Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Teljes BD-lejátszás az A-210-en is!

Teljes BD-lejátszás az A-210-en is!

2011. június 1.  0:46
|

Váratlan, de a Popcorn Hour A-210 és A-200 felhasználók számára fantasztikus hír: a pénteken megjelent új firmware-rel a lejátszók menüvel, extrákal együtt kezelik a teljes Blu-ray másolatokat (mappa, vagy iso fájl formátumban) merevlemezről, vagy bármely háttértárról! Ezzel a lépéssel az A-210 tovább növelte előnyét a konkurenciához képest, ebben az árkategóriában nincs még egy hasonló tudású BD-kompatibilis és online tartalmakkal is teletömött készülék.

Nem értjük, de természetesen örülünk neki... Eddig a Popcorn azt kommunikálta, hogy csak a legnagyobb modell a C-200 tartalmazza a teljes értékű Blu-ray lejátszáshoz szükséges licenszt. Az azonos processzor miatt nem lett volna akadálya annak, hogy a kisebb típusok (az A-200 óta) is képesek legyenek a BD filmek menüjét és extráit kezelni, de a kedvezőbb ár miatt ezekhez nem vásárolták meg a jogokat, így csak az un. Lite módban tudtunk BD-t nézni. Már volt korábban egy próbálkozás, hogy a C-200 firmware-t az A-200-ra is fel lehessen telepíteni, és egy ideig működött is a dolog. A gyártó azonban lépéseket tett ez ellen, és sikerült elérnie, hogy az ilyen átalakított A-200-asoknál ne működjön pld. a belső SATA vezérlő, elvéve a kedvet a kalózkodástól.

Hogy, hogy nem, mostanra megváltozott a Popcorn Hour hozzáállása, és hivatalosan, teljesen ingyen a firmware részévé vált a teljes Blu-ray támogatás. Érdekes módon ez a funkció említésre sem került a change log-ban, a felhasználók vették észre. Így pár napig azt gondolhattuk, véletlen szoftverhiba miatt „táltosodtak meg” a kisebb Popcornok, de mára már egyértelművé vált, hogy ez nem egy ideig-óráig működő véletlen funkció. A gyári fórumon ugyanis nem cáfolták meg a szándékosságot, és nem cserélték le a letölthető firmware fájlt sem. Igaz, semmilyen hivatalos kommentállást eddig nem láttunk a gyár részéről, ha ilyennel találkozunk, frissítjük ezen hírünket.

 

Mostantól merevlemezről, hálózatról is úgy nézhetjük a Blu-ray mozikat, mint az eredeti korongról, sőt!

 

Azon filmekhez, amelyek BD-Live extrát is tartalmaznak (a kiadó weboldaláról lejátszáskor letöltődő online anyagok) szükségünk lesz egy USB-s háttértárra is, amely eddig a BD Lite módban nem kellett még, de ismerős lehet minden teljes értékű Blu-ray lejátszóból. Ez praktikusan egy legalább 2 GB méretű pendrive, de ha van merevlemez a Popcornban, akkor a lejátszó azt is tudja ilyen célra használni.

A fenti fejlesztésnek köszönhetően csökkent a különbség a két aktuális Popcorn Hour, a C-200 és az A-210 között. Hogy megkönnyítsük ezen két típus között vívódó leendő vásárlóink döntését, álljon itt egy felsorolás, amely azt mutatja, mivel tud többet ezentúl a nagyobb típus, mely képességek fontossága mellett érdemes azt választani:

  • Már most is szükségünk van optikai BD, DVD, CD lemezek lejátszására (C-200+BR) időnként, vagy rendszeresen;
  • lehet, hogy a jövőben szükségünk lesz optikai meghajtóra is (C-200 utólagos bővítési lehetőséggel);
  • kihasználnánk az egy mozdulattal cserélhető belső merevlemez lehetőségét;
  • zenefájlokat, webrádiót hallgatnánk a tévé bekapcsolása nélkül a C-200 kijelzőjének segítségével;
  • fullHD filmeket hálózaton keresztül játszanánk le, és nem építhető ki a vezetékes kapcsolat (a C-200 belső wifi kártyája az egyetlen megoldás a világon jelenleg, amely ezt lehetővé teszi);
  • fontos a rádiófrekvenciás távvezérlő az infra helyett;
  • szabvány hifi méretű készüléket helyeznénk csak a házimozi eszközeink közé;
  • szívesen használnánk, tesztelnénk a legújabb béta firmware-eket is (ezek csak a C-200-hoz jelennek meg).

Ha a fenti felsorolás nem hozott lázba valakit, akkor vélhetően az Popcorn Hour A-210-zel is tökéletesen elégedett lesz, amely jelenlegi új képességével egyedülállóan jó vétel a hálózati lejátszók piacán.


Címkék:   Popcorn Hour   A-210   A-200   C-200   Blu-ray   BD Lite  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu