Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Lesz 15-ös MacBook Air?

Lesz 15-ös MacBook Air?

2011. november 29.  12:28
|

Bár többször is hangsúlyoztuk, hogy nem nagyon szeretünk belemászni a találgatásokba, nem éppen készpénznek vehető hírek, pletykák megosztásába, most mégis kivételt teszünk, mert ez a gép jönni fog, a kérdés inkább az, hogy milyen formátumban, illetve milyen megjelenési időponttal.

Az Apple büszkén mondhatja a minimalizálás mesterségét magáénak, elég csak megnéznünk az eddigi Air modelleket, amelyek bár már nem új szereplői a piacnak, még sincs konkurenciájuk, ha a méreteiket nézzük.

Pár hónapja épp az a dilemma foglalkoztatott, hogy új MacBook vásárlásánál melyiket is válasszam. Szívem szerint Air-t vettem volna, viszont a 13”-as képernyő biztos nem lett volna elég, így maradt a MacBook Pro, mint számomra egyetlen járható út. Bizonyára nem csak én vagyok ezzel így.

MacBook Air 15

A DigiTimes napokban megjelent híre szerint 2012-ben meg fog jelenni a 15”-os MacBook Air. Persze ilyen híreket már régebben is hallhattunk, hisz voltak olyan pletykák, mely szerint a MacBook Pro-k külalakját teljesen megváltoztatják. Arról is olvashattunk, hogy a 15-ös gép régebb óta tervben van, de a zsanérok hibája miatt nem volt kivitelezhető tömeges gyártása.

A lehetséges frissítés mellett szól az is, hogy az Intel-nél is várható újabb processzorok megjelenése, melyek az Air termékcsaládba beleillenek. Hogy a MacBook Pro sorsa mi lesz, lesz-e 15”-ös Air és Pro párhuzamosan, azt feltehetőleg a piac dönti majd el. Egészen pontosan úgy tudnám elképzelni, hogy az első időszakban az Apple nem meri a kisebbik Pro-t kivenni a palettából, de ha bejönnek a számítások, és az Air az elmúlt évekhez hasonlóan meghódítja a nagyobb képernyőt igénylő vásárlók szívét, könnyen elképzelhető, hogy a fehér MacBook sorsára jut.

Persze az is lehet, hogy megint olyat lép az Apple, amit más még nem, olyan hűtést prezentálva, mellyel az Air méreteibe erősebb processzort is el tudnak helyezni.

Mindez még csak a jövő zenéje, de bizonyára izgalmas lesz, ha tényleg megjelenik egy vékony 15”-os gép...


Címkék:   MacBook   MacBook Air   Apple   MacBook Pro  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

„Bizonyára nem csak én vagyok ezzel így.” – biztosan nem, mert itt vagyok én is! Bár a 13-as Air felbontása annyi, mint a 15-ös MB Pro-nakk, így lehet, hogy az is megfelelő lesz, ha jól sikerül a szemműtétem. Majd meglátjuk – remélem :)
OZs |
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu