Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Ősszel jön az új iPhone, az ünnepek előtt az új iP...

Ősszel jön az új iPhone, az ünnepek előtt az új iPad?

2011. június 15.  13:10
|

Alig múlt el egy hét, a múlt heti nagy Apple bemutató után, már a következő pletykákat gyártják az újságírók és bloggerek. A középpontban az iOS eszközök, de a MacBook Air, az AirPort eszközök is szerepelnek a szóbeszédekben.

Az Apple múlt héten bemutatta új operációs rendszereit, de mint várható volt, a hardware nélküli Keynote következménye, hogy a pletykaáradat tovább folytatódik. Most már finomodott kicsit a téma, úgy tűnik, azáltal, hogy meg sem lett említve az iPhone következő generációja, nem is izgatja annyira a fantáziákat. Abban viszont sokan biztosak, hogy az iOS 5 megjelenésével, ősszel új telefon is várható.

A bejelentett iOS 5-ös boncolgatása közben viszont érdekes felfedezéseket tettek a fejlesztők, ugyanis megemlítésre kerül az iPad, jóval magasabb felbontással.

 

iPad 3 with Retina DisplayRetina Display az iPad 3-ban?

 

Az új iPad első találgatások szerint, elképzelhető, hogy az ünnepek előtt meg fog még jelenni, de ismerve az Apple-t ez messze nem biztos, sőt bármi történhet.

Amire viszont sokan várnak, az a MacBook Air megjelenése ebben a hónapban, vagyis az új MacBook Air-é. Hogy miben fog megújulni, nem tudni, valószínűleg új processzorok és talán Thunderbolt is kerül bele, hagyjuk magunkat meglepni.

Ha hinni lehet a boszorkánykonyháknak akkor a hónap vége felé várhatóak az első Thunderbolt-os eszközök is, ezekre viszont már nagyon kíváncsiak lennénk! Régi vágyam, hogy a MacBook Pro-mra kettő vagy több külső megjelenítőt köthessek, remélem lesz olyan gyártó, aki felismeri ezt a felhasználói igényt, és mer gyártani egy jó eszközt, hisz a csatoló sávszélessége bőven elegendő.

Mi várható még így a nyár elején? Mindenesetre az OS X Lion megjelenése, sorban állás nélkül, talán a Mac Mini sorozat is kap egy kis vérfrissítést és feltehetőleg az AirPort eszközök ráncfelvarrására is sor kerül. Utóbbi szerintem kevésbé fogja izgatni a felhasználókat, hacsak nem alkotnak valamit, hogy a jóval olcsóbb routerek tudásával is fel tudja venni a harcot.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!


Címkék:   iOS 5   iPhone   iPad 3   Apple   Keynote   OS X Lion   Mac mini   MacBook Pro   Thunderbolt   AirPort   Retina Display  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

Nekem is sántit ez, mert bármennyire is erős a HW, mégis csak egy táblagépről van szó, nem látom miért lenne jó ekkora felbontás. Nevetséges lenne, ha a 27" monitorom felbontását meghaladná a 10"-os táblagép... :)
sszever |
Nem hinném, hogy 1536x2048-as lenne a következő iPad felbontása. Nem kell semmihez se ennyi szerintem ebben a méretben, mert felesleges. A fullHD filmekhez is túlzás. Ráadául azt hiszem, nem ugrik ekkorát a technika, nem lesz idén megfizethető árú jó minőségű LCD panel ilyen felbontással, elfogadható fogyasztással. Nem beszélve arról, hogy a sokkal több képpont jóval nagyobb processzt is kíván.
FeTi |
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu