Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Már csak pár nap és WWDC

Már csak pár nap és WWDC

2011. május 31.  22:16
|

Az Apple ma jelentette be, hogy június 6-án maga Steve Jobs személyesen fog kiállni a nagyközönség elé, és bemutatni a legújabb őrületeket. Mik lesznek ezek? Mire számítsunk?

Az Apple ma hivatalosan is közre adta, hogy a június 6.-i keynote-ot Steve Jobs tartja, és bemutatja, min dolgoztak az utóbbi időkben. Egészen pontosan bemutatásra kerül az iCloud, az iOS 5 és a Lion. Mi micsoda?

 

WWDC 2011

 

iCloud
Az iCloud lesz az Apple on-line zenei szolgáltatása, ahol a zeneszámokat a felhőből érjük el, bármikor, bárhonnan, feltéve, ha van internet elérésünk. A négy nagy zenekiadóval sikerült is megállapodniuk, azaz támogatja őket a Sony Music Group, az EMI, a Warner Music Group és a Universal Music is. Az, hogy Magyarországon is elérhető lesz e a szolgáltatás még kérdéses, bár nagyobb az esélye hogy nem, hisz az iTunes Music Store sem érhető el sajnos.

iOS 5
Az iOS, azaz az iPhone, iPad, iPod Touch készülékek új operációs rendszere. Erről eddig inkább találgatások szivárogtak ki, mint részletek, vagy épp komolyan vehető morzsák. Mivel az információk legnagyobb része egymásnak ellent mond, inkább várjuk meg a hétfő este 19 órát, így biztos nem fog minket csalódás érni.

Lion
A Lion az Apple számítógépek új operációs rendszere. Back to the Mac szlogen alatt a bejelentésén Steve azt ígérte, hogy egyesítik az OS X és az iOS legjobb tulajdonságait. Az Apple Developer program résztvevői hetek óta tesztelhetik a rendszert, és bizony nagyon sok jó, új funkció került bele. A legfontosabbakat egy korábbi cikkünkben össze is foglaltuk. Mielőtt bárki is rohanna a boltba, hogy a megjelenés napján megvegye, előbb ellenőrizze le, hogy minden általa használt alkalmazás kompatibilis e az új operációs rendszerrel. Várhatóan a bejelentést követően, a megjelenés pontos határidejének ismeretében frissítések áradatával látnak el minket a fejlesztők. Sok alkalmazás esetében szükség is lesz rá.

One more Thing
Annyira megbolondították már az újságírókat, bloggereket és így a felhasználókat, hogy ennek illene nagyot durrannia. Meglátjuk.

 

Tehát mindenki írja be a naptárába: Steve Jobs június 6-án, 19 órakor megpróbálja megváltani a világot (ismét).


Címkék:   WWDC   Apple   iOS 5   iCloud   Lion   One more Thing   iPad   iPhone   Mac OS X   Lion   EMI   Sony Music   Warner Music   Universal Music  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu