Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Különleges mobil kiegészítők a webshopban

Különleges mobil kiegészítők a webshopban

2012. május 1.  13:43
|

Örömmel látva, hogy idehaza is rohamosan növekszik az Apple iOS eszközeit használók tábora, ezentúl megpróbálunk még több, izgalmas terméket kínálni webshopunk Apple mobil kiegészítő kategóriájában. Elsősorban a máshol nem igen kapható, márkás (pl. amerikai, francia, ausztrál gyártóktól származó) kütyükre koncentrálunk, melyek az adott árért a legtöbbet nyújtják használójuknak. A kínálat folyamatosan bővül, most csak egy kis ízelítőt mutatnánk belőle...

iPad, iPhone, iPod Touch tokok, állványok, képernyő- és hátlapvédők, érintőceruzák, töltők, autós kiegészítők, extra kapacitású külső akkuk, bluetooth-os zenelejátszók, billentyűzetek, távirányítók és távirányítós játékok alkotják máris az aktuális választékunkat. Ezen az oldalon most bemutatjuk néhány új gyártónkat (termékeikkel együtt), akik eddig Magyarországon nem voltak kellően ismertek.

Az ausztráliai székhelyű cég angol és kaliforniai irodával is rendelkezik, termékeit több mint 40 országban forgalmazzák. Mobil eszközök (Apple, HTC, Samsung, Blackberry, Motorola) olyan kiegészítőit tervezik és gyártják, mint a hordtáska, tok, állvány, töltő, bluetooth billentyűzet, FM-transzmitter, fülhallgató, hangszóró. Mára az egyik legnagyobb, minőségi termékeiről híres gyártó a mobil kiegészítők piacán.

Igazi kuriózum kínálatukban az ausztrál születésű Nathan Jurevicius által megrajzolt Scarygirl videójáték és képeskönyv grafikáját használó ICON iPhone 4 tokcsalád.

iPad 2, vagy új iPad tulajdonosokak a Lavish és Glam tokcsalád kínál igazán elegáns és praktikus védelmet a tabletek számára, ráadásul akár asztali állványként is funkcionálnak ezek a termékek.

Aktuális Cygnett-kínálatunk: link...

 

A kaliforniai (USA) cég 12 évvel ezelőtt egy külvárosi garázsból indult. Mára már Londonban, Hong Kongban és Indiában is vannak alkalmazottjai, irodái. Célja, hogy első osztályú mobil kiegészítőket tervezzen és gyártson, melyek olyan jól is néznek ki, mint amilyen jól használhatóak. Jelenlegi kínálatuk Apple MacBook, iPad, iPhone és iPod kiegészítőkön kívül Blackberry, Samsung, Motorola, HTC, HP, Dell, LG, Amazon Kindle Fire, Sony, Nokia, Barnes and Noble, Zune tokokat, töltőket, kábeleket és fülhallgatót tartalmaz.

iPhone tulajdonosoknak mindenképpen érdemes egy pillantást vetni négy féle színben kapható, fém hátlapú Le Deux tokokra, melyek a „A 2012-es év legjobb iPhone tokja” címet nyerték el a T3.com oldaltól. A sportosabb megjelentést favorizálók a Triad modellek (öt féle színvariáció) között találhatják meg kedvencüket.

Új iPad-ünk és az Apple Smart Cover mellé tökéletes kiegészítő az Incipio Smart Feather, a hátlap beborításával teljessé téve a tablet védelmét.

Jelenlegi Incipio termékeink: link...

 

Az amerikai Kanex nem csak az Apple mobiljaihoz gyárt kiegészítőket. Szakterületük a különböző adapterek és kábelek, elsősorban videó és audió csatlakozások kapcsán, de létezik már akár 4 darab iPad egyidejű töltését is lehetővé tevő állványuk is az Apple tabletjeihez.

Az Apple Mac-ekhez legérdekesebb termékük talán az USB-HDMI adapter (Kanex mLinq), mely bármely 2006-tól gyártott Inteles Macintoshoz képes HDMI-s megjelenítőt (50/60 Hz-en) csatlakoztatni a gép USB-portján keresztül. Az mLinq mint egy USB-s videókártya működik, megnövelve a rendelkezésre álló munkaterületünket a képernyőn. 480i-től akár 1920×1080, vagy 1600×1200 pixeles felbontásig is használható. A már két képernyőt meghajtó gépekhez is csatlakoztatható egy harmadik, ha az első kettő nem USB-n keresztül kapcsolódik.

Jelenleg két Kanex termék kapható a webshopban (számuk a jövőben igény szerint bővülni fog). Az Airblue audió adapter bármilyen (v2.1 EDR kompatibilitással rendelkező) bluetooth-os mobilunkhoz képes vezeték nélkül csatlakozni, és az onnan érkező hangot a jack kiemenetén keresztül erősítőhöz, aktív hangfalhoz, vagy autóhifihez is továbbíthatjuk. Így ha pl. iPhone-unkon játszunk le zenét, az tökéletes minőségben is megszólalhat a hifi erősítőnkön.

A Kanex USB-HDMI adapter androidos mobilokkal használható, melyek támogatják az MHL-szabványt. Ezek az eszközök a micro-USB-portjukon képesek HDMI jelet is kiadni pl. ezen adapter segítségével. Samsung, HTC, LG, Huawei mobilok között már található az új szabványt ismerő típusok.

 

A Twelve South egy apró (kevesebb, mint 1 tucat alkalmazottat foglalkoztató) amerikai cég, mely kizárólag Apple kiegészítőkre specializálódott. Évente mindössze 12 újdonságot kívánnak bevezetni, de ezeknek a termékeknek méltónak kell lenniük az Apple filozófiájához és minőségéhez – tudhatjuk meg hitvallásukból. Nem éppen új márka a kínálatunkban, hiszen a többféle Apple termékhez is kapható BookBook tokok már régóta webshopunk népszerűségi listájának elején vannak. Aki azonban legutóbb csak pár hete listázta ki Twelve South márkájú kiegészítőinket, most már igen sok újdonsággal is találkozhat ezen művelet során.

A BookArch tartók MacBook-ok és iPad-ek kevés helyet igénylő asztali tárolására valók, az elegáns Compass tablet állványok immár 3-féle színben kaphatóak, és megjelent a jelenleg legnagyobb durranásnak számító Hoverbar is. Ez iPad tulajoknak szinte kötelező kiegészítő, kiszélesíti az iPad használhatóságát a konyhában, fürdőszobában, vagy éppen az asztali számítógépünk mellett! Bármilyen max. 2,5 cm vastagságú sík felülethez, akár az iMac lábához is rögzíthető.

Aktuális Twelve South termékeink: link...

 

Szintén amerikai cég a Maroo is, székhelye Vancouverben található. Saját szabadalmuk az SG (Safe Guard) Bumper™ technológia, amely védi a tabletek sarkait leejtés esetén, de azt is megakadályozza, hogy a képernyő a padlóhoz ütődhessen. Fő termékeik az iPad és Amazon Kindle tokok, de állványuk, designban a tokohoz igazított stylusaik és fülhallgatójuk bármilyen tablettel használhatóak.

Fiatalos és látványos iPad tokjaikat ősi új-zélandi és óceániai kifejezések, településnevek alapján nevezték el. Az iPad-et igen gyorsan rögzíthetjük a tokban, vagy kivehetjük onnan, így azok számára is praktikus termék, akik csak utazás közben szeretnék védeni a tabletet. Mind az iPad 2-höz, mind az iPad 3-hoz használható. Tervezzük a hozzájuk illő érintőceruzák (stylus) forgalmazását is, remélhetőleg heteken belül ezek is felkerülnek majd webshopunkba.

Valamennyi jelenlegi Maroo termékünk: link...

 

 

Az Apple „hazájában”, Kaliforniába működő cég, kínai gyártói háttérrel. Nem meglepő hát, hogy termékeiket az Apple is forgalmazza saját áruházaiban. A Mophie Juice Pack az első külső iPhone akku volt, amely megkapta az Apple „Works with iPhone” minősítését, logóját.

Jelenlegi kínálatunkban is szerepel a 2000 mAh-ás Juice Pack Plus akkumulátoros védőtok, amely a gyári belső akkuval (1420 mAh) együtt már akár 16 órányi beszélgetést is lehetővé tesz!

Másik különleges Mophie termékünk is az áramellátással kapcsolatos: a PowerStand az egyik legstabilabb és legszebb iPad állvány a piacon, ráadásul lógó kábelek nélkül tölti a ráhelyezett tabletet akár fekvő, akár álló pozícióban is.

A Cygnett Lavish tokokra emlékeztető megoldást kínál a Mophie Workbook for iPad család. Ötletes tépőzáras megoldásának köszönhetően itt azonban szinte végtelen dőlésszögben használhatjuk a táblagépet, miközben hasonlóan elegáns védelmet kapunk – 4-féle színvariációban.

Minden Mophie kiegészítő a webshopban: link...

 

Az amerikai Tigra Technology nem csak iOS eszközökhöz készít tokokat és táskákat, de legismertebb termékük világszerte a vízálló kerékpáros-motoros iPhone ház, a BikeMount. Jelenleg csak ezt az egyedülálló kiegészítőjüket forgalmazzuk.

A kemény, és fröccsenő víznek ellenálló műanyag tokhoz többféle belső ütéselnyelő gumi betétet is kapunk, így iPod Touch 4g, iPhone 3/3S, 4/4S mobilokkal is használható – menet közbeni navigációra, zenehallgatásra, telefonálásra, stb. A jármű kormányára egyszerűen rögzíthető, és akár fekvő, akár álló helyzetben is használható az iPhone menet közben. A képernyő előtti plexi lap nem akadályozza a kezelést. Ha fülhallgatót szeretnénk csatlakoztatni, egy nyitható zárókupakon keresztül ennek sincs akadálya. A kamera lencséje előtti plexivel fedett nyílás biztosítja, hogy a tokban lévő iPhone-nal is tudjunk fotózni, videózni. A tok egyetlen mozdulattal lehúzható a kormányra szerelt bilincsről, így nem kell félni attól sem, hogy ellopják.

A BikeMount a jelenleg kapható legjobb kerékpáros-motoros iPhone tartó. Nem csak az időjárás (pl. eső, porvihar) ellen védi a mobilt, de egy a körkörös gumi belső elesés esetén is biztonságot jelent.

 

Francia cég, mely vezeték nélküli (bluetooth és wifi) kiegészítőkre koncentrál. Többek között bluetooth billentyűzetet, fejhallgatót, a Kanex Airblue-hoz hasonló audióadaptert, powerline adaptereket (ethernet a 230V-os hálózaton keresztül) gyártanak. Számunkra legérdekesebb BeeWi termék azonban a távirányítós Storm Bee helikopter és Mini Cooper autó. Számos hasonló, de infra távvezérléssel működő játék kapható már az iPhone/iPad mobilokhoz. Ezek azonban nem igazán jól irányíthatóak éppen az infra adatátvitel miatt, sőt a szabadban – amikor nem tud a falakról visszaverődni a fény – szinte használhatatlanok. A bluetooth megoldás szükségszerűen drágább ugyan, de 20–30 méteren belül késleltetés nélkül működik, és nem függ a tereptárgyaktól sem a modell irányíthatósága. A helikopter 3-csatornás, így előre és hátra is képes haladni, valamint balra-jobbra fordul és emelkedik-süllyed. Az autó kétcsatornás, egyféle (igen gyors) sebességgel tud előre-hátra menni, miközben balra-jobbra tetszés szerint kormányozható. Utóbbi játék inkább gyerekeknek, míg a helikopter – a nehezebb irányíthatóság miatt – nagyobbaknak való szórakozás.

Azt nem tudtuk megérteni, miért gyárt a BeeWi külön iOS és androidos verziókat a két játékból, miért nem lehet egy bluetooth eszköz univerzális, de tény, hogy külön cikkszám alatt kapható e két operációs rendszerrel használható két-két modell. Jelenleg az iOS verzió kapható a webshopban, de reméljük hamarosan tudunk rendelni az androidosból is. Bemutatótermeinkben kipróbálható a helikopter és az autó is!

BeeWi termékeink: link...

 


Címkék:   Bluetooth   iPhone   iPad   iPod Touch   Cygnett   Incipio   Kanex   Samsung   HTC   LG   Huawei   MHL   TwelveSouth   Maroo   Tigratech   BeeWi   iOS   Android  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu