, 0,12 mm-es vezetékből van sodorva. A töltéskor szükséges tápfeszültséget szállító vezetékek szintén 8–8 darab, 0,16 mm-es drótból sodortak. A négy belső, műanyag szigetelésű vezetéket alufóliával tekerték körbe az USB-kábel teljes hosszán, ami garantálja, hogy elektromos zaj ne kerüljön a környezetbe.


 

Belül tehát a most megjelent új kábelek megegyeznek a tavaly óta kaphatókkal, ezen a téren nem is igen lenne már hova fejleszteni. Marad tehát a külső és a strapabíróság, amely igen sok vásárlónál a fő elvárások között található. Ezen a téren is igen jól teljesít a két MFi-minősített Lightning™ kábel:


 

Ahogy a fenti képeken látható, a kábel mindkét végén olyan a dugó kialakítása, hogy ne csússzon ki könnyen az ujjaink közül, a műanyag fonott borítás pedig nem csak védettséget, de tartós érzetet is biztosít. A fonásnak köszönhetően bátran húzhatjuk ki a kábelt mobilunkból akár a vezetéknél fogva is, a megterhelést nem a drótoknak kell belül elviselniük, hanem a műanyag védőrétegnek. A dugók kialakításánál fő szempont volt, hogy minél nehezebben lehessen kárt tenni a vezetékben azzal, hogy meghajlik a kábel a csatlakozó szélénél. Az USB-s végén látható (de a Lightning™ oldalon is így van, csak takarja a borítás), hogy a belső forrasztás mögött még két helyen van rögzítve a kábel a dugó házához, hogy a kényes pontokhoz már semmilyen erőhatás ne tudjon eljutni.

Az MFi-minősítés – amely garancia arra, hogy későbbi iOS-frissítésekkel is kompatibilis marad majd a kábel – és a profi megoldások miatt nem lehet kifejezetten olcsó egy ilyen kábel, de a Skydigital piros és fekete színben kapható, SKY-391D jelzésű termékei 5690 Ft-os árukkal mégis jelentősen olcsóbbak az Apple gyári változatánál!

Ha fentinél gazdaságosabb (pontosabban rövid távon olcsóbb) megoldást keresünk, érdemes megismerkedni a SKY-381M vezetékkel, amely SKY-351M néven microUSB-s dugóval is kapható, azaz nem csak Apple-mobilokhoz készül:

 

 

Jelenleg az alumínium színű változatok kaphatóak (2890 és 2290 Ft-os áron), de nem csak a színük fém, hanem valóban alumíniumból készültek a csatlakozódugók is! A vastag, zárt külső szövés hatalmas szakítószilárdságot garantál, és extra védelmet biztosít a belső vezetékeknek. A Lightning™-dugó lépcsős kialakítású – mint világítós elődjénél – annak érdekében, hogy a lehető legtöbb telefon- és iPad-tokon keresztül is használható legyen, a tokban lévő készülékbe is elég mélyen be lehessen dugni. A microUSB-s dugó az átlagosnál „komolyabb” karmokkal rendelkezik, így biztosabban csatlakozik, és nem történhet meg, hogy véletlenül kihúzzuk a mobilból. Ráadásul hosszabb is, mint amit megszokhattunk, így itt sem okoz valószínűleg gondot az, hogy az akár Androidos akár Windows Phone operációs rendszerű telefonhoz, tablethez egy védőtokon keresztül kell csatlakoznia:

 

 

Teljesen új termékek a dél-koreai gyártónk kínálatában az Apple iPhone és Samsung Galaxy S5/S6/Note3/Note4 mobilokhoz készült edzett üveg képernyővédők (jelenleg az iPhone 4/5/6/6+ változatok kerültek fel webshopunkba). Szemben a hasonló megoldásokkal, a Skydigital 9H20 jelzésű termékcsaládja mindössze 0,2 mm vastag (nem 0,26 vagy még vastagabb), és a jelenleg használt skála szerinti legmagasabb, azaz 9H a karcállósági értéke:

 

 

 A grafit ceruzáknál használt keménységi jelzésről van itt is szó. A 9H érték azt jelenti, hogy az ilyen keménységű ceruza nem képes megkarcolni ezen üveg felületét. A karcok mellett természetesen az ütésektől is véd az edzett üveg, így a telefon kijelzője is nehezebben törik be, de nem keverendő össze a karcállóság az ütés- vagy golyóállósággal!


 

A védőüveg élei a külső oldalon lekerekítettek, így véletlenül sem okozhatnak sérülést, miközben a telefonra tökéletesen rásimulnak. Az üveg alján lévő szilikonréteg garantálja, hogy gyakorlatilag automatikusan „rászívja” magát a telefon képernyőjére, de a pozicionáláshoz egy pontosan illeszkedő segédkeretet kapunk a termék köré:

 


A védőüveg felhelyezése gyerekjáték a védőfóliákhoz képest

 

Extra vékonyságának köszönhetően a 9H20 üveggel védett iPhone bármelyik tokban továbbra is használható marad, a védőfóliánál sem sokkal jobbal feltűnőbb, és 93%-ban engedi át a fényt:

 

 

A Skydigital 9H20 raktárról kapható tehát Apple iPhone 5/5S/5C, iPhone 6 és iPhone 6 Plus telefonokhoz 4790, 5490 és 6390 Ft-os áron.

A fenti újdonságok mellett most érkezett ismét raktárra a különleges (számítógép nélkül merevlemezt klónozni tudó) dupla USB3-as HDD/SSD dokkoló is a Skydigital-tól, amely első szállítmánya meglepően gyorsan fogyott el, így hetekig hiánycikk volt.

Valamennyi izgalmas Skydigatal termékünk a webshopban: link...


Címkék:   Lightning   Apple   iPad   iPhone   iPod   microUSB   töltőkábel   adatkábel   Skydigital   Android   iOS   Windows Phone   képernyővédő  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu