Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Még szuperebb SuperConnect

Még szuperebb SuperConnect

2015. szeptember 21.  13:40
|

A hangjában, nevében és megjelenésében is szuper REVO SuperConnect-nek most testvére születik. A berlini IFA kiállításon élőben is volt szerencsénk látnunk és hallanunk a SuperSystem-et ami gyakorlatilag a SuperConnect dupla hangszóróval szerelt, sztereó változata lesz. Újdonság azonban az előlapi USB-port, így USB-s háttértárról is lejátszhatóak a zenefájlok ezentúl. De megújul a mobilos távvezérlő app is, és valódi multiroom-rendszerben is használható lesz az újdonság.

Az október végén boltokba kerülő új REVO le sem tagadhatná rokonságát a SuperConnect-tel. Kb. úgy néz ki, mintha egy második hangszóróval megtoldották volna a SuperConnect bal szélét, mivel itt már nem csak a kimenetek adnak sztereó hangot, de a lejátszó saját hangsugárzói is. Az új készülék szélessége így már a hifi eszközeinknél megszokott 44 cm-re nőtt. A két előre sugárzó 8,9 cm átmérőjű hangszóró most is a skót gyártónál a K2 óta használt Balanced Mode Radiator™ elven működik, de teljesítményük a SuperConnect óta jelentősen megnőtt, hiszen egy 80 wattos D-osztályú digitális erősítőt kell kiszolgálniuk. A valóban mély hangok érdekében a SuperSystem alján nem csak egy basszreflex nyílást találunk, mint kisebb testvérénél, de egy 40 wattos mélynyomó is beépítésre került.

A hangerőszabályzó tekerő gomb nem változott, de a jobb oldalról a rádió tetejére került. Így igen csak szimmetrikusra sikerült a külső, még a kijelző alatti gombarzenál is ilyen lett. A most is az előlap jobb alsó sarkában található fülhallgató-csatlakozó „párja” a bal alsó sarokban viszont egy sokak számára áhított régi újdonság: USB-port! Még az általunk nem forgalmazott Heritage-en találhattunk USB-bemenetet külső háttértár számára, de a Heritage G2-óta már egyetlen REVO modellhez sem köthettünk pendrive-ot vagy USB-s merevlemezt. Bár elsősorban egy hálózati zenelejátszó és rádió a SuperSystem is, mégis lehetőségünk lesz zenék lejátszására USB-ről is. Bár a termék weboldalán jelenleg az USB-s lejátszásnál csak az MP3, AAC és WMA formátumok vannak feltüntetve, így elképzelhető, hogy a nagyobb adatsebességet igénylő AAC+, WAV és FLAC formátumokhoz lassú lesz ez – az egyébként mobiljaink töltésére is használható – USB-port.

További komoly újdonság a hátlapon található. Vonalbemenet eddig is volt majd' minden REVO-n, de a SuperConnect már optikai digitális jelet is fogad, és 24 bites, 192 kHz-es mintavételezési sebességre képes DAC-ján keresztül szólaltatja meg beépített erősítőjén. Így aktív hangfalként is kiválóan használható nem csak vonalkimenettel vagy Bluetooth (ráadásul aptX®) streaming képességgel rendelkező mobilokhoz, de akár egy játékkonzol mellé is.

 

 

A SuperSystem is kapható lesz valamennyi színben, amivel a SuperConnect, sőt egy Shadow Edition (teljesen fekete) modell is várható.

Új, immár tabletra is optimalizált távvezérlő alkalmazás és valódi multiroom-rendszer is érkezik a legújabb REVO-val együtt. Az elég undok elnevezésű mobil app UNDOK névre hallgat, ami angolul nem tudjuk mit jelenthet, magyarul viszont nem szeretnénk érteni. Ezt a programot a Frontier Silicon jegyzi, az ő webrádiórendszerüket és szoftvermotorjukat használja a REVO is többek között. Segítségével a kompatibilis lejátszókon az alábbi funkciók vezérelhetőek:

  • Spotify Connect™
  • Apple Airplay™
  • Internetrádió
  • Zenelejátszás DLNA-n
  • Zenelejátszás USB-ről
  • DAB/DAB+ rádióvétel
  • FM-rádió RDS-sel
  • Vonalbemenet
  • Bluetooth stream

A fentiek közül az Airplay kivételével valamennyi mód működik a multiroom rendszerben is, tehát pl. a különböző helyiségekben lévő REVO lejátszóink szinkronban is képesek a rádióadás  vagy éppen a NAS-on tárolt zenéink lejátszására – ahogy ez manapság már elvárható. Az UNDOK alkalmazás max. 5 lejátszó közös vezérlését teszi lehetővé, tehát ezen a téren azért le van maradva a Sonos vagy a Denon megoldásától.

Végére hagytuk a SuperSystem árát. A gyári oldalon jelenleg látható 550 font jelenleg kb. 235 ezer forintot jelent, és akkor még nem is a hazai 27%-os áfával számoltunk, csak az angolok számára is megfizethető 20%-kal :( A pontos hazai árra majd az első szállítmány érkezésekor érdemes visszatérni, addig még sok minden történhet a forint árfolyamával is sajnos, de az bizonyos, hogy minden idők legkomolyabb és legdrágább REVO-ja lesz a fentebb bemutatott skót újdonság. A jelentősen olcsóbb SuperConnect-hez képest bizonyosabban nagyobbat szól majd, de a berlini kiállításon – a tér és a zaj miatt – arról nem tudtunk meggyőződni, hogy hangminősége, tisztasága eléri-e az eddigi legszebb hangú lejátszónkét. Azt nem gondoljuk, hogy annál jobb is lehetne, de kíváncsian várjuk.

 

A SuperSystem gyártói weboldala: link...
Aktuális REVO-kínálatunk: link...


Címkék:   REVO   SuperConnect   SuperSystem  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu