Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új csúcskategóriás kétlemezes Synology: DS710+

Új csúcskategóriás kétlemezes Synology: DS710+

2010. február 15.  11:53
|

Felismerve az igényt, hogy nem minden felhasználáshoz szükséges sok-sok terrabyte kapacitás, gyakran elég a biztonság és a fő szempont inkább a lehető legnagyobb sebesség, a Synology most egy új kategóriát hozott létre a kétlemezes kínálatában. Az Intel új Atom processzora, az egymagos, 1,66 Ghz-es D410-es segítségével mind az írási, mind az olvasási sebesség 100 MB/másodperc fölötti a DX710+ esetében, és ahogy elnevezése is sejteti, megvan az akár 7-lemezre való későbbi bővítés lehetősége is, ha a DX510-es egységre is beruházunk utólag.Az új Synology külső megjelenésében illeszkedik a pár héttel korábban bemutatott DS1010+ és DX510 pároshoz. Ennek egyik fő oka az, hogy a DX510 bővítőegységet teljesen képes kihasználni a DS710+ is, segítségével válhat 7-lemezes NAS-sá (bár két különböző RAID tömb lesz létrehozva, azok egy meghajtóként is látszódhatnak a felhasználó számára). Feltételezzük az eddigiek alapján azt is, hogy ha majd megérkezik a DS410+ típus, azzal is hasonló designt kapunk majd, egységesítve a különböző kategóriák legnagyobb modelljeinek arculatát, ami eddig nem volt szokásos a Synology esetében.

A hátlapot meglátva a DS409slim juthat először az eszünkbe, ott láthattuk először, hogy a lemezfiókok a hátlapon keresztül kihúzhatóak működés közben is. Egy VGA-portot és két USB-t is találunk még a készülék hátulján, egy USB-port (és a hozzárendelt COPY gomb) pedig az előlapon kapott még helyet. Legalul a lemezek alatt fedezhetjük fel az eSATA-csatlakozást, amit elfoglal a DX510, ha használjuk, ha viszont nem, akkor tetszőleges külső merevlemez csatlakoztatható ezen a leggyorsabb átvitelt biztosító módon.

Továbbra sincs két gigabites ethernet-port a legnagyobb kétlemezes Synology modellen, viszont a legtöbb feladathoz nincs is szükség rá:

  • olvasni SMB-n keresztül 113,5 MB/másodperc,
  • írni 102,14 MB/másodperc sebességgel

tudják azok, akiknek megfelelően gyors a számítógépük hozzá. Ha munkakörnyezetben használjuk a DS710+-t, egyidőben max. 256 számítógépet tud kiszolgálni, így fájlszerverként is kiválóan alkalmas lehet kisebb cégek számára, ahol a RAID1 biztonsága is fontos.

Ha élnénk a Synology-knál meglévő videómegfigyelő-rendszer lehetőségével is, az új processzor ezen a téren is kitolja a határokat; akár 16 darabról is rögzíthet a beépített szoftver (a DSM2.3 immár akár H.264 formátumban is)! Most is csak 1 kamera használható alaphelyzetben, a továbbiakhoz külön kell liszenszet vásárolni.

A DS710+ már megtalálható Synology-kínálatunkban. Bruttó ára 136 125 Ft, számottevően drágább tehát a DS209+II-nél, amely ezidáig a legerősebb 2-lemezes Synology NAS volt. Éppen az árkülönbség és a nem mindenki számára kihasználható (vagy lényeges) sebességkülönbség miatt a DS209+II nem is szűnik meg a DS710+ megjelenésével párhuzamosan.

A 2010-es Synology modellek jó része már felkerült a most induló magyar nyelvű Synology.hu-ra, amely feltöltése (és korrektúrázása) folyamatos, naponta újabb és újabb oldalak lesznek elérhetőek immár magyar nyelven is – ajánljuk mindenki figyelmébe, aki még csak most ismerkedik a márkával és termékeivel.


Címkék:   synology   nas   intel  

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu